Traškūs avinžirniai ant skrebučio – tai spalvingas ir traškus užkandis, kuriame dera gaivūs žalumynai, riešutų skonio padažas ir subtilus prieskonių aromatas.
Traškūs avinžirniai ant skrebučio: receptas
Skirtingos tekstūros ir spalvos sukuria vizualiai patrauklų ir skoningą derinį.
Ingredientai:
- 400 g konservuotų avinžirnių
- 1 valg. š. za’atar prieskonių mišinio
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 150 g žaliųjų žirnelių (šviežių arba atšildytų iš šaldytų)
- 4 valg. š. tahini pastos
- 2 valg. š. maistinių mielių
- 1 citrina (tarkuota žievelė ir sultys)
- 4 riekelės skrudintos duonos
- maža saujelė šviežių petražolių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros ir iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi.
2. Išdėlioti avinžirnius ant paruoštos skardos ir gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
3. Suberti za’atar, įpilti alyvuogių aliejaus bei pagardinti druska ir pipirais. Gerai sumaišyti rankomis ir kepti orkaitėje 15-20 min, kol taps traškūs.
4. Tuo tarpu sutrinti žirnelius, 2 šaukštus tahini, maistines mieles, citrinos sultis, žiupsnelį druskos ir šlakelį karšto vandens mažame trintuve iki vientisos žalios masės. Jei reikia, įpilti daugiau vandens, kad masė gerai susimaišytų.
5. Užtepti ant skrudintos duonos, viršuje dėti traškius avinžirnius, likusį tahini, pabarstyti za’atar ir citrinos žievele.
6. Pabaigti kapotomis petražolėmis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.