ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi
Desertai

Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi
Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi

Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi – tai trapus ir elegantiškas desertas, dvelkiantis vasarišku gaivumu ir švelniu saldumu.

Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi: receptas

Puikiai tinka vaišėms, ypatingoms progoms ar tiesiog kaip malonus kasdienis skanumynas prie puodelio arbatos.

Ingredientai:

  • 160g kvietinių miltų
  • 15g liofilizuotų braškių (sutrintų į miltelius)
  • 115g sviesto (minkšto)
  • 60 g cukraus
  • 0,5 arb. š. vanilės
  • Žiupsnelis druskos

    Glajui:
  • 2 braškių
  • ~100 g cukraus pudros
  • 1 arb. š. pieno

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Miltus sumaišyti su liofilizuotų braškių milteliais ir druska.
2. Sviestą su cukrumi plakti apie 2 min iki kreminės konsistencijos, tuomet supilti vanilę ir dar kartą viską gerai išmaišyti.
3. Į sviesto masę suberti miltų mišinį ir viską sujungti į vientisą tešlą.
4. Stalviršį pabarstyti miltais ir iškočioti 0,5 cm storio apskritimą.
5. Norimą formele suformuoti sausainius ir juos ant kepimo popieriumi ištiestos pjaustymo lentelės.
6. Suformuotus sausainius dėti atvėsti į šaldytuvą apie 30 min.
7. Prieš dedant ant skardos su šakute per vidurį pradurti skylutes (taip karšti garai išeis kepimo metu)
8. Kepti iki 160 C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min kol švelniai krašteliai paruduos.
9. Šviežias braškes sutrinti iki skystos masės, įdėkti šiek tiek cukraus pudros ir įpilti šaukštelį pieno. Vėl dėti cukraus pudros ir gerai išmaišyti kol bus tokia skysto medaus konsistencija.
10. Merkti vieną sausainio pusę į glajų, ištraukti ir palikti sustingti.

Taip pat skaitykite

Angliškos bandelės receptas
Angliškos bandelės: kaip panaudoti ir pagaminti?
2025-08-18
Grybų kava. Kodėl verta išbandyti?
Egzotiška grybų kava. Kodėl verta išbandyti?
2025-08-22
Keksiukai su bananais ir šokoladu
Keksiukai su bananais ir šokoladu
2025-07-25
Orkaitėje kepti brokoliai su padažu
Orkaitėje kepti brokoliai su padažu: paprasta, bet skanu
2025-08-04


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

ŽYMOS:braškėssausainiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Naktinė avižinė košė su čija sėklomis
Košės

Naktinė avižinė košė su čija sėklomis

Europos teisės ignoravimas: ar Kremlius rašo naujas žaidimo taisykles?
Lietuva ir pasaulis

Europos teisės ignoravimas: ar Kremlius rašo naujas žaidimo taisykles?

Geriausia mėsa sultiniui. Sultinys ir receptas
Naudinga

Virtuvės šefas atskleidė kaip išsirinkti geriausią mėsą sultiniui. Išbandykite ir receptą

Ar saugu pakartotinai naudoti plastikinius maišelius? Ekspertų patarimai
Sveikata ir grožis

Ar saugu pakartotinai naudoti plastikinius maišelius? Ekspertų patarimai

Mažai cukraus turintys vaisiai: sveikesnis pasirinkimas, kuomet norisi kažko saldaus
Sveikata ir grožis

Mažai cukraus turintys vaisiai: sveikesnis pasirinkimas, kuomet norisi kažko saldaus

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?