ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Tobuli varškėčiai: skanesnių ir minkštesnių nebūna!
Desertai

Tobuli varškėčiai: skanesnių ir minkštesnių nebūna!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-07
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Tobuli varškėčiai: skanesnių ir minkštesnių nebūna!
Tobuli varškėčiai: skanesnių ir minkštesnių nebūna!

Varškėčiai taps pačiu mėgstamiausiu jūsų desertu. Šis varškėčių receptas puikiai tinka tiek savaitgalio pusryčiams, tiek vakarienei su arbata ar kava. Varškė kepiniams suteikia malonų švelnumą, todėl šie varškėčiai yra minkšti viduje ir traškūs išorėje.

Tobuli varškėčiai: receptas

Ingredientai

  • Varškė – 400 g
  • Manų kruopos – 35 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Miltai – 50 g
  • Cukrus – 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Augalinis aliejus – 80 ml

Varškėčių gaminimo eiga

  1. Varškę sumaišykite su kiaušiniu, kol masė taps vientisa.
  2. Į varškės masę suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, viską gerai išmaišykite.
  3. Suberkite manų kruopas ir vėl išmaišykite, kad masė būtų vientisa.

Formavimas ir kepimas

Taip pat skaitykite

Snikerinis tinginys. Lengva virtuvė nuotrauka
Snikerinis tinginys – į gamybą verta įtraukti visą šeimą
2025-07-23
Kaip pasigaminti česnakinę bagetę?
Kaip pasigaminti česnakinę bagetę?
2025-11-03
Profesionalai pataria: kaip išvirti bulves vos per 7 minutes?
Profesionalai pataria: kaip išvirti bulves vos per 7 minutes?
2025-10-07
Makaronai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis
Makaronai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis
2025-06-05
  1. Iš masės formuokite nedidelius varškėčius.
  2. Kiekvieną varškėčiuką apvoliokite miltuose arba manų kruopose.
  3. Įkaitintame augaliniame aliejuje apkepkite varškėčius iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
  4. Baigę kepimą, galite pagardinti cukraus pudra arba šviežiomis uogomis.

Patarimai, kad varškėčiai būtų tobuli

  • Varškė turi būti sausa, kad varškėčiai nesubyrėtų kepant.
  • Manų kruopų kiekį galite šiek tiek padidinti, jei masė per skysta.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies, kad varškėčiai iškeptų viduje, bet neiškeptų per greitai išorėje.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:varškėvarškėčiai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Stilingos šukuosenos su segtuku – „krabu“: 7 idėjos
Sveikata ir grožis

Stilingos šukuosenos su segtuku – „krabu“: 7 idėjos

Šunys, kurie mąsto kaip mes: naujas atradimas apie jų gebėjimą kategorizuoti objektus
Įdomu

Šunys, kurie mąsto kaip mes: naujas atradimas apie jų gebėjimą kategorizuoti objektus

Kaip laikyti kopūstus, kad jie ilgiau išliktų švieži?
Gyvenimas

Kaip laikyti kopūstus, kad jie ilgiau išliktų švieži?

Šaldytos tešlos desertas su mėlynėmis ir grietinėle
Desertai

Šaldytos tešlos desertas su mėlynėmis ir grietinėle

Galingiausi kristalai ir akmenys jūsų Zodiako ženklui
Horoskopai

Galingiausi kristalai ir akmenys jūsų Zodiako ženklui

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?