ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Sviestiniai raguoliai vos iš kelių ingredientų: rezultatas jus tikrai maloniai nustebins!
Desertai

Sviestiniai raguoliai vos iš kelių ingredientų: rezultatas jus tikrai maloniai nustebins!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-14
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Išbandykite šiuos nuostabaus skonio sviestinius raguolius, kuriuos paruošti yra tikrai labai paprasta. Tereikės kelių ingredientų, o rezultatas bus tiesiog nuostabus.

Sviestiniai raguoliai vos iš kelių ingredientų
Sviestiniai raguoliai vos iš kelių ingredientų

Sviestiniai raguoliai: receptas

Jums reikės:

  • 1 stiklinės šilto pieno (1 stiklinė = 200 ml)
  • 1/4 stiklinės aliejaus (50 ml aliejaus)
  • 1 kiaušinio
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. druskos
  • Maždaug 3 stiklinių išsijotų miltų (miltus berkite palaipsniui, pamatysite, kiek reikės)
  • 1 pakelio sausų mielių
  • 1 trynio
  • Minkšto sviesto
  • Pasirinkto įdaro

Kaip gaminti?

Pieną sumaišyti su aliejumi, kiaušiniu, cukrumi ir druska. Gerai išmaišykite.

Taip pat skaitykite

Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis
Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis: tradicinis receptas
2025-06-16
Itališkas vištienos apkepas
Vištienos apkepas: itališkas skonis jūsų stalui
2025-07-09
Braškių rutuliukai: sveikas ir greitas užkandis
Braškių rutuliukai: sveikas ir greitas užkandis, kurį paruošite per 10 minučių
2025-08-18
Makaronai su lašišos filė ir brokoliais
Makaronai su lašišos filė ir brokoliais: greitai paruošiamas patiekalas
2025-07-21

Į mišinį suberkite miltus, sausas mieles ir rankomis minkykite tešlą.

Miltų berkite pagal poreikį, kad gautume vientisą, elastingą tešlą.

Pradėkite nuo 1 stiklinės miltų ir palaipsniui įberkite daugiau miltų, jei reikia.

Taip turi atrodyti paruošta tešla.

Palikite tešlą kilti.

Palaikykite šiltoje vietoje maždaug pusvalandį.

Ant stalviršio trumpai paminkykite tešlą.

Tešlą padalinkite į 2 dalis (arba galite palikti tik vieną dalį, bet man taip paprasčiau dirbti su tešla).

Taip pat skaitykite

Traškios skrebučių salotos su burata
Traškios skrebučių salotos su burata
2025-06-22
Sotus daržovių karis jūsų pietums
Sotus daržovių karis jūsų pietums
2025-06-29
Sausainiai su makadamijų sviestu
Sausainiai su makadamijų sviestu
2025-06-05
13 miltų rūšių ir jų panaudojimas kepimui
13 miltų rūšių ir jų panaudojimas kepimui
2025-09-14

Kiekvieną iš jų iškočiokite į blyną, o tada padalykite į trikampius.

Aptepkite sviestu, pagal skonį galite dėti įdaro – pavyzdžiui, varškės, šokolado…

Susukite raguolius.

Ruošinius sudėkite ant sviestu išteptos kepimo skardos.

Uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pakilti, kol orkaitė įkais.

Aptepkite kiaušinio tryniu ir pašaukite į orkaitę.

Kepkite iki auksinės spalvos 180 laipsnių temperatūroje. Raguoliai bus nuostabiai minkšti ir elastingi.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:MielėsSviestiniai raguoliai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis
Receptai

Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis: puikus patiekalas visai šeimai

Kodėl prekybos centrų vežimėliai nuolat sulūžę? Paslaptis slypi ne tik ekonomijoje, bet ir psichologijoje
Įdomu

Kodėl prekybos centrų apsipirkimo vežimėliai nuolat sulūžę? Paslaptis slypi ne tik ekonomijoje, bet ir psichologijoje

Kas vyksta Irane po karo su Izraeliu?
Lietuva ir pasaulis

Slaptos tarnybos, suimtieji ir prievarta: kas vyksta Irane po karo su Izraeliu?

Kivių nauda: supermaistas, kurį turėtumėte valgyti kasdien!
Sveikata ir grožis

Kivių nauda: supermaistas, kurį turėtumėte valgyti kasdien!

Moliūgų ir avinžirnių karis
Receptai

Moliūgų ir avinžirnių karis

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?