Tešloje kepta plekšnė – tai klasikinis traškios keptos žuvies patiekalas, pasižymintis lengvu, puriu tešlos apvalkalu ir švelnia, sultinga plekšnės mėsa.
Tešloje kepta plekšnė: receptas
Ši žuvis yra puikus pasirinkimas lengviems, bet gardiems pietums ar vakarienei.
Ingredientai:
Žuviai:
- 1 plekšnė
- aliejaus – kepimui
- citrinos skiltelių – patiekti
Tešlai: - 4 valg. š. kvietinių miltų
- 4 valg. š. kukurūzų krakmolo
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 maža buteliukas (330 ml) gazuoto mineralinio vandens
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Nupjauti, perpjauti per pusę ir išimti kaulus iš plekšnės.
2. Tešlai: dideliame dubenyje sumaišyti miltus ir kukurūzų krakmolą. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį. Po truputį pilti vandenį ir plakti kol gausis tirštos grietinėlės konsistencijos tešla (gali būti, kad viso vandens neprireiks).
3. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų. Patikrinti ar aliejus pakankamai įkaitęs – įlašinti šiek tiek tešlos; jei ji čirška ir paruduoja, galima kepti.
4. Kai aliejus pakankamai įkaitęs, dar kartą išmaišyti tešlą. Panardinti plekšnę į mišinį, tuomet atsargiai dėti į karštą aliejų. Kepti 3-4 min, kol žuvis taps traški, priklausomai nuo jos dydžio.
5. Kai žuvis apskrus ir įgaus auksinę spalvą, atsargiai išimti ją kiaurasamčiu ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
6. Patiekti karštą su citrinos skiltelėmis ir ryžiais, jei norisi sočiau.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.