ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Tuno sumuštinių receptas su baltosiomis pupelėmis: skanu ir lengva
Receptai

Tuno sumuštinių receptas su baltosiomis pupelėmis: skanu ir lengva

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Jei norite pasimėgauti skaniu ir sveiku sumuštiniu, šie tuno sumuštiniai su baltosiomis pupelėmis, šviežiais prieskoniais ir rūkytais svogūnais yra puikus pasirinkimas. Tai lengvai paruošiamas ir sotus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

Tuno sumuštiniai su baltosiomis pupelėmis: skanu ir lengva
Tuno sumuštiniai su baltosiomis pupelėmis: skanu ir lengva

Tuno mėsa yra puikus baltymų ir sveikų riebalų šaltinis, o baltosios pupelės prideda dar daugiau skaidulų ir baltymų, todėl šis patiekalas bus ne tik skanus, bet ir maistingas. Be to, tai lengvai paruošiamas ir sotus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek greitiems pietums, tiek vakarienei po ilgos darbo dienos. Sumaišykite šiuos ingredientus ir pasimėgaukite sveiku ir skaniu maistu, kuris ne tik aprūpins jūsų kūną reikiamomis medžiagomis, bet ir padės sutaupyti laiką virtuvėje.

Tuno sumuštiniai: receptas

Tuno sumuštinių receptas

Ingredientai:

  • 1 (140 g) skardinė tuno vandens tirpale, nusausinta
  • ½ puodelio konservuotų baltųjų pupelių be druskos
  • ¼ puodelio smulkiai pjaustyto saliero
  • ¼ puodelio smulkiai pjaustyto marinuoto raudonojo svogūno
  • 3 šaukštai sumažinto riebumo majonezo
  • 2 šaukštai saldžiųjų marinuotų agurkų
  • 1 šaukštas smulkiai pjaustytų šviežių krapų
  • 1 šaukštas smulkiai pjaustytų šviežių laiškinių česnakų
  • 2 šaukštai smulkintų neapdorotų kaparėlių
  • ½ šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 2 šaukštai nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
  • 4 (28 g) grūdų duonos riekės
  • 2 (28 g) Čederio sūrio riekės

Taip pat skaitykite

Žiedinio kopūsto pica - lieknėkite ir mėgaukitės skoniu
Žiedinio kopūsto pica – lieknėkite ir mėgaukitės skoniu
2025-08-18
Vengriškas pyragas su aguonomis
Vengriškas pyragas su aguonomis: ragavau 40-aisiais ir joks kitas desertas jo dar nepralenkė!
2025-09-20
Rikotos blynai
Rikotos blynai – tobulai purūs ir minkšti
2025-06-27
Neįprastas derinys: patiekalas iš cukinijų ir avižinių dribsnių
Neįprastas derinys: patiekalas iš cukinijų ir avižinių dribsnių
2025-09-01

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite nusausintą tuną ir baltąsias pupeles. Naudodami šakutę, sutrinkite iki vienalytės masės, kad mišinys pradėtų susijungti.
  2. Į mišinį įdėkite smulkintą salierą, marinuotus raudonuosius svogūnus, majonezą, saldžiuosius agurkus, krapus, laiškinius česnakus, kaparėlius ir juoduosius pipirus. Gerai išmaišykite, kad viskas tolygiai susijungtų.
  3. Kiekvieną duonos riekę ištepkite sviestu iš vienos pusės. Tada apverskite dvi riekes ir uždėkite po pusę tuno mišinio, uždėkite sūrio riekę ir uždenkite kita sviestu patepta duonos rieke.
  4. Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Įdėkite sumuštinius ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos ir sūris išsilydys, apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.

Šie tuno sumuštiniai puikiai tinka greitam ir sveikam užkandžiui ar lengvai vakarienei, kuri ne tik suteiks sotumo, bet ir padės pasimėgauti subalansuotu maistu.

Šaltinis: eatingwell.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:sumuštiniaisumuštinių receptaitunas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Antrekotas ar prime rib: koks skirtumas tarp šių jautienos kepsnių?
Naudinga

Antrekotas ar prime rib: koks skirtumas tarp šių jautienos kepsnių?

Kaip užauginti skanius agurkus be kartumo požymių
Sodas ir daržas

Traškūs be kartumo: kaip užauginti skanius agurkus be kartumo požymių

6 interjero dizaino klaidos, kurias daro dauguma.
Gyvenimas

6 interjero dizaino klaidos, kurių turėtumėte vengti

Vaisinės muselės. 4 veiksmingi patarimai kaip su jomis kovoti
Gyvenimas

Vaisinės muselės: 4 veiksmingi patarimai kaip su jomis kovoti

Kaip ramiai išsimiegoti lėktuve: patarimai skraidantiems
Gyvenimas

Kaip ramiai išsimiegoti lėktuve: patarimai skraidantiems

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?