ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Sveikata ir grožis » Turite bulvių ir sūrio? Jei, taip šis receptas kaip tik jums!
Sveikata ir grožis

Turite bulvių ir sūrio? Jei, taip šis receptas kaip tik jums!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-11
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Turite bulvių ir sūrio? Jei, taip šis receptas kaip tik jums!
Turite bulvių ir sūrio? Jei, taip šis receptas kaip tik jums!

Turite bulvių ir sūrio? Jei taip, šis receptas kaip tik jums! Tai vienas tų patiekalų, kuriuos galima paruošti greitai, nesudėtingai ir be jokio kulinarinio pasirengimo. Net jūsų vyras gali paruošti šį patiekalą! Maisto gaminimas trunka mažai laiko, o rezultatas viršija visus lūkesčius! Toks patiekalas tinka tiek kasdieniam pietų stalui, tiek vakarienei, kai norisi kažko sotaus, kvapnaus ir naminio.

Daugelis žmonių mėgsta bulvinius patiekalus dėl jų universalumo: jie tinka derinti su įvairiais padažais, daržovėmis, mėsa ar tiesiog šviežiomis salotomis. O kai juos papildome sūriu bei aromatingu česnaku, gauname tikrą skonio bombą. Šis patiekalas ypač praverčia tada, kai šaldytuve nėra daug produktų, o sočios vakarienės vis tiek norisi.

Be to, panaudojant paprastus ingredientus, galite nesunkiai improvizuoti: pridėti šoninės, žalumynų, svogūnų ar net grybų, taip sukuriant naują patiekalo versiją. Tačiau ir klasikinis variantas nepriekaištingas – sotus, kvapnus, traškus viršuje ir švelnus viduje.

Ingredientai:

Taip pat skaitykite

Potraukis saldumynams: ką jis pasako apie jūsų organizmą?
Potraukis saldumynams: ką jis pasako apie jūsų organizmą?
2025-07-17
Nuolatinis nuovargis ir mieguistumas
Nuolatinis nuovargis ir mieguistumas: kokių vitaminų trūksta jūsų organizmui
2025-07-31
Aerobinė mankšta – galingas ginklas prieš Alzheimerio ligą
Aerobinė mankšta – galingas ginklas prieš Alzheimerio ligą
2025-07-08
Einate su telefonu į tualetą? Šis įprotis jums gali kainuoti nemalonią ligą
Einate su telefonu į tualetą? Šis įprotis jums gali kainuoti nemalonią ligą
2025-09-11

6 vidutinės bulvės, 2 kiaušiniai
4 skiltelės česnako
3 šaukštai grietinės arba majonezo
100 g kieto sūrio
Druska, juodieji pipirai (pagal skonį)
Sviestas

Kaip gaminti?

  1. Bulvės virinamos vienodoje temperatūroje. Atvėsinama, nulupama, supjaustoma griežinėliais ir sudedama į formą.
  2. Sutarkuokite kietąjį sūrį, sumaišykite jį su kiaušiniais.
  3. Sumaišykite kiaušinių sūrio mišinį su majonezu arba grietine.
  4. Česnakus perspauskime per trintuvą. Supjaustykite šviežius krapus.
  5. Tada ant bulvių supilkite kiaušinių sūrio mišinį ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 minučių.
  6. Patiekite patiekalą su grietine arba mėgstamais marinuotais agurkais.

Naudingi patarimai ir patiekalo variacijos

Ruošiant šį patiekalą verta rinktis miltingas, kepimui tinkamas bulves – jos geriau sugeria sūrio masę ir tampa purios bei minkštos. Jei norite traškesnio viršaus, prieš kepimo pabaigą užberkite šiek tiek papildomo kieto sūrio ar net šaukštą džiūvėsėlių.

Česnakas šiame recepte suteikia ypatingą aromatą, tačiau jo kiekį galima reguliuoti pagal savo skonį. Tie, kurie mėgsta švelnesnius patiekalus, gali dėti tik vieną ar dvi skilteles. Krapai ne tik papuošia, bet ir suteikia gaivumo, todėl jų rekomenduojama nepagailėti, ypač jei patiekalas ruošiamas vasarą.

Šį patiekalą taip pat lengva paversti pagrindiniu vakarienės akcentu. Į sluoksnius galima pridėti rūkytos dešros gabaliukų, virtos vištienos, keptų pievagrybių ar net karamelizuotų svogūnų. Kiekvienas iš šių priedų suteiks naują skonio natą ir papuoš stalą vos kelių papildomų ingredientų pagalba.

Patiekimo idėjos ir laikymo rekomendacijos

Patiekalą galima valgyti tiek karštą, tiek šiek tiek atvėsusį. Karštas variantas bus minkštas, o atvėsus skonio deriniai dar labiau atsiskleidžia. Jis puikiai dera su raugintomis daržovėmis, lengvomis salotomis ar natūraliu jogurtu, kuris subalansuoja česnako intensyvumą.

Jeigu lieka likučių, juos galima saugiai laikyti šaldytuve 1–2 dienas, o pakartotinai šildant orkaitėje patiekalas vėl tampa traškus. Tai patogus sprendimas pietums į darbą arba greitam užkandžiui.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

vištienos kepsniai sūrio-česnako tešloje
Labai skanūs vištienos kepsniai sūrio-česnako tešloje: paruošite greitai ir be didelių pastangų!
2025-09-24
Unikalus nostalgiškos muzikos poveikis smegenims: neuromokslininkų atradimai
Unikalus nostalgiškos muzikos poveikis smegenims: neuromokslininkų atradimai
2025-07-02
Slogos gydymo klaidos: prisiminkite jas
Slogos gydymo klaidos: prisiminkite jas
2025-09-01
Kodėl neturėtumėte plauti veido su muilu ryte: dermatologės patarimai
Kodėl neturėtumėte plauti veido su muilu ryte: dermatologės patarimai
2025-11-06
ŽYMOS:bulvėsBulvių patiekalaiSūrio patiekalaisūris

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šį ingredientą dedu į vandenį. Vieną kartą išplauti langai būna švarūs visą žiemą
Gyvenimas

Šį ingredientą dedu į vandenį. Vieną kartą išplauti langai būna švarūs visą žiemą

Kokių ligų galima išvengti reguliariai valgant obuolius?
Sveikata ir grožis

Kokių ligų galima išvengti reguliariai valgant obuolius?

Ką daryti sugedus skalbimo mašinai
Gyvenimas

Ką daryti, jei skalbimo mašinai veikiant dingsta elektra ir kaip iš naujo paleisti programą?

Patarimai kaip naudoti ricinos aliejų plaukams, blakstienoms ir antakiams geresniam rezultatui
Sveikata ir grožis

Patarimai kaip naudoti ricinos aliejų plaukams, blakstienoms ir antakiams geresniam rezultatui

Kaip ugdyti gebėjimą reikšti emocijas žodžiais?
Gyvenimas

Kaip ugdyti gebėjimą reikšti emocijas žodžiais?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?