ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Sūrio ir moliūgų apkepas: tobulas patiekalas šeimos vakarienei
Apkepai

Sūrio ir moliūgų apkepas: tobulas patiekalas šeimos vakarienei

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sūrio ir moliūgų apekpas
Sūrio ir moliūgų apekpas

Jei ieškote gardaus ir lengvai paruošiamo apkepo, pimiento sūrio ir moliūgų derinys yra tai, ko jums reikia. Šis apkepas pasižymi ryškiu skoniu, kreminiu tekstūra ir kvapą gniaužiančiu aromatu.

Sūrio ir moliūgų apkepas

Jį galite patiekti kaip pagrindinį patiekalą ar garnyrą, kuris taps žvaigžde prie bet kurio stalo.

Apkepas su sūriu ir moliūgais

Ingredientai:

  • 2 puodeliai pjaustytų šviežių moliūgų – jie suteiks apkepui subtilų saldų skonį ir minkštą tekstūrą.
  • 1 puodelis pimiento sūrio – pagrindinė apkepo žvaigždė, suteikianti jam sodraus skonio.
  • 1 puodelis duonos trupinių – apkepo paviršiui suteiks traškumo.
  • 1/4 puodelio sviesto – tirštai tekstūrai ir papildomam skoniui.
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimo eiga:

  1. Pasiruošimas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Lengvai ištepkite kepimo indą sviestu arba aliejumi.
  2. Moliūgų paruošimas. Supjaustytus moliūgus trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje, kol jie taps švelnūs, tačiau dar išlaikys formą. Nusausinkite ir atidėkite.
  3. Mišinio ruošimas. Dideliame dubenyje sumaišykite moliūgus su pimiento sūriu, druska ir pipirais. Atsargiai išmaišykite, kad sūris tolygiai pasiskirstytų.
  4. Apkepimas. Paruoštą masę dėkite į kepimo indą, išlyginkite paviršių. Viršų pabarstykite duonos trupiniais ir užpilkite ištirpintu sviestu.
  5. Kepimas. Kepkite apie 25–30 minučių arba tol, kol viršus taps auksinės spalvos ir traškus.

Patiekimo idėjos

Šis apkepas puikiai tiks tiek prie mėsos, tiek kaip vegetariškas patiekalas. Jį galima patiekti su šviežiomis salotomis, keptomis daržovėmis ar paprasta duonos riekele.

Jei norite dar daugiau skonio, galite į apkepą pridėti smulkiai pjaustytų svogūnų, česnakų ar aitriųjų paprikų.

Sūrio ir moliūgų apkepas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir yra labai universalus. Jis tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Be to, ingredientai yra paprasti ir dažnai randami kiekvienoje virtuvėje.

Pimiento sūrio apkepas su moliūgais yra tobulas pasirinkimas, kai norisi kažko gardaus, šilto ir jaukaus. Jo kreminė tekstūra ir išraiškingas sūrio skonis sukuria nepriekaištingą harmoniją, kuri džiugina gomurį.

Išbandykite šį receptą jau šiandien ir nustebinkite savo šeimą ar draugus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://pauladeenmagazine.com/

ŽYMOS:moliūgaisūrisVakarienė

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Karamelinė bananų duona: šefės receptas
Desertai

Karamelinė bananų duona: garsi šefė dalijasi savo receptu

2025-06-16
Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis
Receptai

Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis: tradicinis receptas

2025-06-16
Antrekotas ar prime rib: koks skirtumas tarp šių jautienos kepsnių?
Naudinga

Antrekotas ar prime rib: koks skirtumas tarp šių jautienos kepsnių?

2025-07-04
Bulvių virtinukų fritata su grybais ir špinatais
Bulvių patiekalai

Bulvių virtinukų fritata su grybais ir špinatais

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?