ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Svieste troškint kotletai: neįprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas
Mėsos patiekalai

Svieste troškint kotletai: neįprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Iš pažįstamų namų šeimininkių dažnai girdžiu, kad mėgstamų patiekalų receptus jos gavo  iš draugų, kolegų ar anytos. Tai – laiko patikrinti receptai. Aš taip pat gana dažnai prašau pasidalinti receptais. Pavyzdžiui, mano krikšto mama kepa tiesiog pasakiškai skanius kotletus. Visi juos giria! Ji sutiko pasidalinti šių kotletų receptu, todėl nieko nelaukdama noriu jums papasakoti, kaip išsikepti skaniausius kada nors valgytus kotletus.

Svieste troškint kotletai
Svieste troškint kotletai

Įdomu tai, kad šiame recepte vietoj džiūvėsėlių bus naudojamos manų kruopos. Manau, kad būtent tai ir yra šių kotletų sėkmės paslaptis.

Svieste troškint kotletai: receptas

Jums reikės:

  • 600 g maltos mėsos (naudojau kiaulieną)
  • 1 svogūno
  • 1 bulvės
  • 1-2 česnako skiltelių
  • 100 g manų kruopų
  • 100 ml vandens
  • 1 kiaušinio
  • druskos (pagal skonį)
  • maltų juodųjų pipirų (naudojau pipirų mišinį)
  • maltos kalendros (pagal skonį)
  • saulėgrąžų aliejaus (kepimui)

Troškinimui:

Taip pat skaitykite

Vištienos iešmeliai jogurto marinate karšto oro gruzdintuvėje
Vištienos iešmeliai jogurto marinate karšto oro gruzdintuvėje
2025-06-19
Savaitę valgė vištienos sriubą: štai kas atsitiko sveikatai
Moteris savaitę kasdien valgė tik vištienos sriubą: štai kas atsitiko jos sveikatai
2025-08-19
Kiaulienos ir pupelių troškinys
Kiaulienos ir pupelių troškinys
2025-06-04
Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta
Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta
2025-06-04
  • 80 ml vandens
  • 1 lauro lapų
  • 1-2 kvapiųjų pipirų žirnelių
  • 1 česnako skiltelės
  • 10-20 g sviesto

Kaip gaminti?

  • Iš mėsos pašalinkite riebalų perteklių ir plėvelę. Supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Mėsmale arba blenderiu sumalkite mėsą.
  • Manų kruopas užpilkite kambario temperatūros vandeniu. Jei turite gazuoto mineralinio vandens, galite jį naudoti vietoj paprasto vandens.
  • Bulves ir svogūnus sutarkuokite. Nupilkite skysčio perteklių.
  • Maltą mėsą pagardinkite prieskoniais. Sutarkuokite arba išspauskite česnaką. Sumaišykite su mėsa.
  • Sumaišykite visus paruoštus ingredientus, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos. Viską gerai išmaišykite.  Patartina palikti 15-20 minučių pastovėti.
  • Suformuokite kotletus. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus (proceso metu nuo faršo išsiskirs daugiau riebalų). Ant silpnos ugnies apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  • Dabar reikės patroškinti kotletus. Sudėkite juos į puodą, įdėkite lauro lapą, pagardinkite pipirais ir išspaustu česnaku. Dėkite gabalėlį sviesto. Įpilkite šiek tiek karšto vandens.
  • Leiskite vandeniui užvirti. Po 5 minučių išjunkite ugnį ir palikite kotletus uždengtus, kad apskrustų. Štai ir viskas!
  • Prie naminių kotletų labiausiai tinka bulvių košė ir marinuoti pomidorai (arba agurkai). Net išrankiausi vaikai šį patiekalą valgo su mielu noru.

Išbandykite šį receptą: net neabejoju, kad jis jums taip pat labai patiks. Pasidalinkite komentaruose, ar jums patiko šis patiekalas.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bulvėskotletai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Didžiausios pusryčių metu daromos klaidos
Sveikata ir grožis

3 didžiausios pusryčių metu daromos klaidos, kenkiančios jūsų sveikatai ir figūrai

Sveikatai palankūs produktų deriniai: ką verta valgyti kartu?
Sveikata ir grožis

Sveikatai palankūs produktų deriniai: ką verta valgyti kartu?

Rūkymas jaunystėje gali daryti nepataisomą žalą sveikatai
Sveikata ir grožis

Rūkymas jaunystėje gali daryti nepataisomą žalą sveikatai – mokslininkų pranešimas

Naminiai šokoladiniai ledai: labai skanus ir visų mėgstamas desertas

Kodėl negalima pasilikti mirusių žmonių nuotraukų?
Horoskopai

Kodėl negalima pasilikti mirusių žmonių nuotraukų?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?