Šviežių makaronų tešla – tai paprastumo ir meistriškumo derinys, kuriame atsiskleidžia tradicinis itališkos virtuvės žavesys: nuoširdus, jaukus ir nepaprastai gardus.
Šviežių makaronų tešla: receptas
Tai makaronų patiekalas, džiuginantis autentiška tekstūra ir subtiliu, šviežiai pagamintos tešlos skoniu.
Ingredientai:
- 400 g miltų
- 4 kiaušiniai
- šiek tiek manų kruopų barstymui
- 1 valg. š. druskos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti miltus į krūvelę ant švaraus darbo paviršiaus. Viduryje padaryti duobelę ir įmušti kiaušinius. Palaipsniui rankomis įmaišyti miltus į kiaušinius, kol susiformuos tešla. Ji taps mažiau lipni, kai ims jungtis į vientisumą.
2. Suformuoti rutulį ir minkyti apie 8 min, kol tešla taps lygi, elastinga ir tempiant nykščiu neplyš. Dėti į sandarų indą ir laikyti šaldytuve 30 min.
3. Padalyti tešlą į keturias lygias dalis ir vieną dalį dėti ant manų kruopomis pabarstyto paviršiaus. Likusias tešlos dalis laikyti po drėgnu rankšluosčiu, kad neišdžiūtų. Iškočioti stačiakampį iki maždaug 5 mm storio.
4. Leisti tešlą per makaronų gaminimo aparatą plačiausiu nustatymu. Sulankstyti ir vėl perleisti. Kartoti šį veiksmą keturis ar penkis kartus.
5. Toliau leisti tešlą per aparatą, mažinant nustatymą po vieną žingsnį iki norimo storio (priklausomai nuo pageidavimo – iki priešpaskutinio arba paskutinio nustatymo). Jei lakštas tampa per ilgas, perpjauti pusiau. Idealiu atveju pro tešlą turi matytis pirštai. (Galima kočioti rankomis, bet tai tikrai pareikalaus pastangų!)
6. Supjaustyti tešlos lakštus norima forma picos ratuku. Arba pabarstyti lakštus manų kruopomis, lankstyti galus į vidurį, kol susidarys nedidelis ryšulėlis, ir aštriu peiliu pjaustyti juostomis. Iš karto atskleisti juosteles ir apiberti daugiau manų kruopų.
7. Pripildyti didelį puodą vandens, įdėti druskos ir užvirti.
8. Sudėti makaronus ir virti apie 2 min, arba kol jie iškils į paviršių. Gerai nukošti (pasilkti stiklinę vandens padažui praskiesti, jei reikės) ir patiekti su mėgstamu padažu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.