Sviestiniai sausainiai su šokoladu – tai klasikiniai, švelniai saldūs sausainiai, pasižymintys minkšta vidine tekstūra ir lengvai traškiais krašteliais.
Sviestiniai sausainiai su šokoladu: receptas
Puikiai tinka jaukiam pasilepinimui, kavos pertraukai ar dovanai, nes yra sotūs, aromatingi ir mėgstami visų.
Ingredientai:
- 250 g sviesto (minkšto)
- 150 g rudojo cukraus
- 2-3 lašai vanilės ekstrakto
- 1 kiaušinis
- 220 g miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- 1-2 saujos šokolado lašelių (ar kapoto šokolado)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Dideliame dubenyje išsukti sviestą su cukrumi, kol masė taps šviesi, puri ir vientisa.
2. Įmaišyti vanilės ekstraktą ir po truputį supilti išplaktą kiaušinį, gerai išplakant po kiekvieno įpylimo.
3. Persijoti miltus, kepimo miltelius ir druską į dubenį, išmaišyti, kol tešla taps lygi ir vientisa.
4. Ant darbastalio ištiesti maistinės plėvelės ir sudėti tešlą į jos vidurį.
5. Užlenkti vieną plėvelės kraštą ant tešlos ir patraukti į save, tuomet mentelės šonu spausti tešlą išilgai plėvelės. Suvynioti tešlą į plėvelę formuojant 7-8 cm skersmens ritinį. Susukti galus, kad užsandarinti ir dėti į šaldytuvą vienai valandai arba kol sutvirtės.
6. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
7. Kai tešla sutvirtėja, supjaustyti ją maždaug 1 cm storio griežinėliais ir išdėlioti ant kepimo skardos, paliekant pakankamai vietos tešlai išsiplėsti.
8. Sausainius galima kepti tokius, kokie jie yra, arba prieš kepant pabarstyti šokoladu.
9. Dėti sausainius į orkaitę ir kepti 8-10 min, kol krašteliai taps švelniai auksiniai.
10. Leisti sausainiams pastovėti 1-2 min, tuomet perkelk ant grotelių pilnai atvėsti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.