Troškinti kopūstai su obuoliais – tai klasikinis saldžiarūgštis raudonųjų kopūstų patiekalas su subtiliu obuolių saldumu ir razinų aromatu.
Troškinti kopūstai su obuoliais: receptas
Puikiai dera prie mėsos patiekalų, ypač keptos antienos, kiaulienos ar jautienos, ir suteikia stalo patiekalams šventiškumo bei spalvingumo.
Ingredientai:
- 50 g sviesto
- 1 svogūnas
- 2 obuoliai,
- 1 kg raudonųjų kopūstų
- 100 g razinų
- 200 ml acto
- druska ir šviežiai malti pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Ištirpinti sviestą nerūdijančio plieno arba karščiui atspariame troškintuve ant vidutinės kaitros.
2. Suberti smullkiai pjaustytą svogūną į sviestą ir kepinti apie 3 minutes, tada sudėti griežinėliais pjaustytus obuolius ir plonai pjaustytus kopūstus.
3. Kepinti dar apie 5 minutes, kol šiek tiek suminkštės, tuomet sudėti razinas ir supilti actą.
4. Uždengti dangčiu ir troškinti 1 valandą, kol visos daržovės taps minkštos.
5. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais, vėl uždengti dangčiu ir troškinti toliau, kol kopūstai taps visai minkšti, o visas skystis išgaruos.
6. Šį patiekalą galima laikyti šaldytuve kelias dienas, sandariai uždengtą. Prieš patiekiant tereikia pašildyti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.