Trinta grybų sriuba – ši kvapni ir švelni grybų sriuba išsiskiria giliu, sodriu skoniu ir aksomine tekstūra. Ji idealiai tinka tam laikui, kai norisi jaukumo ir šilumos.
Trinta grybų sriuba: receptas
Tai išskirtinis pasirinkimas tiek kasdieniam pietų stalui, tiek šventiniam vakarui.
Ingredientai:
- 60 g šalotinių svogūnų
- 50 g sviesto
- žiupsnelis druskos
- 400 g grybų
- 570 ml vandens
- 290 ml vištienos sultinio
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
- 50 g sviesto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Svogūnus smulkiai supjaustyti ir kepti svieste su žiupsneliu druskos apie 3 min, neleidžiant jiems paruduoti.
2. Sudėti šiek tiek pasmulkintus grybus ir toliau troškinti dar 5 min.
3. Įpilti vandens ir vištienos sultinio (vegetariškam variantui sultinį pakeisti vandeniu).
4. Užvirti, sumažinti kaitrą ir virti apie 20 min.
5. Po 20 min sriubą supilti į trintuvą ir sutrinti iki vientisos konsistencijos. Supilti atgal į puodą ir, naudojantis rankiniu trintuvu, įplakti likusį sviestą. Paragauti, pakoreguoti pagardus ir patiekti. Galima papuošti keliais kepintais grybais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.