ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Tik vienas „slaptas“ ingredientas, ir kotletai bus neapsakomai skanūs!
Mėsos patiekalai

Tik vienas „slaptas“ ingredientas, ir kotletai bus neapsakomai skanūs!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-12
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Tik vienas „slaptas“ ingredientas, ir kotletai bus neapsakomai skanūs!
Tik vienas „slaptas“ ingredientas, ir kotletai bus neapsakomai skanūs!

Kotletai – vienas populiariausių patiekalų mūsų virtuvėse. Tačiau dažnai jie būna kietoki arba pernelyg sausi, nepaisant to, kad mėsos pasirinkimas buvo kokybiškas. Slaptas triukas, kurio daugelis nežino, yra juoda duona. Ji ne tik minkština mėsą, bet ir sugeria perteklinį skystį, suteikdama kotletams ypatingą sultingumą ir rafinuotą skonį.

Juodos duonos paruošimas kotletams

Norint pasiekti geriausią rezultatą, jums reikės apie ketvirtadalio duonos kepalo kiekvienam kilogramui maltos mėsos. Duonos kiekis užtikrina, kad kotletai nebus per sausi, tačiau jos skonis nepersidengs su mėsa – priešingai, jis pabrėžia jos natūralų aromatą.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Salotos su vištiena, avokadu ir šonine bei jogurto padažu
Salotos su vištiena, avokadu ir šonine bei jogurto padažu: skanu ir sveika
2025-06-19
Rauginti kopūstai: greitas ir paprastas receptas vos per 24 valandas
Rauginti kopūstai: greitas ir paprastas receptas vos per 24 valandas
2025-09-29
Skanūs blyneliai vos per 10 minučių: dera prie visko
Skanūs blyneliai vos per 10 minučių: dera prie visko
2025-11-10
Įvardijo pačią naudingiausią ryžių rūšį
Įvardijo pačią naudingiausią ryžių rūšį
2025-09-04
Paruošimas:
  1. Supjaustykite duoną smulkiais gabalėliais.
  2. Užpilkite vandeniu arba pienu, kad duona suminkštėtų. Šis procesas trunka apie 10–15 minučių.
  3. Nusunkite skystį ir įmaišykite duoną į maltą mėsą kartu su prieskoniais, svogūnais ar česnakais pagal skonį.

Alternatyvos vandeniui ar pienui

Jeigu norite paįvairinti skonį, vietoj vandens ar pieno galite naudoti:

  • Naminį majonezą – suteikia švelnumo ir lengvo kreminio skonio.
  • Natūralų jogurtą – minkština mėsą ir praturtina baltymų kiekį.
  • Mineralinį vandenį – suteikia švelnumo ir lengvumo, ypač tinka didesniems kotletams.
  • Lydytą sviestą arba smulkintus svogūnus – jie išskiria papildomų sulčių ir suteikia subtilaus aromato.

Prieskoniai ir pagardai

Kad kotletai būtų dar įdomesnio skonio, rekomenduojama naudoti:

  • Druską ir juoduosius pipirus kaip pagrindą.
  • Džiovintus arba šviežius žolelių mišinius: petražoles, krapus, baziliką ar čiobrelius.
  • Šiek tiek česnako – suteiks ryškumo ir aromato.
  • Nedidelį kiekį garstyčių ar sojos padažo – praturtins mėsos aromatą.

Kepimo paslaptys

Taip paruoštus kotletus galite kepti įprastai keptuvėje, orkaitėje arba ant grilio. Keletas patarimų:

  • Jei kepate keptuvėje, naudokite šiek tiek aliejaus, kad kotletai nesviltų, bet išliktų minkšti.
  • Orkaitėje kepkite 180–200°C temperatūroje apie 20–25 minutes, priklausomai nuo kotletų storio.
  • Ant grilio rekomenduojama naudoti aliejumi pateptą grotelių paviršių, kad kotletai nepriliptų.

Patiekimo idėjos

Kotletus galite patiekti įvairiai:

  • Su bulvių koše arba keptomis bulvytėmis – klasika, kuri niekada nepavargsta.
  • Su ryžiais ar kuskusu – šiek tiek lengvesnė alternatyva.
  • Ant salotų lovos su šviežių daržovių mišiniu – puiki lengvesnė versija.
  • Su įvairiais padažais: grietinėlės, pomidorų ar grybų – tai suteiks dar daugiau skonio.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Juoda duonakotletaiVirtuvės patarimai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Troškinti kopūstai su obuoliais
Naudinga

Troškinti kopūstai su obuoliais

Naujųjų metų tikslai ir tobulėjimas: Kaip tapti geresniu sau?
Gyvenimas

Naujųjų metų tikslai ir tobulėjimas: Kaip tapti geresniu sau?

4 Zodiako ženklai, kurie turi stipriausią energij
Horoskopai

4 Zodiako ženklai, kurie turi stipriausią energiją. Saugokitės jų!

Užpilkite imbiero šaknį paprastu aliejumi ir niekada nepamirškite šio recepto!
Sveikata ir grožis

Užpilkite imbiero šaknį paprastu aliejumi ir niekada nepamirškite šio recepto! Geriausias pagalbininkas!

Jei pastebėjote nugraužtus agrastų lapus ir žalius kirminėlius ant jų, skubėkite gelbėti krūmą nuo dar didesnių nuostolių!
Sodas ir daržas

Jei pastebėjote nugraužtus agrastų lapus ir žalius kirminėlius ant jų, skubėkite gelbėti krūmą nuo dar didesnių nuostolių!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?