ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vegetariški patiekalai » Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai
Vegetariški patiekalai

Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai – derinys ne tik maistingas, bet ir vizualiai patrauklus. Tai puikus pasirinkimas norint nustebinti svečius ar pasimėgauti gardžiu be mėsos patiekalu.

Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai
Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai

Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai: receptas

Tai sotus ir gardus vegetariškas patiekalas, puikiai tinkantis pietums ar vakarienei.

Ingredientai:

  • 4 portobello grybai
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • ½ svogūno
  • 2 česnako skiltelės
  • 200 g špinatų
  • 100 g ožkos sūrio arba kito kreminio sūrio
  • 100 g keptų raudonųjų paprikų (iš stiklainio)
  • 50 g čederio sūrio
  • šlakelis citrinos sulčių (nebūtina)
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros. Grybams išimti kotelius (juos atidėti), grybus aptepti vienu šaukštu alyvuogių aliejaus ir dėti kepimo skardoje kepurėlėmis į viršų. Kepti apie 20 min, kol pradės minkštėti.
2. Tuo metu likusį aliejų įkaitinti keptuvėje. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkintus grybų kotelius, kepti apie 3 min, kol suminkštės.
3. Įdėti trintą česnaką ir špinatus, pagardinti druska bei pipirais. Kepti kol špinatai sukris. Padidinti kaitrą ir kepti kol visas skystis išgaruos. Nukelti nuo kaitros.
4. Ožkos sūrį, keptas smulkintas paprikas ir pusę tarkuoto čederio sūrio sudėti į dubenį. Sudėti keptą špinatų mišinį ir gerai išmaišyti. Pagardinti druska, pipirais ir, jei norisi, šlakeliu citrinos sulčių.
5. Išimti grybus iš orkaitės, apversti ir padalinti įdarą į kiekvieną grybą. Apibarstyti likusiu čederio sūriu.
6. Grąžinti į orkaitę ir kepti dar 15 min, kol grybai suminkštės, o sūris taps auksinės spalvos.

Taip pat skaitykite

Šakšuka pusryčiams: patarimai
Šakšuka pusryčiams: receptas ir patarimai, kaip ją paruošti
2025-06-16
Špinatai supermaistas
Špinatai – supermaistas: kodėl turėtumėte juos įtraukti į savo mitybą?
2025-06-17
Sicilietiška pica
Sicilietiška pica – kitokia nei esate įpratę
2025-06-05
Koks sūrio kiekis gali būti naudingas sveikatai
Koks sūrio kiekis gali būti naudingas sveikatai: tą turi žinoti kiekvienas šio maisto produkto mylėtojas
2025-08-27

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Portobello grybaiŠpinataisūris

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Zodiako ženklai, kurių nesupranta kiti.
Horoskopai

4 zodiako ženklai, kurių dažniausiai niekas nesupranta

Kiaušinių lukštai – natūrali ir pigi trąša jūsų daržui
Sodas ir daržas

Kiaušinių lukštai – natūrali ir pigi trąša jūsų daržui

Naminis picos padas: greitas ir skanus receptas
Receptai

Naminis picos padas: greitas ir skanus receptas

Zodiako ženklai skundžiasi gyvenimu
Horoskopai

Šie 4 žodiako ženklai nuolat skundžiasi gyvenimu

10 dažniausių dulkių siurblio naudojimo klaidų
Gyvenimas

10 dažniausių dulkių siurblio naudojimo klaidų, kurių reikėtų vengti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?