ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Sūrio pyragas su braškėmis (nereikės kepti)
Desertai

Sūrio pyragas su braškėmis (nereikės kepti)

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-10
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Net garsusis Niujorko sūrio pyragas iš brangių restoranų savo skoniu nusileidžia naminiam braškių skanėstui su želė. Viskas – tik todėl, kad jis ruošiamas su daug uogų ir putojančio vyno. Kuo dar geras braškių sūrio pyragas, kurio nereikia kepti?

Kaip pasigaminti naminį braškių sūrio pyragą?
Kaip pasigaminti naminį braškių sūrio pyragą?

Šis desertas susideda iš trijų nepaprastai skanių sluoksnių, kurių kiekvienas yra ypatingas. Norėdami gauti subtilų skonį, kaip pagrindą naudokite sausainius su sviestu. Vidurinis sluoksnis – burnoje tirpstanti varškės-braškių masė. Na, o paskutinis akordas – natūrali uogų želė su šampano natomis.

Kaip pasigaminti naminį braškių sūrio pyragą?

Dalinamės maža gudrybe, kurią verta prisiminti. Supylę braškių-varškės mišinį į formą, šiek tiek pakratykite. Dantų krapštuku pradurkite ant paviršiaus atsiradusius oro burbuliukus.

Jums reikės:

Taip pat skaitykite

Salotos su feta
Gaivios ir maistingos salotos su avokadu bei feta: receptas ir patarimai
2025-07-14
Bananų ir tirpios kavos desertas - receptas be cukraus
Bananų ir tirpios kavos desertas – receptas be cukraus
2025-07-08
Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
2025-07-09
Sūdytos karamelės sūrio pyragas
Sūdytos karamelės sūrio pyragas
2025-06-04
  • 200 g sausainių
  • 100 g sviesto
  • 600 g jogurto
  • 700 g varškės
  • 350 g cukraus
  • 800 g braškių
  • 14 g agaro
  • 200 ml šampano
  • 15 g želatinos
  • 190 ml vandens
  • Vanilino (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Paruoškite pagrindą. Sudėkite sausainius į maišytuvo dubenį. Susmulkinkite iki smulkių trupinių. Į sausainių masę supilkite ištirpintą sviestą. Viską gerai išmaišykite šaukštu.

Paimkite 24 cm skersmens  formą, jos šonus uždenkite maistine plėvele. Sudėkite sausainių masę. Tolygiai paskirstykite per visą paviršių. Kruopščiai sutankinkite sausainių masę. Formą dėkite į šaldytuvą. Į puodą įdėkite 600 g šaldytų braškių ir įberkite 100 g cukraus. Padėkite puodą ant viryklės.  Uždenkite dangtį ir 10 minučių patroškinkite (kol suminkštės).

Varškę sudėkite į gilų indą. Įberkite vanilino. Viską gerai išmaišykite. Supilkite natūralų jogurtą (be saldiklių). Visus ingredientus plakite mikseriu iki vientisos masės.

Nuimkite uogas nuo ugnies. 150 ml braškių sirupo iš puodo supilkite į atskirą indą per smulkų sietelį (želei). Likusias uogas sutrinkite į tyrę, naudodami panardintą trintuvą.

Į braškių masę įberkite 230 g cukraus ir agaro. Įpilkite 100 ml vandens. Viską išmaišykite. Uogų tyrę pastatykite ant ugnies. Puodo turinį nuolat maišydami užvirinkite. Mišinį virkite dar 2 minutes. Nuimkite nuo viryklės.

Į varškės mišinį pamažu pilkite karštą braškių tyrę, viską intensyviai plakdami mikseriu. Gautą mišinį supilkite ant trupinių pagrindo. Formą padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Paruoškite želė sluoksnį. Želatiną suberkite į nedidelį dubenį. Įpilkite 90 ml vandens. Gerai išmaišykite. Želatiną palikite 10 minučių kambario temperatūroje. 150 ml braškių sirupo dar kartą perkoškite per sietelį. Supilkite į puodą. Supilkite putojantį vyną. Viską gerai išmaišykite. Mišinį užvirinkite ant ugnies. Nuimkite nuo viryklės.

Taip pat skaitykite

Šoninės ir briuselio kopūstų salotos
Šoninės ir briuselio kopūstų salotos
2025-07-18
Veganiškas obuolių trupiniuotis
Veganiškas obuolių trupiniuotis
2025-07-07
Obuolių pyragas su kremu, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Greitas ir lengvas receptas!
Obuolių pyragas su kremu, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Greitas ir lengvas receptas!
2025-09-05
Trinta moliūgų sriuba su žaliosios citrinos sultimis
Trinta moliūgų sriuba su žaliosios citrinos sultimis
2025-09-02

Į gautą mišinį supilkite išbrinkintą želatiną. Viską gerai išmaišykite, kol susidarys vienalytė konsistencija. Palikite mišinį virtuvėje, kad atvėstų iki kambario temperatūros.

Likusias braškes gerai nuplaukite. Išdžiovinkite. Uogas supjaustykite tvarkingais griežinėliais. Ant varškės sluoksnio dėkite braškes.

Uogas užpilkite želė. Tą darykite atsargiai, kad nesusidarytų oro burbuliukų. Desertą dėkite į šaldytuvą, kol viršutinis sluoksnis visiškai sustings. Štai ir viskas!

Šį sūrio pyragą geriausia pjaustyti peiliu, pamirkytu karštame vandenyje. Tai padės tvarkingai supjaustyti tokį gražų desertą. Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:braškėssūrio pyragasŽelatina

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sveikuoliški produktai galintys pakišti koją norint sulieknėti
Sveikata ir grožis

10 sveikuoliškų produktų, kurie gali pakišti koją siekiant lieknesnių formų

Gilus miegas: kodėl jis toks svarbus ir kaip jį pagerinti?
Sveikata ir grožis

Gilus miegas: kodėl jis toks svarbus ir kaip jį pagerinti?

Tortilijos su krevetėmis ir kopūstų salotomis
Receptai

Tortilijos su krevetėmis ir kopūstų salotomis

Mielinės bandelės
Naudinga

Mielinės bandelės – tobulai purios

Geriausi kiaušinių pakaitalai: kuo juos pakeisti kepiniuose?
Naudinga

Geriausi kiaušinių pakaitalai: kuo juos pakeisti kepiniuose ir kasdieniuose patiekaluose?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?