Vafliai yra vienas skaniausių desertų. Ar žinojote, kad galite juos išsikepti keptuvėje? Jums net nereikia pirkti vaflinės! Šis būdas ne tik taupo laiką, bet ir leidžia eksperimentuoti su įdarais bei skonių deriniais. Galite pasigaminti vaflius su kondensuotu pienu, šokoladu, riešutais ar net vaisiais – pasirinkimas priklauso tik nuo jūsų fantazijos. Be to, tokie namuose kepti vafliai visuomet būna švieži, traškūs ir kvapnūs, suteikiantys tikrą desertinį malonumą visai šeimai.

Ingredientai:
- cukrus – 120 g
- sviestas – 120 g
- kiaušiniai – 3 vnt.
- vanilinas -žiupsnelis
- miltai – 150 g
- druska – žiupsnelis
- kondensuotas pienas arba rududu – 250 g
- bet kokie riešutai – pagal skonį.
Kaip gaminti?
- Plakite kiaušinius mikseriu su druska, cukrumi ir vanile iki purios masės. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite, supilkite į kiaušinių masę ir dar kartą plakite. Sudėkite miltus ir maišykite iki vientisos masės.
- Kepkite vaflius įkaitintoje keptuvėje, įdėkite šaukštą tešlos ir paskirstykite po keptuvę. Apkepkite iš abiejų pusių, iki auksinės rudos spalvos. Karštą blyną susukite į vamzdelį. Atvėsusius blynus-vaflius pripildykite kondensuotu pienu ar rududu ir riešutais. Skanaus!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.