ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Sviestiniai raguoliai vos iš kelių ingredientų: rezultatas jus tikrai maloniai nustebins!
Desertai

Sviestiniai raguoliai vos iš kelių ingredientų: rezultatas jus tikrai maloniai nustebins!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-14
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sviestiniai raguoliai vos iš kelių ingredientų
Sviestiniai raguoliai vos iš kelių ingredientų

Išbandykite šiuos nuostabaus skonio sviestinius raguolius, kuriuos paruošti yra tikrai labai paprasta. Tereikės kelių ingredientų, o rezultatas bus tiesiog nuostabus.

Sviestiniai raguoliai: receptas

Jums reikės:

  • 1 stiklinės šilto pieno (1 stiklinė = 200 ml)
  • 1/4 stiklinės aliejaus (50 ml aliejaus)
  • 1 kiaušinio
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. druskos
  • Maždaug 3 stiklinių išsijotų miltų (miltus berkite palaipsniui, pamatysite, kiek reikės)
  • 1 pakelio sausų mielių
  • 1 trynio
  • Minkšto sviesto
  • Pasirinkto įdaro

Kaip gaminti?

Pieną sumaišyti su aliejumi, kiaušiniu, cukrumi ir druska. Gerai išmaišykite.

Taip pat skaitykite

Avižiniai sezamo sausainiai su šokolado gabaliukais
Avižiniai sezamo sausainiai su šokolado gabaliukais – be pridėtinio cukraus
2025-06-28
Makaronų apkepas su šviežiomis dešrelėmis
Makaronų apkepas su šviežiomis dešrelėmis
2025-06-25
Sausainiai su morkomis ir kreminiu sūriu
Sausainiai su morkomis ir kreminiu sūriu
2025-07-18
7 maisto produktų laikymo klaidos. Nebedarykite jų!
7 maisto produktų laikymo klaidos. Nebedarykite jų!
2025-11-14

Į mišinį suberkite miltus, sausas mieles ir rankomis minkykite tešlą.

Miltų berkite pagal poreikį, kad gautume vientisą, elastingą tešlą.

Pradėkite nuo 1 stiklinės miltų ir palaipsniui įberkite daugiau miltų, jei reikia.

Taip turi atrodyti paruošta tešla.

Palikite tešlą kilti.

Palaikykite šiltoje vietoje maždaug pusvalandį.

Ant stalviršio trumpai paminkykite tešlą.

Tešlą padalinkite į 2 dalis (arba galite palikti tik vieną dalį, bet man taip paprasčiau dirbti su tešla).

Taip pat skaitykite

Purūs ir labai skanūs blynai su obuoliais: patiks visai šeimai
Purūs ir labai skanūs blynai su obuoliais: patiks visai šeimai
2025-10-30
Keptos bulvės su citrina ir rozmarinais
Keptos bulvės su citrina ir rozmarinais
2025-06-04
Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta
Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta
2025-06-04
Mocarelos juostelės keptos karšto oro gruzdintuvėje
Mocarelos juostelės keptos karšto oro gruzdintuvėje
2025-07-18

Kiekvieną iš jų iškočiokite į blyną, o tada padalykite į trikampius.

Aptepkite sviestu, pagal skonį galite dėti įdaro – pavyzdžiui, varškės, šokolado…

Susukite raguolius.

Ruošinius sudėkite ant sviestu išteptos kepimo skardos.

Uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pakilti, kol orkaitė įkais.

Aptepkite kiaušinio tryniu ir pašaukite į orkaitę.

Kepkite iki auksinės spalvos 180 laipsnių temperatūroje. Raguoliai bus nuostabiai minkšti ir elastingi.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:MielėsSviestiniai raguoliai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

13 geriausių liesų baltymų šaltinių: pateikia dietologė
Sveikata ir grožis

13 geriausių liesų baltymų šaltinių: pateikia dietologė

Mama paliko raštelį ant sūnaus durų
Įdomu

Mama paliko raštelį ant nepaklusnaus sūnaus durų

Kreminė pastarnokų sriuba su obuoliais
Receptai

Kreminė pastarnokų sriuba su obuoliais

Šio dalyko šliužai tiesiog nekenčia. Pabarstykite ir apsaugosite daržą ilgam
Sodas ir daržas

Šio dalyko šliužai tiesiog nekenčia. Pabarstykite ir apsaugosite daržą ilgam

10 geriausių vietų, kurias verta aplankyti Albanijoje
Įdomu

Ką verta aplankyti Albanijoje: 10 geriausių vietų

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?