ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Tobulai minkšti šokoladiniai keksiukai: gardus skanėstas
Desertai

Tobulai minkšti šokoladiniai keksiukai: gardus skanėstas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Tobulai minkšti šokoladiniai keksiukai
Tobulai minkšti šokoladiniai keksiukai

Tobulai minkšti šokoladiniai keksiukai – šie šokoladiniai keksiukai yra tikras skanėstas, kurio švelni tekstūra ir sodrus šokolado skonis sužavi nuo pirmo kąsnio. Šie keksiukai puikiai tiks tiek šventei, tiek paprastam poilsiui su puodeliu kavos ar arbatos. Taip pat tai gali būti puiki valgoma dovana, kuri ypač patiks šokolado mėgėjams.

Tobulai minkšti šokoladiniai keksiukai: receptas

Labai svarbu, kad keksiukų ingredientai visi būtų kambario temperatūros, miltai ir kakava persijoti, taip įleidžiant daugiau oro į masę. Ir svarbiausias žingsnis – neperkepti keksiukų. Vos keli svarbūs aspektai ir galėsite mėgautis tobulai minkštais keksiukais.

Ingredientai:

  • 1 stikl. kvietinių miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. sodos
  • 1 valg. š. kakavos miltelių
  • 1 stikl. avižų pieno
  • 2 valg. š. kokosų aliejaus
  • 1 valg. š. agavų sirupo
  • 1 kiaušinis

    Papuošti:
  • Šokolado gabaliukų
  • Šilauogių
  • Glajaus maisto dekoravimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Miltus ir kakavą persijoti į didelį dubenį.
2. Šalia miltų suberti kepimo miltelius ir sodą. Viską sumaišyti.
3. Į miltų masę įmušti kiaušinį, supilti pieną ir viską išplakti elektriniu mikseriu iki vientisos masės (ji bus pakankamai skysta).
4. Galiausiai įpilti sirupą ir jį įmaišyti.
5. Gautą tešlą padalinti į keksiukų formeles, užpildant 2/3 formelės.
6. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir keksiukus kepti apie 25 min.
7. Iškepusius keksiukus perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
8. Atvėsusius keksiukus papuošti – dekoravimo glajumi priklijuoti šokolado gabalėlius ir šilauoges.

Taip pat skaitykite

Koks šokoladas iš tiesų naudingas sveikatai? Ekspertės patarimai
Koks šokoladas iš tiesų naudingas sveikatai? Ekspertės patarimai
2025-07-15
Išradingi sprendimai, kurių dėka maisto gaminimas bus lengvas
Išradingi sprendimai, kurių dėka maisto gaminimas bus lengvas
2025-10-08
Trinta žiedinių kopūstų sriuba su kokosų pienu
Trinta žiedinių kopūstų sriuba su kokosų pienu
2025-07-31
Airiška bulvių košė - kuo skiriasi nuo lietuviškos?
Airiška bulvių košė prieš tradicinę, kokie skirtumai? Išbandykite receptą
2025-06-13


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

ŽYMOS:keksiukaiŠokoladas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Daržovių fritata – gardus pasirinkimas pusryčiams
Receptai

Daržovių fritata – gardus pasirinkimas pusryčiams

Kaip išvengti baltų sportbačių pageltimo ir kaip juos išbalinti namų sąlygomis?
Gyvenimas

Kaip išvengti baltų sportbačių pageltimo ir kaip juos išbalinti namų sąlygomis?

Ko negalima maišyti su pienu: daugelis žmonių apie tai net nepagalvoja
Sveikata ir grožis

Ko negalima maišyti su pienu: daugelis žmonių apie tai net nepagalvoja

Orchidėjų žiedai: kodėl jie krenta, priežastys.
Sodas ir daržas

Krenta orchidėjų žiedai? Štai, ką darote netinkamai

Patys egoistiškiausi Zodiako ženklai
Horoskopai

Patys egoistiškiausi Zodiako ženklai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?