Sviestinė vištiena – tai kreminis, aromatingas patiekalas, kuriame švelni vištiena susijungia su šildančiais prieskoniais.
Sviestinė vištiena: receptas
Tai komfortiškas, jaukus valgis, tinkantis tiek kasdieniam malonumui, tiek ypatingesnei vakarienei.
Ingredientai:
- 3-4 vištienos šlaunelių be kaulų ir odos
- 6 žalios kardamono ankštelės
- žiupsnelis džiovintų ožragės lapų
Marinatui: - 1 valg. š. šviežių citrinos sulčių
- 1 arb. š. saulėgrąžų aliejaus
- 1 arb. š. garam masalos
- ½ arb. š. malto kumino
- ½ arb. š. malto kalendros
- ½ arb. š. paprikos
- ½ arb. š. dribsnių jūros druskos
- ¼ arb. š. džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių
Padažui - 2 valg. š. sviesto
- 2 česnako skiltelės
- 15 g šviežio imbiero
- ½ arb. š. garam masalos
- ½ arb. š. malto kumino
- ½ arb. š. malto kalendros
- ½ arb. š. malto ciberžolės
- 1 arb. š. džiovintų ožragės lapų
- žiupsnelis džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių
- 1 valg. š. cukraus
- 1½ valg. š. pomidorų tyrės
- 100 ml riebi grietinėlės
- žiupsnelis jūros druskos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros.
2. Sumaišyti visus marinato ingredientus mažame orkaitėje naudojamame inde arba mažoje kepimo skardoje. Sudėti gabaliukais pjaustytą vištieną ir gerai apvolioti marinate. Kepti 10 min.
3. Kol vištiena kepa, paruošti padažą. Vidutinio dydžio keptuvėje ištirpinti sviestą. Česnaką ir imbierą sutarkuoti ir kepti ant silpnos kaitross 1-2 min, nuolat maišant, kol suminkštės, bet neapskrus. Sudėti garam masalą, kuminą, kalendrą ir ciberžolę, kepti 30 sek, maišant.
4. Pabarstyti ožragės lapus ir aitriuosius dribsnius, pakepti dar kelias sekundes, tada sudėti cukrų ir pomidorų tyrę. Kepti 2 min, nuolat maišant.
5. Supilti 6 valg. š. šalto vandens ir grietinėlę, užvirti ir leisk lengvai virti. Pagardinti druska pagal skonį.
6. Įmaišyti vištieną į kreminį padažą. Grąžinti į orkaitę dar 10 min arba kol vištiena taps minkšta, o padažas pradės burbuliuoti.
7. Kai liks kelios minutės iki kepimo pabaigos, grūstuvėje lengvai sutrinti kardamono ankšteles ir pašalinti lukštus. Sutrinti sėklas į miltelius. Prieš pat patiekiant pabarstyti kardamonu ir likusiais ožragės lapais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.