ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Taip laikau arbūzą ištisus metus ir jis visada šviežias
Gyvenimas

Taip laikau arbūzą ištisus metus ir jis visada šviežias

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-08-31
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Taip laikau arbūzą ištisus metus ir jis visada šviežias
Taip laikau arbūzą ištisus metus ir jis visada šviežias

Besibaigiant vasarai, visi galvoja, kaip ją prailginti. Pasirodo, sezoniniai vaisiai gali būti mums pasiekiami, kai tik norime. Papasakosime, kaip išlaikyti šviežią arbūzą visus metus.

Vasaros atostogas uždaryti stiklainyje galime, jei tik to norime. Daugeliui arbūzas yra neatsiejama vasaros dalis, kai galime greitai numalšina troškulį. Verta paminėti, kad šis vaisius yra skanus salotų, kokteilių ir net gėrimų priedas. Turint šiek tiek kantrybės, sultingas arbūzo skonis gali būti pasiekiamas visada.

Kaip paruošti arbūzą?

Pakanka nusipirkti visą vaisių, o idealiu atveju jis turėtų sverti iki 4 kg. Tada nuplaukite jį po tekančiu vandeniu ir išdžiovinkite. Kitame žingsnyje jums reikia kelių šaukštų kepimo miltelių ir minkšto šepetėlio, kad įtrintumėte preparatą į arbūzo žievę. Milteliais reikia padengti visą arbūzo paviršių, o tik tada sukamaisiais judesiais kruopščiai paskleisti. Tada vaisius reikia vėl nuplauti vandenyje, rankomis nutrinti žievelę. Kai jis yra švarus ir sausas, mes pasiimame peilį ir pradedame jį pjaustyti storais griežinėliais. Verta rinktis aštriausią peilį, nes arbūzo žievė dažniausiai būna kieta.

Kaip arbūzą išlaikyti visus metus?

Kai vaisiai supjaustomi, paruoškite ne daugiau kaip 3 litrų talpos stiklainius. Prieš tai verta juos nuplikyti ir išdžiovinti, kad būtų švarūs. Tada pradėkite dėti arbūzų gabalėlius į stiklainius, lygiai taip pat, kaip darote, pavyzdžiui, su agurkais. Verta tai daryti sandariai, bet ne per prievartą, nes minkštimas labai minkštas ir lengvai pažeidžiamas. Tuo tarpu pradėkite kaitinti vandenį, kad jis užvirtų, o galiausiai užpilkite ant arbūzų stiklainyje. Galiausiai uždėkite ant jų dangtelius, palaikykite apie 15 minučių ir išpilkite iš stiklainių vandenį. Dabar į kiekvieną arbūzo stiklainį įdėkite 2 šaukštus cukraus, 1 šaukštą druskos, 1 arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties ir 1 arbatinį šaukštelį pankolių sėklų. Pagrindinis ingredientas yra 4 rūšių pupelės pipirų žirneliai: juodi, balti, žali ir rožiniai, taip pat kvapieji pipirai. Dabar stiklainių turinį vėl užpilkite verdančiu vandeniu ir sandariai užsukite dangtelius. Leiskite atvėsti 24 valandas, tada perkelkite į vėsesnę patalpą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:ArbūzasArbūzo laikymas

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir stiliaus detalės. Tikiu, kad kiekvienas žmogus turi savitą istoriją, o mada – tai ne tik drabužiai, bet ir saviraiškos būdas.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Greiti lavašo suktinukai su lašiša ir krabų lazdelėmis
Receptai

Greiti lavašo suktinukai su lašiša ir krabų lazdelėmis

Moterų fizinio aktyvumo lygis yra stabilesnis nei vyrų: naujas tyrimas
Sveikata ir grožis

Moterų fizinio aktyvumo lygis yra stabilesnis nei vyrų: naujas tyrimas

Burokėlių šokoladainis
Desertai

Burokėlių šokoladainis – sveikuoliškas desertas

Natūralus džiovinimas - ar tikrai jis naudingesnis mūsų plaukams?
Sveikata ir grožis

Ar natūralus džiovinimas yra tikrai geriau jūsų plaukų sveikatai?

Kodėl pradedame žilti vis jaunesni? Mokslininkai turi paaiškinimą
Sveikata ir grožis

Kodėl pradedame žilti vis jaunesni? Mokslininkai turi paaiškinimą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?