Traški žuvis su bulvytėmis ir tartaro padažu – tai klasikinis britiškas patiekalas, kuriame traški tešloje kepta žuvis dera su burnoje tirpstančiomis bulvytėmis ir gaiviu, rūgštelės kupinu tartaro padažu.
Traški žuvis su bulvytėmis ir tartaro padažu: receptas
Tai sotus, paprastas, bet visuomet džiuginantis derinys, primenantis pajūrio kavines, šilto oro dienas ir nuo vaikystės pažįstamą komfortiško maisto skonį.
Ingredientai:
- 2 kiaušinių tryniai
- 1 valg. š. Dižono garstyčių
- 3 valg. š. baltojo vyno acto
- 200 ml augalinio aliejaus
- šlakelis citrinos sulčių
- ½ raudonojo svogūno
- 1 valg. š. marinuotų agurkėlių
- 1 valg. š. kaparėlių
- maža sauja petražolių
- 4-5 žaliosios alyvuogės
- 12 valg. š. kvietinių miltų
- 6 valg. š. kukurūzų krakmolo
- 200 ml alaus
- žiupsnelis druskos
- 8 didelės bulvės
- 4 x 150 g menkės filė
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pirmiausia paruošti tartaro padažą. Plakti trynius, garstyčias ir actą, palaipsniui pilti aliejų plona srovele, kol susidarys tiršta, kreminė majonezo konsistencija. Pagardinti pagal skonį ir įspausti citrinos sulčių.
2. Įmaišyti smulkiai pjaustytą svogūną, gabaliukais pjaustytus marinuotus agurkėlius, smulkintus kaparėlius, kapotas petražoles ir pjaustytas alyvuoges. Padažas turi būti ryškaus skonio, tirštas ir su gabalėliais, primenantis labai tirštą grietinėlę.
3. Paruošti tešlą: sumaišyti miltus ir įplakti alų, kol teksūra primins tirštą grietinėlę. Įberti žiupsnelį druskos.
4. Įkaitinti aliejų giliame puode (ar gruzdintuvėje) iki 140 °C (atsargiai – karštas aliejus gali būti pavojingas). Kepti šiaudeliais pjaustytas bulvytes 8-9 min ir iškepusias sudėti ant popierinių rankšluosčių.
5. Pakelti aliejaus temperatūrą iki 190 °C. Porcijomis merkti žuvies gabalėlius į tešlą ir atsargiai dėti į karštą aliejų. Kepti apie 3-5 min. Neprikrauti per daug, kad aliejus neatvėstų ir tešla nesumirktų. Išimti ir nusausinti ant popierinių rankšluosčių.
6. Sugrąžinti bulvytes į aliejų dar 2-3 min, nusausinti ant popierinių rankšluosčių. Patiekti su traškia žuvimi ir tartaro padažu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.