Jei norite išvirti tikrai skanią sriubą, prieskoniai yra neatsiejama dalis. Jie suteikia patiekalui aromato, skonio gylio ir išryškina kitų ingredientų savybes. Vis dėlto, ne visi prieskoniai tinka kiekvienai sriubai – kai kurie gali sugadinti patiekalo skonį.

Aštrūs prieskoniai
Aštrūs prieskoniai puikiai tinka, jei gaminate aštrią sriubą, tačiau klasikinėje, švelnaus skonio sriuboje jie gali būti tikras iššūkis. Per daug aštrumo užgožia kitus ingredientus ir gali sugadinti galutinį patiekalo skonį.
Kalendra – ne visada universali
Kalendra dažnai laikoma universalus prieskonis, tačiau jos stiprus aromatas ir skonis gali užgožti kitus ingredientus. Todėl, jei norite subalansuotos sriubos, naudokite kalendrą labai saikingai arba visiškai jos venkite.
Prieskonių mišiniai
Įvairūs prieskonių mišiniai gali būti patogūs, tačiau juose naudojamų prieskonių proporcijos dažnai nežinomos, o tai apsunkina skonio kontrolę. Be to, mišinio skonis gali visiškai nesutapti su jūsų skonio poreikiais, todėl sriuba gali pasirodyti per daug intensyvi ar net nejauki.
Patarimai, kaip pasirinkti prieskonius į sriubą
- Pradėkite nuo švelnių prieskonių, tokių kaip petražolės, krapai ar bazilikas;
- Jei norite aštrumo, įdėkite tik truputį pipirų ar čili;
- Naudokite prieskonius palaipsniui, ragaukite sriubą gaminimo metu;
- Prieš maišant prieskonių mišinius, patikrinkite jų sudėtį ir dozavimą.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.