ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi
Desertai

Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi – tai trapus ir elegantiškas desertas, dvelkiantis vasarišku gaivumu ir švelniu saldumu.

Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi
Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi

Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi: receptas

Puikiai tinka vaišėms, ypatingoms progoms ar tiesiog kaip malonus kasdienis skanumynas prie puodelio arbatos.

Ingredientai:

  • 160g kvietinių miltų
  • 15g liofilizuotų braškių (sutrintų į miltelius)
  • 115g sviesto (minkšto)
  • 60 g cukraus
  • 0,5 arb. š. vanilės
  • Žiupsnelis druskos

    Glajui:
  • 2 braškių
  • ~100 g cukraus pudros
  • 1 arb. š. pieno

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Miltus sumaišyti su liofilizuotų braškių milteliais ir druska.
2. Sviestą su cukrumi plakti apie 2 min iki kreminės konsistencijos, tuomet supilti vanilę ir dar kartą viską gerai išmaišyti.
3. Į sviesto masę suberti miltų mišinį ir viską sujungti į vientisą tešlą.
4. Stalviršį pabarstyti miltais ir iškočioti 0,5 cm storio apskritimą.
5. Norimą formele suformuoti sausainius ir juos ant kepimo popieriumi ištiestos pjaustymo lentelės.
6. Suformuotus sausainius dėti atvėsti į šaldytuvą apie 30 min.
7. Prieš dedant ant skardos su šakute per vidurį pradurti skylutes (taip karšti garai išeis kepimo metu)
8. Kepti iki 160 C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min kol švelniai krašteliai paruduos.
9. Šviežias braškes sutrinti iki skystos masės, įdėkti šiek tiek cukraus pudros ir įpilti šaukštelį pieno. Vėl dėti cukraus pudros ir gerai išmaišyti kol bus tokia skysto medaus konsistencija.
10. Merkti vieną sausainio pusę į glajų, ištraukti ir palikti sustingti.

Taip pat skaitykite

Moliūgų uogienė puikus desertas
Moliūgų uogienė, kurios skonis toks pasakiškas, jog negalėsite sustoti valgyti!
2025-07-23
Keptų moliūgų salotos su kukurūzais. Moliūgai
Keptų moliūgų salotos su kukurūzais
2025-09-29
Picos tešla be mielių
Picos tešla be mielių – greitas ir paprastas receptas
2025-06-29
Druskos naudojimas pagerina kepinių kokybę
Druskos naudojimas: kaip ji paryškina skonį ir pagerina kepinių kokybę
2025-08-15


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

ŽYMOS:braškėssausainiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip apsaugoti sodą nuo šliužų: prireiks tik 1 ingrediento
Sodas ir daržas

Kaip apsaugoti sodą nuo šliužų nenaudojant cheminių medžiagų: prireiks tik vieno ingrediento

Kaip pasirūpinti lauko baldais rudenį: praktiniai patarimai, kurie prailgins jų tarnavimo laiką
Gyvenimas

Kaip pasirūpinti lauko baldais rudenį: praktiniai patarimai, kurie prailgins jų tarnavimo laiką

Ką svarbu žinoti apie kraujospūdžio pokyčius ir sveikatą
Sveikata ir grožis

Ką svarbu žinoti apie kraujospūdžio pokyčius ir sveikatą

Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis
Mėsos patiekalai

Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis

Greitas metodas atminčiai pagerinti
Sveikata ir grožis

Šis vos kelių minučių metodas pagerins atmintį ir smegenų veiklą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?