ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sviestinė vištiena – Indijos aromatai namuose
Mėsos patiekalai

Sviestinė vištiena – Indijos aromatai namuose

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sviestinė vištiena
Sviestinė vištiena

Sviestinė vištiena – tai kreminis, aromatingas patiekalas, kuriame švelni vištiena susijungia su šildančiais prieskoniais.

Sviestinė vištiena: receptas

Tai komfortiškas, jaukus valgis, tinkantis tiek kasdieniam malonumui, tiek ypatingesnei vakarienei.

Ingredientai:

  • 3-4 vištienos šlaunelių be kaulų ir odos
  • 6 žalios kardamono ankštelės
  • žiupsnelis džiovintų ožragės lapų

    Marinatui:
  • 1 valg. š. šviežių citrinos sulčių
  • 1 arb. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 1 arb. š. garam masalos
  • ½ arb. š. malto kumino
  • ½ arb. š. malto kalendros
  • ½ arb. š. paprikos
  • ½ arb. š. dribsnių jūros druskos
  • ¼ arb. š. džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių

    Padažui
  • 2 valg. š. sviesto
  • 2 česnako skiltelės
  • 15 g šviežio imbiero
  • ½ arb. š. garam masalos
  • ½ arb. š. malto kumino
  • ½ arb. š. malto kalendros
  • ½ arb. š. malto ciberžolės
  • 1 arb. š. džiovintų ožragės lapų
  • žiupsnelis džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1½ valg. š. pomidorų tyrės
  • 100 ml riebi grietinėlės
  • žiupsnelis jūros druskos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros.
2. Sumaišyti visus marinato ingredientus mažame orkaitėje naudojamame inde arba mažoje kepimo skardoje. Sudėti gabaliukais pjaustytą vištieną ir gerai apvolioti marinate. Kepti 10 min.
3. Kol vištiena kepa, paruošti padažą. Vidutinio dydžio keptuvėje ištirpinti sviestą. Česnaką ir imbierą sutarkuoti ir kepti ant silpnos kaitross 1-2 min, nuolat maišant, kol suminkštės, bet neapskrus. Sudėti garam masalą, kuminą, kalendrą ir ciberžolę, kepti 30 sek, maišant.
4. Pabarstyti ožragės lapus ir aitriuosius dribsnius, pakepti dar kelias sekundes, tada sudėti cukrų ir pomidorų tyrę. Kepti 2 min, nuolat maišant.
5. Supilti 6 valg. š. šalto vandens ir grietinėlę, užvirti ir leisk lengvai virti. Pagardinti druska pagal skonį.
6. Įmaišyti vištieną į kreminį padažą. Grąžinti į orkaitę dar 10 min arba kol vištiena taps minkšta, o padažas pradės burbuliuoti.
7. Kai liks kelios minutės iki kepimo pabaigos, grūstuvėje lengvai sutrinti kardamono ankšteles ir pašalinti lukštus. Sutrinti sėklas į miltelius. Prieš pat patiekiant pabarstyti kardamonu ir likusiais ožragės lapais.

Taip pat skaitykite

Naminis sirupas, receptai, kaip pasigaminti
Naminis sirupas arbatai – natūralus ir kupinas vitaminų. Išbandykite 4 skirtingus skonius
2025-06-16
Žuvis tešloje: 30 puikių tešlos receptų, iš kurių tikrai rasite mėgstamiausius
Žuvis tešloje: 30 puikių tešlos receptų, iš kurių tikrai rasite mėgstamiausius
2025-11-25
Salotos su traškiais tofu gabalėliais
Salotos su traškiais tofu gabalėliais
2025-08-10
Kaip pasigaminti naminį sviestą iš grietinėlės?
Sviestas vis brangsta, todėl gaminu jį namuose: tereikia dviejų ingredientų!
2025-09-23

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Indijos skoniaiSviestinė vištienavištienaVištiena su padažuvištienos patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

neišmeskite graikinių riešutų kevalų
Sodas ir daržas

Niekada neišmeskite graikinių riešutų kevalų: jie padeda sodinukams užaugti sveikiems

Skrudinti avinžirniai
Receptai

Skrudinti avinžirniai – puikus baltyminis užkandis

Kada nebeeksploatuojami pinigai gali tapti vertingi? Atsako ekspertai
Įdomu

Kada nebeeksploatuojami pinigai gali tapti vertingi? Atsako ekspertai

Man 30 metų ir tik dabar sužinojau, kad indų plovimo kempinės spalva yra svarbi!
Gyvenimas

Man 30 metų ir tik dabar sužinojau, kad indų plovimo kempinės spalva yra svarbi!

Zodiako ženklas ir jam tinkama šunų veislė.
Horoskopai

Kokia šunų veislė jums tinka pagal zodiako ženklą?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?