ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šventinis tortas namie: tobulas desertas bet kuriai progai
Receptai

Šventinis tortas namie: tobulas desertas bet kuriai progai

Silvija Moti
Autorius Silvija Moti
Publikuota: 2025-12-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šventinis tortas namie: tobulas desertas bet kuriai progai
Šventinis tortas namie: tobulas desertas bet kuriai progai

Kodėl šventinis tortas yra idealus pasirinkimas

Šventinis tortas pakeičia paprastą šventę į nepamirštamą akimirką. Šis desertas sujungia lengvą šu tešlą, kremišką vanilės pudingą ir šokoladinį ganašą. Kiekvienas sluoksnis atskleidžia naują skonį.

Torto paslaptis slypi sudėtingoje tekstūroje. Oro pilna šu tešla puikiai derinasi su švelniu kremu. Šokoladinis ganašas suteikia elegantiškumo ir užbaigia deserto kompoziciją.

Reikalingi ingredientai šventiniam tortui

Šu tešlai:

  • 180 ml vandens
  • 85 g sviesto
  • 90 g miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 5 g cukraus
  • 3 kiaušiniai

Vanilės pudingui:

Taip pat skaitykite

Gaivus ir sotus uogų glotnutis
Gaivus ir sotus uogų glotnutis – pusryčiams ar užkandžiui
2025-07-25
Korėjietiško stiliaus pomidorų užkandis - aštrus ir greitai paruošiamas!
Korėjietiško stiliaus pomidorų užkandis – aštrus ir greitai paruošiamas!
2025-09-08
Makaronai su riešutais ir špinatais
Makaronai su riešutais ir špinatais
2025-06-27
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su uogiene
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su uogiene oro gruzdintuvėje
2025-06-28
  • 300 ml pieno
  • 70 g vanilės pudingo miltelių
  • 40 ml grietinėlės (35%)
  • 100 g baltojo šokolado
  • 170 g maskarponės sūrio

Grietinėlės kremui:

  • 200 ml grietinėlės (35%)
  • 1 šaukštas cukraus pudros

Šokoladiniam ganašui:

  • 40 g tamsaus šokolado
  • 15 ml grietinėlės (35%)
  • 10 g sviesto

Šventinis tortas namie: tobulas desertas bet kuriai progai – Reikalingi ingredientai šventiniam tortui

Šu tešlos gaminimo žingsniai

1. Storu dugnu keptuvėje užvirinkite vandenį su sviestu, druska ir cukrumi. Palaukite, kol sviestas visiškai ištirps.

2. Nukelkite nuo ugnies ir suberkite miltus. Kruopščiai išmaišykite ir grąžinkite ant ugnies. Maišykite, kol tešla susiformuos į rutulį ir atšoks nuo kraštų.

3. Perkėlę į dubenį, po vieną pridėkite kiaušinius. Kiekvieną kartą kruopščiai išplakite. Supilkite tešlą ant kepimo popieriaus ir kepkite 180°C orkaitėje 30 minučių.

Kremų paruošimas ir sluoksniavimas

Vanilės pudingui pašildykite grietinėlę iki 80°C ir ištirpinkite baltąjį šokoladą. Paruoškite vanilės pudingą pagal instrukcijas. Sujunkite atvėsintą šokoladą su maskarponės sūriu.

Grietinėlės kremui išplakite grietinėlę su cukraus pudra iki tankumo. Ant atvėsusios šu tešlos paskirstykite vanilės pudingą, tada grietinėlės kremą. Tortą pastatykite į šaldytuvą bent valandai.

Taip pat skaitykite

Greitai marinuoti svogūnai
Greitai marinuoti svogūnai – tinka prie visko
2025-06-22
Šakšuka pusryčiams: patarimai
Šakšuka pusryčiams: receptas ir patarimai, kaip ją paruošti
2025-06-16
Orkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažu
Orkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažu
2025-08-01
Tortilijos pica pusryčiams
Tortilijos pica pusryčiams
2025-06-04

Finišo potėpiai ir patiekimo patarimai

Ganašui pašildykite grietinėlę su sviestu ir ištirpinkite tamsųjį šokoladą. Kulinariniu maišeliu pieškite gražius raštus ant torto viršaus.

Tortą palikite šaldytuve per naktį – taip kremai gerai susijungs. Pjaukite aštrių peiliu, kiekvieną kartą jį nuplaudami. Patiekite šaltą ir mėgaukitės tobulu naminio šventinio torto skoniu.

Nuotraukos asociatyvinės © Ideogram @ Midjourney

ŽYMOS:Naminis tortasšokoladinis ganašasšu tešlašventės desertasŠventinis tortasvanilės pudingas

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Geresnės valymo priemonės nėra
Gyvenimas

Sumaišau kiaušinį ir indų ploviklį. Geresnės valymo priemonės nėra jokioje parduotuvėje!

Mitybos ekspertai papasakojo, kurios 5 daržovės gali padėti numesti svorio
Sveikata ir grožis

Mitybos ekspertai papasakojo, kurios 5 daržovės gali padėti numesti svorio

Zodiako ženklai ir siaubo filmai. Rekomendacijos filmams
Horoskopai

Siaubingai įdomu – kuris siaubo filmas atitinka jūsų Zodiako ženklą?

Jei norite užmegzti ilgalaikius santykius, turite išmokti šias 10 pamokų
Gyvenimas

Jei norite užmegzti ilgalaikius santykius, turite išmokti šias 10 pamokų

Ar gimimo eiliškumas lemia romantinius santykius? Psichologinė teorija
Gyvenimas

Ar gimimo eiliškumas lemia romantinius santykius? Psichologinė teorija

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?