ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Uogų trupiniuotis – labai aromatingas desertas
Desertai

Uogų trupiniuotis – labai aromatingas desertas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Uogų trupiniuotis
Uogų trupiniuotis

Uogų trupiniuotis – tai purus, minkštas pyragas su sultingu uogų sluoksniu ir trapia, saldžia trupinių kepure. Uogų gaivumas dera su švelniai aromatinga tešla ir šiek tiek riešutiniu skoniu, o ant viršaus esantis traškus sluoksnis suteikia malonų kontrastą.

Uogų trupiniuotis: receptas

Šis desertas puikiai tinka tiek šiltas, tiek atvėsęs, puikiai derinamas su jogurtu ar plakta grietinėle.

Ingredientai

Uogų įdarui:

  • 200 g šaldytų uogų (aviečių, gervuogių, trešnių, mėlynių, juodųjų serbentų arba jų mišinio)
  • 50 g cukraus
  • 2 valg. š. kukurūzų krakmolo

    Trupiniams:
  • 110 g miltų
  • 70 g šalto sviesto
  • 30 g cukraus

    Pyragui:
  • 220 g miltų
  • ¾ arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. malto cinamono
  • 50 g maltų migdolų
  • 200 g cukraus
  • 80 g sviesto (ištirpinto)
  • 2 kiaušiniai
  • 40 g natūralaus jogurto
  • 2 valg. š. pieno

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Fermentuoti gėrimai. Pasigaminkite mėgiamus gėrimus namuose
Fermentuoti gėrimai. Pasigaminkite mėgiamus gėrimus namuose
2025-06-13
Salotų lapų pesto
Salotų lapų pesto – netikėtas pagardas įvairiems patiekalams
2025-07-31
Naminiai mėsainiai su brioche bandelėmis
Naminiai mėsainiai su brioche bandelėmis
2025-07-14
Gardžiausi citrininiai pyragėliai
Gardžiausi citrininiai pyragėliai
2025-07-02
Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ištepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi stačiakampę kepimo formą (apie 26×20 cm).
2. Uogų įdarui uogas sudėti į puodą su 50 ml vandens. Užvirinti, sumažinti kaitrą ir pavirti 2-3 min.
3. Dubenyje sumaišyti cukrų su kukurūzų krakmolu, suberti į uogas ir dar pavirti 2-3 min, kol masė sutirštės ir taps tiršta kaip džemas. Atidėti atvėsti.
4. Trupiniams miltus suberti į dubenį, sudėti šaltą sviestą ir trinti pirštais tol , kol masė taps smulki kaip duonos trupiniai. Įmaišyti cukrų ir atidėti.
5. Pyrago tešlai dideliame dubenyje persijoti miltus, kepimo miltelius ir cinamoną, įmaišyti maltus migdolus.
6. Kitame dubenyje išplakti cukrų su ištirpintu sviestu, kiaušiniais, jogurtu ir pienu, tada įmaišyti į miltų masę. Nemaišyti per daug.
7. Į formą sukrėsti du trečdalius tešlos, išlyginti. Ant viršaus paskleisti atvėsusį uogų įdarą.
8. Šaukšteliu paskirstyti likusią tešlą ant uogų – ji visiškai neuždengs paviršiaus, sudarys tik nedidelius kalnelius.
9. Viršų pabarstyti trupiniais taip, kad uždengtų visus tarpus.
10. Kepti įkaitintoje orkaitėje 45-50 min, kol paviršius taps auksinės spalvos. Atvėsinti 10 min formoje, tada perkelti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Desertas su uogomisPyragas su uogomisTrupiniuotisUogų desertasUogų trupiniuotis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Itališkas vištienos apkepas
Apkepai

Vištienos apkepas: itališkas skonis jūsų stalui

2025-07-09
Veganiškas avinžirnių karis
Receptai

Veganiškas avinžirnių karis

2025-07-04
Burokėlių salotos su apelsinais
Receptai

Burokėlių salotos su apelsinais

2025-08-08
Dubajaus tinginys
Desertai

Dubajaus tinginys su pistacijomis – interneto sensacija

2025-06-19

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?