ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Švelnus ir kvapnus cukinijų apkepas su malta mėsa
Apkepai

Švelnus ir kvapnus cukinijų apkepas su malta mėsa

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-14
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Švelnus ir kvapnus cukinijų apkepas su malta mėsa
Švelnus ir kvapnus cukinijų apkepas su malta mėsa

Ar ieškote paprasto, bet tuo pačiu skanaus recepto pietums ar vakarienei? Šis cukinijų apkepas su malta mėsa tikrai taps jūsų mėgstamu patiekalu. Ji ne tik greitai paruošiama, bet ir puikiai dera su įvairiais garnyrais ar šviežiomis salotomis. Užkepėlė idealiai tiks šeimos vakarienei ar savaitgalio pietums, nes jos aromatas sukvies visus prie stalo!

Cukinijų apkepas: receptas

Jums reikės:

  • Cukinija – 1 vnt.
  • Malta mėsa – 300 g
  • Vidutinio dydžio pomidorai – 3–4 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Vištų kiaušiniai – 2 vnt.
  • Grietinė – 100 g
  • Sūris – 100 g
  • Pomidorų pasta – 2 v. š.
  • Druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • Augalinis aliejus
Cukinijų apkepas receptas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Vištienos ir bulvių virtinukų sriuba
Vištienos ir bulvių virtinukų sriuba: paprasta ir pilna skonio
2025-08-09
Kaip bulvių košė gali būti sveikesnė ir dar skanesnė nei bet kada
Kaip bulvių košė gali būti sveikesnė ir dar skanesnė nei bet kada
2025-11-26
Kokosinės krevetės
Kokosinės krevetės – romantiškai vakarienei
2025-06-26
Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis
Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis: puikus patiekalas visai šeimai
2025-08-06
Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepkite pasirinktą maltą mėsą (galite naudoti kiaulieną, jautieną ar vištieną). Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  2. Supjaustykite svogūną ir suberkite į keptuvę su mėsa. Toliau kepkite, kol svogūnai taps minkšti.
  3. Įdėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir troškinkite, kol malta mėsa bus visiškai paruošta. Palikite atvėsti.
  4. Nulupkite cukiniją, išimkite sėklas (jaunos cukinijos gali būti naudojamos nelupant). Sutarkuokite cukiniją stambia tarka. Jei susikaupė daug sulčių, nuspauskite jas ir pusę tarkuotos cukinijos dėkite į aliejumi pateptą kepimo formą.
  5. Ant cukinijos sluoksnio tolygiai paskirstykite paruoštą maltą mėsą. Tuomet uždenkite likusia tarkuota cukinija ir šiek tiek ją pasūdykite.
  6. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant cukinijų sluoksnio.
  7. Kiaušinius išplakite su grietine ir pagardinkite druska. Gautą mišinį užpilkite ant užkepėlės.
  8. Smulkiai sutarkuokite sūrį ir apibarstykite juo visą užkepėlę.
  9. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite užkepėlę 25–30 minučių, kol paviršius taps gražiai apskrudęs.

Cukinijų apkepas – tai ne tik gardus, bet ir sveikas patiekalas, tinkantis visai šeimai. Ji yra sotus ir tuo pačiu lengvas patiekalas, kuris puikiai tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Derinkite ją su mėgstamomis salotomis ar tiesiog valgykite vieną – skonis bus nepakartojamas. Nustebinkite savo artimuosius šiuo kvapniu ir gardžiu patiekalu!

Šaltinis: https://ukr.media/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:cukinijosCukinijų apkepasMalta mėsa

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mokslininkas Tomas Vaičiūnas. Produktai išties sukelia vėžį
Sveikata ir grožis

Kaip teigia mokslininkas, šie gaminiai išties sukelia vėžį

Ar mūsų nešiojamo kompiuterio baterijos įkrovimo įpročiai teisingi? Atsako specialistai
IT naujienos

Ar teisingi jūsų nešiojamo kompiuterio baterijos įkrovimo įpročiai? Specialistai dalijasi kaip tai daryti tinkamai

Karamelės padažas
Naudinga

Karamelės padažas – tobulas desertams pagardinti

Beigeliai, jų istorija ir receptas.
Naudinga

Beigeliai: kaip jie atsirado, lengvas receptas ir variacijos

Nelengvas pokalbis: 5 klausimai, kuriuos reikia užduoti partneriui, jei sužinojote apie jo neištikimybę
Gyvenimas

Nelengvas pokalbis: 5 klausimai, kuriuos reikia užduoti partneriui, jei sužinojote apie jo neištikimybę

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?