ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Tobulo skonio morkų pyragas – paprastas receptas kiekvienai progai
Desertai

Tobulo skonio morkų pyragas – paprastas receptas kiekvienai progai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-16
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Morkų pyragas – tai ne tik desertas, bet ir šilta akimirka, kurią galite pasidalinti su šeima ar draugais. Šio pyrago skonis yra neįtikėtinai sodrus, o tekstūra – minkšta ir puri. Tai desertas, kuris tikrai nenuvils nei jūsų, nei jūsų svečių.

Tobulo skonio morkų pyragas
Tobulo skonio morkų pyragas

Pasiruošti šiam gardėsiui yra lengva, net jei nesate patyręs virtuvės meistras. Kiekvienas žingsnis yra paprastas ir greitas, o galutinis rezultatas – tiesiog tobulas. Pradėkite savo dieną su šiuo pyragu prie kavos puodelio arba paverskite jį vakarienės kulminacija.

Receptas: morkų pyragas

Jums reikės:

  • 250 g morkų
  • 4 kiaušinių
  • 150 ml augalinio aliejaus
  • 200 g granuliuoto cukraus
  • 250 g kvietinių miltų
  • 10 g kepimo miltelių
  • obuolių ar kitų vaisių gabalėlių
  • cukraus pudros (nebūtina)
Morkų pyragas: receptas

Gaminimo eiga:

Taip pat skaitykite

Tuno sumuštiniai su baltosiomis pupelėmis: skanu ir lengva
Tuno sumuštinių receptas su baltosiomis pupelėmis: skanu ir lengva
2025-08-07
Graikinių riešutų ir medaus baklava
Graikinių riešutų ir medaus baklava
2025-07-08
Kepto moliūgo salotos su špinatais
Kepto moliūgo salotos su špinatais: puikus skonių derinys
2025-07-21
Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
2025-07-09
  1. Morkas supjaustykite nedideliais griežinėliais ir suberkite į dubenį.
  2. Įmuškite kiaušinius.
  3. Įpilkite augalinio aliejaus.
  4. Blenderiu sutrinkite viską iki vientisos masės. Jei neturite blenderio, morkas galite sutarkuoti ir masę išplakti mikseriu arba rankiniu būdu. Norėdami pridėti subtilaus gaivumo, į tešlą įtarkuokite citrinos žievelės.
  5. Suberkite cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Kruopščiai išmaišykite šluotele – tešloje neturi likti gumuliukų.
  6. Kepimo formą ištepkite sviestu.
  7. Supilkite tešlą ir ant viršaus išdėliokite obuolių skilteles.
  8. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  9. Kepkite maždaug 30 minučių, kol pyragas taps auksinės spalvos.

Kai pyragas atvės, pabarstykite jį cukraus pudra – tai suteiks jam papildomo žavesio ir švelnumo. Supjaustykite ir mėgaukitės šiuo gardžiu desertu, kuris tikrai pavergs jūsų širdį.

Patarimai, kaip paruošti tobulą morkų pyragą:

  1. Pasirinkite šviežias morkas – geriausia naudoti saldžias, sultingas ir šviežias morkas, kad pyrago skonis būtų sodresnis.
  2. Eksperimentuokite su priedais – į tešlą galite pridėti smulkintų riešutų, razinų ar cinamono, kad suteiktumėte pyragui daugiau aromato.
  3. Naudokite kokybišką aliejų – rinkitės bekvapį augalinį aliejų, pavyzdžiui, saulėgrąžų arba rapsų, kad jis neužgožtų morkų skonio.
  4. Patiekite su priedais – pyragas puikiai derės su plakta grietinėle, vaniliniu padažu arba puodeliu mėgstamos arbatos.

Šis pyragas yra puikus pasirinkimas tiek šeimos vakarui, tiek ypatingoms progoms. Pasigaminkite jį ir leiskite sau bei artimiesiems pasinerti į skonio malonumus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kepiniaimorkosMorkų pyragas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Natūralios priemonės nuo skruzdžių namuose
Sodas ir daržas

Natūralios priemonės nuo skruzdėlių namuose: veiksmingi ir saugūs būdai išvaryti nekviestus svečius

Šis zodiako ženklas moka labai gerai motyvuoti kitus
Horoskopai

Šis zodiako ženklas moka labai gerai motyvuoti kitus

Orkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažu
Receptai

Orkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažu

Kariškas miego metodas padedantis užmigti 96 proc. žmonių.
Gyvenimas

Kariškas miego metodas, kuris 96% žmonių padeda užmigti vos per 2 minutes

Kada karšta arbata yra pats geriausias pasirinkimas?
Sveikata ir grožis

Kada karšta arbata yra pats geriausias pasirinkimas?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?