ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vegetariški patiekalai » Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai
Vegetariški patiekalai

Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai
Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai

Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai – derinys ne tik maistingas, bet ir vizualiai patrauklus. Tai puikus pasirinkimas norint nustebinti svečius ar pasimėgauti gardžiu be mėsos patiekalu.

Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai: receptas

Tai sotus ir gardus vegetariškas patiekalas, puikiai tinkantis pietums ar vakarienei.

Ingredientai:

  • 4 portobello grybai
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • ½ svogūno
  • 2 česnako skiltelės
  • 200 g špinatų
  • 100 g ožkos sūrio arba kito kreminio sūrio
  • 100 g keptų raudonųjų paprikų (iš stiklainio)
  • 50 g čederio sūrio
  • šlakelis citrinos sulčių (nebūtina)
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros. Grybams išimti kotelius (juos atidėti), grybus aptepti vienu šaukštu alyvuogių aliejaus ir dėti kepimo skardoje kepurėlėmis į viršų. Kepti apie 20 min, kol pradės minkštėti.
2. Tuo metu likusį aliejų įkaitinti keptuvėje. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkintus grybų kotelius, kepti apie 3 min, kol suminkštės.
3. Įdėti trintą česnaką ir špinatus, pagardinti druska bei pipirais. Kepti kol špinatai sukris. Padidinti kaitrą ir kepti kol visas skystis išgaruos. Nukelti nuo kaitros.
4. Ožkos sūrį, keptas smulkintas paprikas ir pusę tarkuoto čederio sūrio sudėti į dubenį. Sudėti keptą špinatų mišinį ir gerai išmaišyti. Pagardinti druska, pipirais ir, jei norisi, šlakeliu citrinos sulčių.
5. Išimti grybus iš orkaitės, apversti ir padalinti įdarą į kiekvieną grybą. Apibarstyti likusiu čederio sūriu.
6. Grąžinti į orkaitę ir kepti dar 15 min, kol grybai suminkštės, o sūris taps auksinės spalvos.

Taip pat skaitykite

Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas su padažu
Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas su padažu
2025-07-11
Moliūgų tarta su svogūnais - kai nesinori mėsos
Moliūgų tarta su svogūnais – kai nesinori mėsos
2025-06-05
Šis sūris stiprina atmintį ir koncentraciją. Tai idealus pasirinkimas vyresnio amžiaus žmonėms
Šis sūris stiprina atmintį ir koncentraciją. Tai idealus pasirinkimas vyresnio amžiaus žmonėms
2025-12-04
Traškūs avinžirniai ant skrebučio
Traškūs avinžirniai ant skrebučio
2025-10-21

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Portobello grybaiŠpinataisūris

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Skalbinių džiovinimas lauke. 6 priežastys, kodėl jis netinkamas
Gyvenimas

6 priežastys, kodėl skalbinių džiovinimas lauke gali būti netinkamas

Europoje kyla rekordinės ieškinys prieš Booking.com
Ekonomika ir verslas

Europoje kyla rekordinės ieškinys prieš Booking.com

Mitybos specialistė paaiškino, kaip esant stresui nustoti valgyti
Sveikata ir grožis

Mitybos specialistė paaiškino, kaip esant stresui nustoti valgyti

Kaip darbas veikia miegą ir ką daryti, kad geriau pailsėtumėte?
Sveikata ir grožis

Kaip darbas veikia miegą ir ką daryti, kad geriau pailsėtumėte?

Asmenybės testas: kokia dovana atskleidžia jūsų giliausią savastį? Šaltinis: abmeyerwood.com
Gyvenimas

Asmenybės testas: kokia dovana atskleidžia jūsų giliausią savastį?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?