Trinta burokėlių sriuba su kokosų pienu – ryškiaspalvė sriuba su egzotišku prieskonių aromatu, pagyvinta kokosų pieno švelnumu ir šiltais rytietiškais skoniais.
Trinta burokėlių sriuba su kokosų pienu: receptas
Puikus pasirinkimas kai norisi ir spalvingo, ir aromatingo patiekalo.
Ingredientai:
Prieskonių pastai:
- 2 citrinžolės stiebai
- 2 česnako skiltelės
- 3 raudonieji čili pipirai (be sėklų, jei norisi mažiau aštrumo)
- 5 cm šviežio imbiero gabalėlis
- 1 laimo sultys
Sriubai: - 1 valg. š. augalinio aliejaus
- 2 šalotiniai svogūnai
- žiupsnelis jūros druskos
- 1 arb. š. kumino sėklų
- 500 g virtų burokėlių
- 600 ml daržovių sultinio
- 400 ml skardinė kokosų pieno (lieso)
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Žolelių jogurtui: - 2 valg. š. natūralaus jogurto
- 1 valg. š. šviežių mėtų
- 1 valg. š. šviežių kalendros lapų
- 5 cm agurko gabalėlis (be sėklų)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Prieskonių pastai paruošti sudėti visus ingredientus į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai vientisos masės (kuo glotnesnė pasta, tuo skanesnė sriuba).
2. Sriubai įkaitinti aliejų dideliame puode ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytus šalotinius svogūnus, druską ir kumino sėklas, lengvai kepti kelias minutes, kol svogūnai suminkštės. Įmaišyti prieskonių pastą ir kepti apie penkias minutes, kol pasklis aromatas.
3. Suberti gabaliukais pjaustytus burokėlius, pakepti dar dvi minutes, tada supilti sultinį. Užvirti ir virti ant silpnos kaitros 7-8 min.
4. Žolelių jogurtui sumaišyti jogurtą su smulkintomis mėtomis, kalendra ir smulkiai pjaustytu agurku.
5. Prieš pat patiekiant supilti sriubą ir kokosų pieną į smulkintuvą bei sutrinti iki vientisos masės (nedaryti to iš anksto, kad spalva neišbluktų). Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
6. Patiekiant šiek tiek pašildyti sriubą, supilti į dubenėlius ir įdėti kelis šaukštus žolelių jogurto.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.