ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sriubos » Tai gali sugadinti patiekalą: šių prieskonių virėjai nerekomenduoja dėti į sriubas
Sriubos

Tai gali sugadinti patiekalą: šių prieskonių virėjai nerekomenduoja dėti į sriubas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-09
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Jei norite išvirti tikrai skanią sriubą, prieskoniai yra neatsiejama dalis. Jie suteikia patiekalui aromato, skonio gylio ir išryškina kitų ingredientų savybes. Vis dėlto, ne visi prieskoniai tinka kiekvienai sriubai – kai kurie gali sugadinti patiekalo skonį.

Tai gali sugadinti patiekalą: šių prieskonių virėjai nerekomenduoja dėti į sriubas
Tai gali sugadinti patiekalą: šių prieskonių virėjai nerekomenduoja dėti į sriubas

Aštrūs prieskoniai

Aštrūs prieskoniai puikiai tinka, jei gaminate aštrią sriubą, tačiau klasikinėje, švelnaus skonio sriuboje jie gali būti tikras iššūkis. Per daug aštrumo užgožia kitus ingredientus ir gali sugadinti galutinį patiekalo skonį.

Kalendra – ne visada universali

Kalendra dažnai laikoma universalus prieskonis, tačiau jos stiprus aromatas ir skonis gali užgožti kitus ingredientus. Todėl, jei norite subalansuotos sriubos, naudokite kalendrą labai saikingai arba visiškai jos venkite.

Prieskonių mišiniai

Įvairūs prieskonių mišiniai gali būti patogūs, tačiau juose naudojamų prieskonių proporcijos dažnai nežinomos, o tai apsunkina skonio kontrolę. Be to, mišinio skonis gali visiškai nesutapti su jūsų skonio poreikiais, todėl sriuba gali pasirodyti per daug intensyvi ar net nejauki.

Taip pat skaitykite

Trinta burokėlių sriuba su kokosų pienu
Trinta burokėlių sriuba su kokosų pienu
2025-08-08
prancūziškas sultinys
Štai kodėl prancūziškas sultinys yra žinomas visame pasaulyje: sužinokite, ko į jį dedama!
2025-09-14
Išbandykite riebalus deginančią sriubą
Efektyviai degina riebalus: fantastiškos sriubos receptas, norintiems sulieknėti sveikai!
2025-09-18
Trinta moliūgų sriuba su žaliosios citrinos sultimis
Trinta moliūgų sriuba su žaliosios citrinos sultimis
2025-09-02

Patarimai, kaip pasirinkti prieskonius į sriubą

  • Pradėkite nuo švelnių prieskonių, tokių kaip petražolės, krapai ar bazilikas;
  • Jei norite aštrumo, įdėkite tik truputį pipirų ar čili;
  • Naudokite prieskonius palaipsniui, ragaukite sriubą gaminimo metu;
  • Prieš maišant prieskonių mišinius, patikrinkite jų sudėtį ir dozavimą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Sriubos gaminimas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

8 geriausios gastronominės kelionės kryptys 2025
Gyvenimas

8 geriausios gastronominės kelionės kryptys 2025 metais

Mitybos specialistė paaiškino, kodėl gerti arbatos iš karto po valgio nereikėtų
Sveikata ir grožis

Mitybos specialistė paaiškino, kodėl gerti arbatos iš karto po valgio nereikėtų

Kur panaudoti kavos tirščius?
Gyvenimas

Jei mėgstate kavą, tada turėsite 5 kartus didesnį derlių! Išbandykite!

Paslėpti pavojai higienos priežiūros produktuose?
Sveikata ir grožis

Paslėpti pavojai higienos priežiūros produktuose: ką žinoti?

Zodiako ženklai, kuriems sunku patylėti tinkamu metu.
Horoskopai

5 Zodiako ženklai, kuriems sunku patylėti tinkamu metu

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?