ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Uogų trupiniuotis – labai aromatingas desertas
Desertai

Uogų trupiniuotis – labai aromatingas desertas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Uogų trupiniuotis
Uogų trupiniuotis

Uogų trupiniuotis – tai purus, minkštas pyragas su sultingu uogų sluoksniu ir trapia, saldžia trupinių kepure. Uogų gaivumas dera su švelniai aromatinga tešla ir šiek tiek riešutiniu skoniu, o ant viršaus esantis traškus sluoksnis suteikia malonų kontrastą.

Uogų trupiniuotis: receptas

Šis desertas puikiai tinka tiek šiltas, tiek atvėsęs, puikiai derinamas su jogurtu ar plakta grietinėle.

Ingredientai

Uogų įdarui:

  • 200 g šaldytų uogų (aviečių, gervuogių, trešnių, mėlynių, juodųjų serbentų arba jų mišinio)
  • 50 g cukraus
  • 2 valg. š. kukurūzų krakmolo

    Trupiniams:
  • 110 g miltų
  • 70 g šalto sviesto
  • 30 g cukraus

    Pyragui:
  • 220 g miltų
  • ¾ arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. malto cinamono
  • 50 g maltų migdolų
  • 200 g cukraus
  • 80 g sviesto (ištirpinto)
  • 2 kiaušiniai
  • 40 g natūralaus jogurto
  • 2 valg. š. pieno

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Karalių pamėgtas skonis grįžta ant Kūčių stalo: ši beveik bekaulė žuvis išstumia karpį ir žavi savo istorija.
Karalių pamėgtas skonis grįžta ant Kūčių stalo: ši beveik bekaulė žuvis išstumia karpį ir žavi savo istorija
2025-12-11
Vištiena baltojo vyno padaže
Vištiena baltojo vyno padaže
2025-12-04
Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa
Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa
2025-08-08
Kvapnios kardamono bandelės
Kvapnios kardamono bandelės
2025-09-05
Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ištepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi stačiakampę kepimo formą (apie 26×20 cm).
2. Uogų įdarui uogas sudėti į puodą su 50 ml vandens. Užvirinti, sumažinti kaitrą ir pavirti 2-3 min.
3. Dubenyje sumaišyti cukrų su kukurūzų krakmolu, suberti į uogas ir dar pavirti 2-3 min, kol masė sutirštės ir taps tiršta kaip džemas. Atidėti atvėsti.
4. Trupiniams miltus suberti į dubenį, sudėti šaltą sviestą ir trinti pirštais tol , kol masė taps smulki kaip duonos trupiniai. Įmaišyti cukrų ir atidėti.
5. Pyrago tešlai dideliame dubenyje persijoti miltus, kepimo miltelius ir cinamoną, įmaišyti maltus migdolus.
6. Kitame dubenyje išplakti cukrų su ištirpintu sviestu, kiaušiniais, jogurtu ir pienu, tada įmaišyti į miltų masę. Nemaišyti per daug.
7. Į formą sukrėsti du trečdalius tešlos, išlyginti. Ant viršaus paskleisti atvėsusį uogų įdarą.
8. Šaukšteliu paskirstyti likusią tešlą ant uogų – ji visiškai neuždengs paviršiaus, sudarys tik nedidelius kalnelius.
9. Viršų pabarstyti trupiniais taip, kad uždengtų visus tarpus.
10. Kepti įkaitintoje orkaitėje 45-50 min, kol paviršius taps auksinės spalvos. Atvėsinti 10 min formoje, tada perkelti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Desertas su uogomisPyragas su uogomisTrupiniuotisUogų desertasUogų trupiniuotis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip efektyviai išvalyti skalbimo mašiną: paprasti triukai, kurie tikrai veikia
Gyvenimas

Kaip efektyviai išvalyti skalbimo mašiną: paprasti triukai, kurie tikrai veikia

Geriausias būdas padėti pasirinkti tobulą antakių formą
Sveikata ir grožis

Geriausias būdas padėti pasirinkti tobulą antakių formą

Traški žuvis su bulvytėmis ir tartaro padažu
Receptai

Traški žuvis su bulvytėmis ir tartaro padažu

Senoviškas marinuotų agurkų receptas: daugiau nei 200 metų šis receptas buvo laikomas paslaptyje
Uncategorized

Senoviškas marinuotų agurkų receptas: daugiau nei 200 metų šis receptas buvo laikomas paslaptyje

Rauginti kopūstai žarnyno sveikatai: Kada ir kiek jų valgyti?
Sveikata ir grožis

Rauginti kopūstai žarnyno sveikatai: Kada ir kiek jų valgyti?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?