ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru
Desertai

Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-23
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru – tai aromatingas ir subtiliai traškus desertas, puikiai tinkantis saldumynų mėgėjams. Sausainių gamyba reikalauja šiek tiek daugiau laiko, bet skonis daugiau nei atperka kantrybę.

Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru
Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru

Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru: receptas

Šie sausainiai puikiai tiks tiek jaukiam desertui prie kavos, o dailiai supakuoti jie gali būti itin gardi dovana artimiesiems.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 227 g minkšto sviesto
  • 200 g cukraus
  • 220 g rudo cukraus
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 1 g migdolų esencijos
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1 kiaušinio trynys
  • 375 g miltų
  • 3 g kukurūzų krakmolo
  • 0,5 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. kepimo sodos
  • Žiupsnis druskos
  • Migdolų griežinėlių

Įdarui:

Taip pat skaitykite

Bananų glotnutis
Bananų glotnutis – natūraliai saldus
2025-08-01
5 idėjos, ką galima pagaminti iš baklažanų. Baklažanai su pomidoru ir sūriu
5 idėjos, ką galima pagaminti iš baklažanų ir kaip juos paruošti teisingai
2025-07-21
Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai
Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai
2025-08-07
Kaip pasigaminti grietinėlę?
Nebepirkite plakamos grietinėlės parduotuvėje: iš paprasto pieno paruoškite tobulą kremą!
2025-09-20
  • 96 g migdolų miltų
  • 60 g cukraus
  • 20 g tirpinto sviesto
  • Apie 30g plakto kiaušinio
  • 1 g migdolų esencijos
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga:

1. Tešlai paruošti į dubenį suberti cukrų, sudėti minkšta sviestą ir išplakti iki purumo.
2. Į dubenį įmušti kiaušinį, sudėti kiaušinio trynį, pilti vanilės ir migdolų esencijos. Lengvai paplakti.
3. Kitame inde sumaišyti miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius, sodą ir druską.
4. Viską suberti į sviesto ir cukraus masę.
5. Labai lengvai rankomis išmaišyti, tik kol viskas susijungs. Neperminkyti.
6. Suformuoti apie 15 rutuliukų ir juos išdėlioti lėštėje, uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą bent 2 val, geriausia per naktį.
7. Įdarui paruošti į dubenį sudėti sviestą, cukrų ir šluotele sumaišyti.
8. Tuomet sudėti migdolų miltus, kiaušinį, migdolų esenciją ir druską.
9. Suformuoti 15 vnt turuliukų (jų turi būti tiek pat kiek tešlos rutuliukų).
10. Suformavus perkelti į šaldytuvą 30 min.
11. Pagaminti sausainius iš tešlos burbuliuko padaryti apskritimą, į jį įdėti įdaro rutuliuką ir jį apdengti tešla. Turi būti suformuotas rutuliukas su įdaru.

Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru. Formuojami sausainiai


12. Sausainius apvolioti migdolų riekelėse (migdolus šiek tiek spustelėti, kad priliptų).

Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru. Apvolioti sausainiai


13. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje po kelis sausainius (4-5 vnt.), nes jie nemažai plėsis. Kepti apie 12 min kol kraštai sutvirtės ir lengvai pagels.
14. Iškepusius palikti atvėsti ant skardos. Jeigu viršus išsipūtė, galima lengvai spustelėti stiklinės dugnu.
15. Kai sausainiai pilnai atvėsta, pabarstyti cukraus pudra.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

ŽYMOS:marcipanassausainiai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kova dėl Vengrijos ateities: ar Orbano eros pabaiga jau arti?
Lietuva ir pasaulis

Kova dėl Vengrijos ateities: ar Orbano eros pabaiga jau arti?

Valgomoji soda ir 10 jos panaudojimo sode būdų.
Sodas ir daržas

Valgomoji soda – geriausias sodininko draugas. Štai 10 jos panaudojimo būdų

11 brandaus vyro požymių
Gyvenimas

Tikrai verta jį pamilti: 11 brandaus vyro požymių

Pupelės su ryžiais
Receptai

Pupelės su ryžiais – veganiškas pasirinkimas

Žydintys krūmai jūsų sodui.
Sodas ir daržas

5 gražiausiai žydintys krūmai jūsų sodui

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?