ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Traškūs avinžirniai ant skrebučio
Receptai

Traškūs avinžirniai ant skrebučio

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-24
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Traškūs avinžirniai ant skrebučio
Traškūs avinžirniai ant skrebučio

Traškūs avinžirniai ant skrebučio – tai spalvingas ir traškus užkandis, kuriame dera gaivūs žalumynai, riešutų skonio padažas ir subtilus prieskonių aromatas.

Traškūs avinžirniai ant skrebučio: receptas

Skirtingos tekstūros ir spalvos sukuria vizualiai patrauklų ir skoningą derinį.

Ingredientai:

  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • 1 valg. š. za’atar prieskonių mišinio
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 150 g žaliųjų žirnelių (šviežių arba atšildytų iš šaldytų)
  • 4 valg. š. tahini pastos
  • 2 valg. š. maistinių mielių
  • 1 citrina (tarkuota žievelė ir sultys)
  • 4 riekelės skrudintos duonos
  • maža saujelė šviežių petražolių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros ir iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi.
2. Išdėlioti avinžirnius ant paruoštos skardos ir gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
3. Suberti za’atar, įpilti alyvuogių aliejaus bei pagardinti druska ir pipirais. Gerai sumaišyti rankomis ir kepti orkaitėje 15-20 min, kol taps traškūs.
4. Tuo tarpu sutrinti žirnelius, 2 šaukštus tahini, maistines mieles, citrinos sultis, žiupsnelį druskos ir šlakelį karšto vandens mažame trintuve iki vientisos žalios masės. Jei reikia, įpilti daugiau vandens, kad masė gerai susimaišytų.
5. Užtepti ant skrudintos duonos, viršuje dėti traškius avinžirnius, likusį tahini, pabarstyti za’atar ir citrinos žievele.
6. Pabaigti kapotomis petražolėmis.

Taip pat skaitykite

Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrelėmis
Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrelėmis
2025-11-16
Keksiukai su bananais ir šokoladu
Keksiukai su bananais ir šokoladu
2025-07-25
Kiaulienos šonkauliai su pomidorų padažu ir džiovintomis slyvomis
Sultingi kiaulienos šonkauliai su pomidorų padažu ir džiovintomis slyvomis
2025-06-16
Ką daryti, kad pomidorų padažas nebūtų rūgštus: reikia dėti ne cukrų, o šį ingredientą
Ką daryti, kad pomidorų padažas nebūtų rūgštus: reikia dėti ne cukrų, o šį ingredientą
2025-11-04

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Avinžirniai ant skrebučioTraškūs avinžirniaiTraškūs avinžirniai ant skrebučio

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ricinos aliejaus
Sveikata ir grožis

Kiekvienoje vaistinėje yra šio pigaus aliejaus: nors jis yra labai naudingas, tačiau dauguma žmonių apie tai nežino!

Kreminė vištiena su saulėje džiovintais pomidorais: tobulas vakarienės receptas
Mėsos patiekalai

Kreminė vištiena su saulėje džiovintais pomidorais: tobulas vakarienės receptas

Kokiais gyvenimo atvejais reikėtų sakyti dažniau Taip ir kokiais – „ne”.
Gyvenimas

Kokiais gyvenimo atvejais reikėtų sakyti dažniau Taip ir kokiais – „ne”

Zodiakų angelai sargai
Horoskopai

Astrologas įvardijo 3 Zodiako ženklus, kurių angelai sargai yra labai stiprūs

Vaisiai, kuriuose daugiau baltymų, nei galvojote
Sveikata ir grožis

Augalinis baltymas: vaisiai, kuriuose daugiau baltymų, nei galvojote

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?