ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Apkepai » Tortilijos įdarytos pupelėmis ir užkeptos sūriu
Apkepai

Tortilijos įdarytos pupelėmis ir užkeptos sūriu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Tortilijos įdarytos pupelėmis ir užkeptos sūriu
Tortilijos įdarytos pupelėmis ir užkeptos sūriu

Tortilijos įdarytos pupelėmis ir užkeptos sūriu – tai sotus ir spalvingas Tex-Mex virtuvės įkvėptas patiekalas, kuriame gardžiai dera sultingos daržovės, pupelės ir aromatingi prieskoniai.

Tortilijos įdarytos pupelėmis ir užkeptos sūriu: receptas

Patiekalas ne tik sotus ir maistingas, bet ir spalvingas, puikiai derantis su gaiviomis žaliosiomis salotomis.

Ingredientai:

  • 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 1 svogūnas (vidutinio dydžio)
  • 1 paprika (geltona, išvalyta)
  • 1 skardinė (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų
  • 1 skardinė (400 g) raudonųjų pupelių aitriųjų paprikų padaže
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 3 valg. š. kapotų šviežių kalendrų
  • 4 tortilijos
  • 75 g brandinto čederio sūrio
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Suberti stambiai pjasutytus svogūnus ir juostelėmis pjaustytą papriką, kepti 3-4 min, kol suminkštės ir pradės lengvai skrusti. Įmaišyti smulkintus pomidorus ir pupeles su aitriųjų paprikų padažu.
2. Leisti užvirti, tada sumažinti kaitrą ir troškinti ant silpnos kaitros apie 10 min, kol padažas sutirštės.
3. Nukelti keptuvę nuo kaitros, įmaišyti citrinos sultis ir kapotas kalendras. Pagal skonį pagardinti druska ir juodaisiais pipirais.
4. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
5. Lengvai patepti aliejumi kepimo formą. Įdėti vieną tortiliją, į jos vidurį dėti ketvirtadalį pupelių įdaro. Susukti tortiliją ir pastumti į formos kraštą. Tą patį pakartoti su likusiomis tortilijomis ir įdaru, sudėliojant visas susuktas tortilijas greta viena kitos.
6. Apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti orkaitėje 20 min, kol sūris ištirps ir gražiai apskrus. Prieš patiekiant papuošti šviežiomis kalendromis.

Taip pat skaitykite

Žuvis kepta folijos maišelyje
Žuvis kepta folijos maišelyje
2025-06-05
Kiaulienos troškinys vakarienei
Greitas kiaulienos troškinys su švelniais prieskoniais
2025-07-11
Ananasai ant grilio
Ananasai ant grilio – lengvas, saldus vasaros desertas
2025-08-04
Itin paprastas aviečių džemas
Itin paprastas aviečių džemas, tačiau skaniausias, kokį būsite ragavę
2025-07-07

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:PupelėsTortilijosTortilijų apkepas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šiandien astrologai pataria nesiskolinti pinigų šiems zodiako ženklams
Horoskopai

Šiandien astrologai pataria nesiskolinti pinigų šiems zodiako ženklams

Stiprios kojos: pagrindinis raktas į ilgesnį ir sveikesnį gyvenimą
Sveikata ir grožis

Stiprios kojos: pagrindinis raktas į ilgesnį ir sveikesnį gyvenimą

Endokrinologė atskleidžia tiesą apie populiarų maisto papildą berberiną
Sveikata ir grožis

Endokrinologė atskleidžia tiesą apie populiarų maisto papildą berberiną

Kiniečio ilgaamžiškumo paslaptis: kaip gyventi virš 100 metų
Sveikata ir grožis

Kiniečio ilgaamžiškumo paslaptis: kaip gyventi virš 100 metų

Trumpi žingsniai, kaip išgyventi artimo žmogaus išdavystę
Gyvenimas

Trumpi žingsniai, kaip išgyventi artimo žmogaus išdavystę

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?