ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!
Desertai

Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-14
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!
Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!

Šie sausainiai tiesiog tirpsta burnoje.

Traškūs sausainiai su obuoliais: receptas

Jums reikės:

  • 2 obuolių
  • Žiupsnelio cinamono
  • 1 valg. š. sviesto
  • 1 valg. š. citrinos sulčių

Tešlai:

  • 125 g sviesto
  • 125 g cukraus
  • 100 ml aliejaus
  • 1 kiaušinio
  • Vanilino
  • Žiupsnelio druskos
  • +/- 350 g miltų
  • Maždaug 6 g kepimo miltelių

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Šokolado padažas desertams
Šokolado padažas desertams
2025-11-20
Vištiena baltojo vyno padaže
Vištiena baltojo vyno padaže
2025-12-04
Tailandietiška makaronų sriuba su krevetėmis
Tailandietiška makaronų sriuba su krevetėmis
2025-06-04
Didžiausia klaida kepant dešreles ant grotelių: kodėl vienas įprotis gadina skonį
Didžiausia klaida kepant dešreles ant grotelių: kodėl vienas įprotis gadina skonį
2025-08-26

Pirmiausia paruoškite tešlą.

Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, cukrų ir kiaušinį.

Įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite.

Palaipsniui suberkite miltus ir kepimo miltelius. Paruoškite vientisą tirštą tešlą.

Paruoškite įdarą:

Obuolius sutarkuokite ir suberkite į keptuvę storesniu dugnu.

Įdėkite sviesto, įberkite cinamono ir tarkuotos citrinos žievelės.

Troškinkite, kol obuoliai suminkštės.

Taip pat skaitykite

Labai skanūs blynai be gazuoto vandens. Dedu vieną specialų ingredientą
Labai skanūs blynai be gazuoto vandens. Dedu vieną specialų ingredientą
2025-10-16
Keksiukai su bananais ir šokoladu
Keksiukai su bananais ir šokoladu
2025-07-25
Rauginti kopūstai receptas žiemai
Pasakiškai skanūs rauginti kopūstai žiemai – receptas patiks net ir nemėgstantiems gaminti
2025-07-01
Kaip pasigaminti kondensuotą pieną namuose per 15 minučių
Kaip pasigaminti kondensuotą pieną namuose per 15 minučių
2025-11-25

Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos.

Supjaustykite ilgomis juostelėmis ir per vidurį sluoksniuokite obuolių įdarą.

Šakute formuokite raštą ant tešlos viršaus.

Suvyniokite tešlą ir supjaustykite gabalėliais.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.

Aptepkite marmeladu, sumaišytu su trupučiu vandens.

Galite pabarstyti kokoso drožlėmis.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:obuoliaisausainiai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Plaukams naudokite šiuos produktus.. Garstyčių ir trynio dėka jūsų plaukai bus sveiki ir gražūs!
Sveikata ir grožis

Plaukams naudokite šiuos produktus.. Garstyčių ir trynio dėka jūsų plaukai bus sveiki ir gražūs!

Smūgis rusams: ukrainiečiai sunaikino milijoninės vertės rusų karo laivą
Lietuva ir pasaulis

Smūgis rusams: ukrainiečiai sunaikino milijoninės vertės rusų karo laivą

Kodėl uodai kanda ne visiems vienodai?
Įdomu

Kodėl uodai kanda ne visiems vienodai: nematomi signalai, traukiantys vabzdžius

Ar Visata padeda mums padaryti teisingus pasirinkimus? Kaip galime paprašyti jos pagalbos?
Horoskopai

Ar Visata padeda mums padaryti teisingus pasirinkimus? Kaip galime paprašyti jos pagalbos?

Itin paprastas aviečių džemas
Naudinga

Itin paprastas aviečių džemas, tačiau skaniausias, kokį būsite ragavę

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?