Žyma: grybai

Stiklainiuose marinuoti grybai: receptas, kuris manęs niekada nenuvilia!

Marinuoti grybai yra klasikinis žiemos užkandis, kuris ne tik puošia stalą šventėse,…

Rita Barčienė

Kaip virti grybus, kad jie išliktų skanūs ir sveiki: ne visi tai žino

Grybai yra ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui, todėl verta juos…

Rita Barčienė

Nustebsite: grybus galite auginti ir savo sode – nuo pievagrybių iki baravykų

Atėjus rudeniui daugelis žmonių nekantriai laukia pirmųjų išvykų į mišką su krepšeliu…

Miglė Staknytė

Pasitikrinkite ar gerai pažįstate grybus. Šį grybą painioja net ir patyrę grybautojai

Rudenėjantys miškai kviečia į grybavimo žygį – ore jaučiamas drėgnas lapų ir…

Miglė Staknytė

Egzotiška grybų kava. Kodėl verta išbandyti?

Grybų kava – netikėtas, bet vis dažniau populiarėjantis gėrimas. Daugelis iš pradžių…

Rita Barčienė

Antienos suktinukai su morkomis, svogūnais ir grybais

Antienos suktinukai su morkomis, svogūnais ir grybais - antiena yra ypatingai aromatinga…

Vaida Bučinskienė

Pastebėjote, jog jūsų vazoniniuose augaluose auga grybai? Štai ką reikėtų daryti

Atradote netikėtą svečių pulką savo kambarinių augalų vazonuose – grybus? Nenusiminkite! Dažniausiai…

Renata Lingienė

Grybai pasaulio virtuvėse: skoniai ir tradicijos

Grybai yra nepaprastai universalus ir savo skoniu turtingas ingredientas, naudojamas įvairiose pasaulio…

Rita Barčienė

Kaip teisingai laikyti grybus šaldytuve: paprasti, bet svarbūs patarimai

Grybai – tai itin jautrus ir greitai gendantis produktas, todėl labai svarbu…

Saulena

Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: sotus ir aromatingas patiekalas

Kai orai atvėsta, o namuose norisi daugiau jaukumo, šiltas, kvapnus troškinys tampa…

Rita Barčienė

Grybus žiemai galima paruošiti ir be jokio marinato. Receptas vertas išbandyti

Jokio marinato, prieskonių ar vandens nereikia. Pasirodo, kad grybai žiemai gali bti…

Miglė Staknytė

Ar šie metai – grybautojų rojus? Kokie orai palankiausi baravykams ir voveraitėms

2025-ųjų birželio vidurys pažymėtas dažnais ir gausiais lietumis – ypač Dzūkijoje, Aukštaitijoje…

Miglė Staknytė

Grybautojai dalijasi patarimais: juos žinodami tikrai iš miško išeisite su laimikiu

Pirmojasis vasaros mėnesis keliaujantis į pabaigą tradiciškai pažymi intensyvų grybavimo sezoną Lietuvoje.…

Miglė Staknytė

Pasak maisto saugos specialistų – šių grybų geriau nedėkite į sriubą

Greičiausiai kiekvienam patinka kvapni grybų sriuba. O jeigu grybai dar ir pačių…

Rugilė Vainytė

Bulvių virtinukų fritata su grybais ir špinatais

Bulvių virtinukų fritata su grybais ir špinatais - puikus pasirinkimas kai norisi…

Rita Barčienė

Pasak mitybos specialistų – grybų nederėtų valgyti su šiais maisto produktais

Grybai – skanus ir sveikas priedas prie įvairiausių patiekalų tiek švenėms, tiek…

Miglė Staknytė

Kodėl paprastai saugiais laikomi grybai gali tapti pavojingi

Daugelis mūsų mėgaujasi grybavimu – tai ne tik atsipalaidavimas gamtoje, bet ir…

Rita Barčienė