ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Trinta burokėlių sriuba su pomidorais
Receptai

Trinta burokėlių sriuba su pomidorais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Trinta burokėlių sriuba su pomidorais
Trinta burokėlių sriuba su pomidorais

Trinta burokėlių sriuba su pomidorais – ši sriuba pasižymi sodriu ir švelniu skoniu, kuriame susipina subtilūs daržovių aromatai bei maloni kreminė tekstūra.

Trinta burokėlių sriuba su pomidorais: receptas

Ši sriuba puikiai tinka šaltoms dienoms, suteikdama šilumos ir komforto pojūtį.

Ingredientai:

  • 3-4 burokėliai (apie 500 g)
  • 500 g pomidorų
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 svogūnas
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 500 ml sultinio
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • 125 g fetos sūrio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros.
2. Sudėti perpus perpjautus pomidorus į kepimui tinkamą indą, pabarstyti tarkuotu česnaku ir apšlakstyti puse alyvuogių aliejaus.
3. Kepti orkaitėje 25-30 min, kol suminkštės ir taps tyrelės konsistencijos. Pertrinti per sietelį, kad pašalinti odeles ir sėklas.
4. Įkaitinti likusį aliejų puode ir kelias minutes pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną kol suminkštės. Sudėti tarkuotus ar nedideliais gabalėliais pjaustytus burokėlius ir supilti sultinį, užvirti. Lengvai pasūdyti ir pagardinti maltais juodaisiais pipirais. Virti ant silpnos kaitros 7-10 min, kol burokėliai suminkštės.
5. Įmaišyti pomidorų tyrę, supilti sriubą į trintuvą ir sutrinti iki visiškai vientisos masės. Paragauti ir, jei reikia, papildomai įberti prieskonių.
6. Supilti sriubą į pašildytus dubenėlius, ant viršaus užbarstyti trupinto fetos sūrio ir patiekite su traškia duona.

Taip pat skaitykite

Mėsainio dubuo: skanus ir sveikas pasirinkimas
Mėsainio dubuo: skanus ir sveikas pasirinkimas
2025-07-09
Trinta keptų daržovių sriuba: skonių harmonija jūsų lėkštėje
Trinta keptų daržovių sriuba: skonių harmonija jūsų lėkštėje
2025-08-05
Bananinis pieno ir ledų kokteilis
Bananinis pieno ir ledų kokteilis
2025-07-25
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su uogiene
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su uogiene oro gruzdintuvėje
2025-06-28

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Burokėlių sriubasriubaTrinta burokėlių sriubaTrinta burokėlių sriuba su pomidoraistrinta sriuba

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tuno sumuštiniai su baltosiomis pupelėmis: skanu ir lengva
Receptai

Tuno sumuštinių receptas su baltosiomis pupelėmis: skanu ir lengva

2025-08-07
Rauginti kopūstai receptas žiemai
Naudinga

Pasakiškai skanūs rauginti kopūstai žiemai – receptas patiks net ir nemėgstantiems gaminti

2025-07-01
Oro gruzdintuvė: patarimai kaip iškepti traškų maistą
Naudinga

Oro gruzdintuvė: specialistų patarimai tobulai traškiam maistui

2025-08-06
Naminis avižų pienas
Naudinga

Naminis avižų pienas – paprasčiau nei atrodo

2025-08-12

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?