ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Trinta burokėlių sriuba su pomidorais
Receptai

Trinta burokėlių sriuba su pomidorais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Trinta burokėlių sriuba su pomidorais
Trinta burokėlių sriuba su pomidorais

Trinta burokėlių sriuba su pomidorais – ši sriuba pasižymi sodriu ir švelniu skoniu, kuriame susipina subtilūs daržovių aromatai bei maloni kreminė tekstūra.

Trinta burokėlių sriuba su pomidorais: receptas

Ši sriuba puikiai tinka šaltoms dienoms, suteikdama šilumos ir komforto pojūtį.

Ingredientai:

  • 3-4 burokėliai (apie 500 g)
  • 500 g pomidorų
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 svogūnas
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 500 ml sultinio
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • 125 g fetos sūrio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros.
2. Sudėti perpus perpjautus pomidorus į kepimui tinkamą indą, pabarstyti tarkuotu česnaku ir apšlakstyti puse alyvuogių aliejaus.
3. Kepti orkaitėje 25-30 min, kol suminkštės ir taps tyrelės konsistencijos. Pertrinti per sietelį, kad pašalinti odeles ir sėklas.
4. Įkaitinti likusį aliejų puode ir kelias minutes pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną kol suminkštės. Sudėti tarkuotus ar nedideliais gabalėliais pjaustytus burokėlius ir supilti sultinį, užvirti. Lengvai pasūdyti ir pagardinti maltais juodaisiais pipirais. Virti ant silpnos kaitros 7-10 min, kol burokėliai suminkštės.
5. Įmaišyti pomidorų tyrę, supilti sriubą į trintuvą ir sutrinti iki visiškai vientisos masės. Paragauti ir, jei reikia, papildomai įberti prieskonių.
6. Supilti sriubą į pašildytus dubenėlius, ant viršaus užbarstyti trupinto fetos sūrio ir patiekite su traškia duona.

Taip pat skaitykite

Geriausias vynuogių laikymo būdas: taip jos išliks šviežios net iki 12 mėnesių!
Geriausias vynuogių laikymo būdas: taip jos išliks šviežios net iki 12 mėnesių!
2025-09-04
Mielinės bandelės
Mielinės bandelės – tobulai purios
2025-07-28
Virti rikotos varškėtukai
Virti rikotos varškėtukai
2025-06-22
Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė
Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė
2025-06-18

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Burokėlių sriubasriubaTrinta burokėlių sriubaTrinta burokėlių sriuba su pomidoraistrinta sriuba

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl folija turi blizgias ir matines puses bei kada jas naudoti
Gyvenimas

Kodėl folija turi blizgias ir matines puses bei kada jas naudoti?

Keksiukai be kvietinių miltų
Desertai

Keksiukai be kvietinių miltų – minkšti ir drėgni

Nevalgykite šių produktų
Sveikata ir grožis

Niekada nevalgykite šių produktų vakare: saugokite sveikatą ir miegą

Jautiena ar vištiena: kuri mėsa sveikesnė?
Sveikata ir grožis

Jautiena ar vištiena: kuri mėsa sveikesnė?

Ką reiškia sapnuoti pomidorus?
Gyvenimas

Ką reiškia sapnuoti pomidorus?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?