ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šventinė šaltiena dideliam kiekiui: kaip paruošti skanų patiekalą visai šeimai
Receptai

Šventinė šaltiena dideliam kiekiui: kaip paruošti skanų patiekalą visai šeimai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šventinė šaltiena dideliam kiekiui: kaip paruošti skanų patiekalą visai šeimai
Šventinė šaltiena dideliam kiekiui: kaip paruošti skanų patiekalą visai šeimai

Šaltinos gaminimo paruošiamieji darbai

Prieš pradėdant gaminti šaltienos didelį kiekį, svarbu tinkamai pasiruošti. Mėsą reikia mirkyt tris valandas šaltame vandenyje. Šis procesas padės pašalinti kraujo likučius ir suteikg švaresnį skonį.

Pasirinkite mėsą su kremzlėmis ir sąnariais – tai užtikrins natūralų sustingimą be želatinos. Vištienos kojos puikiai papildys šaltienų ir suteiks reikiamų želatininių medžiagų.

Mėsos virimo technologija

Pirmiausia mėsą virkite 5 minutes, tada nupilkite šį sultinį. Kruopščiai nuplaukite mėsą šaltu vandeniu – taip pašalinsite putotas ir nešvarumus.

Užpilkite švariu vandeniu ir virkite apie 5 valandas mažoje ugnyje. Lėtas virimas ištrauks maksimalų skonį iš mėsos ir sudarys tinkamą konsistenciją šalienai.

Taip pat skaitykite

Mokyklinių beliašų receptas
„Mokyklinių” beliašų receptas. Jie paruošiami daug lengviau ir pigiau, nei jūs manote.
2025-09-07
Kumpiu ir sūriu įdaryta vištienos krūtinėlė
Kumpiu ir sūriu įdaryta vištienos krūtinėlė
2025-07-14
Naktinė avižinė košė su čija sėklomis
Naktinė avižinė košė su čija sėklomis
2025-06-25
Makaronų ir pupelių sriuba su daržovėmis
Makaronų ir pupelių sriuba su daržovėmis
2025-07-18

Šventinė šaltiena dideliam kiekiui: kaip paruošti skanų patiekalą visai šeimai – Mėsos virimo technologija

Daržovių ir prieskonių pridėjimas

Po penkių valandų virimo pridėkite svogūną, morką ir prikonis. Šie ingredientai suteiks šalienai aromato ir skonio gylio.

Virkite dar dvi valandas su daržovėmis. Morka suteiks švelesnio skonio, o svogūnas – aromato. Druskos ir pipirų pridėkite pagal skonį.

Šaltienos formavimas ir aušinimas

Išvirtą mėsą smulkiai supjaustykite ir išdėstykite į formas. Sultinį kruopščiai nukoškit per marlę – taip pašalinsite visus nešvarumus ir gausite skaidrų sultinį.

Karštą sultinį užpilkite ant supjaustytog mėsos. Leiskite ataušti kambario temperatūroje, tada dėkite į šaldytuvą sustingti kelioms valandoms.

Šaltienos saugojimas ir pateikimas

Sustingusią šaltienų supjaustykite porcijomis. Jei ruošiate didelį kiekį, dalį galite suvynioti į maistinę plėvelę ir užšaldyti ateičiai.

Šaldiklyje šaltiena išsilaikys iki trijų mėnesių. Prieš vartojant, leiskite natūraliai atitirpti šaldytuve per naktį.

Nuotraukos asociatyvinės © Ideogram @ Midjourney

Taip pat skaitykite

Greitai paruošiami makaronai su riešutų sviesto padažu
Greitai paruošiami makaronai su riešutų sviesto padažu
2025-08-29
Enčilados su sūriu ir cukinija receptas
Enčilados su sūriu ir cukinija: tobulas vegetariškas patiekalas
2025-08-12
Druskos naudojimas pagerina kepinių kokybę
Druskos naudojimas: kaip ji paryškina skonį ir pagerina kepinių kokybę
2025-08-15
Spagečių padažas bus skanesnis, jei pridėsite 1 ingredientą
Spagečių padažas bus skanesnis ir aromatingesnis, jei pridėsite 1 papildomą ingredientą
2025-07-11
ŽYMOS:mėsos virimasšaltiena dideliam kiekiuišaltienos receptasšventinė šaltienašventiniai patiekalai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Nuostabus vaisių desertas su varške vos per 10 minučių! Fantastiškas želė pyragas!
Desertai

Nuostabus vaisių desertas su varške vos per 10 minučių! Fantastiškas želė pyragas!

Paklausiau draugės patarimo ir gamindama nebeišpurvinu viryklės
Gyvenimas

Paklausiau draugės patarimo ir gamindama nebeišpurvinu viryklės

Šie zodiako ženklai yra gimę gyventi prabangų gyvenimą
Horoskopai

Šie zodiako ženklai yra gimę gyventi prabangų gyvenimą

Daiktai, kurie pritraukia laimę į gyvenimą. Pasitikrinkite ar namuose tokių turite
Horoskopai

Daiktai, kurie pritraukia laimę į gyvenimą. Pasitikrinkite ar namuose tokių turite?

Šokiruojanti mokslininkų teorija: mirtis tėra iliuzija, o mus visus jungia bendras sąmonės laukas
Įdomu

Šokiruojanti mokslininkų teorija: mirtis tėra iliuzija, o mus visus jungia bendras sąmonės laukas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?