ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Tradiciniai šašlykai marinuoti su actu
Mėsos patiekalai

Tradiciniai šašlykai marinuoti su actu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-03
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Tradiciniai šašlykai marinuoti su actu
Tradiciniai šašlykai marinuoti su actu

Tradiciniai šašlykai marinuoti su actu – tai klasikinis kiaulienos šašlykas, pasižymintis išraiškingu skoniu ir paprasta, bet veiksminga marinavimo technika. Acto, česnakų ir svogūnų derinys suteikia mėsai švelnų rūgštumą, aromatą ir sodrumą, o trumpas, bet intensyvus marinavimo laikas užtikrina, kad skoniai susigers greitai.

Tradiciniai šašlykai marinuoti su actu: receptas

Puikiai tinka šeimos pietums ar savaitgalio iškylai gamtoje – patiekiama su ryžiais ir gardžiu pomidorų padažu.

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulienos sprandinės
  • 200 ml acto (švelnaus, tinka ir ryžių actas)
  • 3-5 skiltelės česnakų
  • 2 arb. š. druskos (stambios)
  • 2 arb. š. cukraus
  • 1 svogūnas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Kiaulieną supjaustyti maždaug vienodo dydžio gabaliukais ir sudėti į didelį dubenį.
2. Supilti actą ir sudėti česnakus.
3. Suberti druską ir cukrų.
4. Svogūną supjaustyti plonai ir sudėti prie mėsos.
5. Viską labai gerai išmaišyti ir uždengti lėkšte ar lentele. Paslėgti sunkiu daiktu.
6. Palikti mėsą marinuotis 1 val.
7. Pasimarinavusią mėsą suverti ant iešmų ir kepti ant gerai įkaitintų žarijų vis pavartant, kol mėsa iškeps, gardžiai apskrus ir pasieks norimą iškepimo lygį.
8. Gardžiausia patiekti su virtais ryžiais ir pomidorų padažu.


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:KiaulienaMarinatas su actuŠašlykai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vaniliniai jogurto keksiukai su mėlynėmis ir glaistu
Desertai

Vaniliniai jogurto keksiukai su mėlynėmis ir glaistu

2025-06-03
Aštrus avinžirnių karis su baklažanais
Receptai

Aštrus avinžirnių karis su baklažanais

2025-06-04
Makaronų apkepas su šviežiomis dešrelėmis
Apkepai

Makaronų apkepas su šviežiomis dešrelėmis

2025-06-25
Tortilijos su krevetėmis ir kopūstų salotomis
Receptai

Tortilijos su krevetėmis ir kopūstų salotomis

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?