ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Sumaišykite avižinius dribsnius su obuoliais ir iškepkite patį skaniausią sezono pyragą!
Desertai

Sumaišykite avižinius dribsnius su obuoliais ir iškepkite patį skaniausią sezono pyragą!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-03
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sumaišykite avižinius dribsnius su obuoliais ir iškepkite patį skaniausią sezono pyragą!
Sumaišykite avižinius dribsnius su obuoliais ir iškepkite patį skaniausią sezono pyragą!

Šis avižinių dribsnių su obuoliais pyragas yra puikus pasirinkimas vėsioms rudens dienoms. Švelniai saldus, su maloniai traškiais dribsniais ir aromatingais obuoliais, jis tiks tiek pusryčiams, tiek popietės arbatos puodeliui. Šį receptą lengva paruošti, o rezultatas tikrai nustebins šeimą ar svečius.

Avižinių dribsnių ir obuolių pyragas

Ingredientai

Tešlai:

  • 300 g obuolių
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g cukraus pudros
  • 150 ml aliejaus
  • Medaus pagal skonį
  • 100 g cukraus
  • 200 g paprastų miltų
  • 1 pakelis kepimo miltelių (8 g)
  • 1 arbatinis šaukštelis geriamosios sodos
  • 100 g avižinių dribsnių
  • 30 g kakavos
  • 100 ml pieno
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  • 2 arbatiniai šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
  • 24 cm kepimo forma

Įdarui:

  • Šokolado ir kokosų aliejaus glajus

Pabarstymui (neprivaloma):

  • Susmulkintos kokoso drožlės

Gaminimo eiga

  1. Užpilkite avižinius dribsnius karštu pienu ir palikite 10 minučių, kad išbrinktų.
  2. Tuo tarpu plakite kiaušinius su cukraus pudra iki purios putos.
  3. Įmaišykite aliejų ir išmaišykite.
  4. Suberkite kakavą ir maltus riešutus, gerai išmaišykite.
  5. Į tešlą suberkite išmirkusius avižinius dribsnius.
  6. Įpilkite medaus ir dar kartą išmaišykite.
  7. Nuplaukite ir sutarkuokite obuolius (lupimo nereikia).
  8. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir soda.
  9. Į tešlą įmaišykite tarkuotus obuolius, tada suberkite miltų mišinį.
  10. Įmaišykite cinamoną ir tarkuotą citrinos žievelę.
  11. Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir išlyginkite.
  12. Kepkite 170 °C temperatūroje apie 55 minutes.
  13. Iškepusį pyragą apliekite šokoladiniu glajumi, paruoštu vandens vonelėje.
  14. Pabarstykite susmulkintomis kokoso drožlėmis (neprivaloma).

Patiekimo patarimai

Šis pyragas puikiai tinka tiek šiltas, tiek atvėsęs. Galite patiekti su stikline pieno, puodeliu arbatos arba kavos. Avižinių dribsnių ir obuolių derinys suteikia ne tik puikų skonį, bet ir papildomą maistingumą, todėl pyragas taps mėgstamiausiu rudens desertu.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:avižiniai dribsniaiobuoliai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Barbekiu vištienos šlaunelės
Mėsos patiekalai

Barbekiu vištienos šlaunelės

Tvarkymasis pagal mėnulio kalendorių: kurią savaitės dieną geriausia plauti, skalbti ir valyti namus
Gyvenimas

Astrologas atskleidė namų valymosi taisykles pagal senovės papročius

Įmetu šią tabletę ir nušveičiu unitazą: jis ir vėl spindi švara!
Namai ir patarimai

Įmetu šią tabletę ir nušveičiu unitazą: jis ir vėl spindi švara!

Kaip tinkamai išsimiegoti? Šie dalykai padės, kad atsibudę turėtumėte daugiau energijos
Sveikata ir grožis

Kaip tinkamai išsimiegoti? Šie dalykai padės, kad atsibudę turėtumėte daugiau energijos

Pistacijų lukštai ir jų panaudojimas sode
Sodas ir daržas

Pistacijų lukštai ir jų panaudojimas sode

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?