Valdorfo salotos – šios gaivios ir skanios obuolių salotos puikiai dera su traškiais riešutais, kreminiu sūriu ir subtiliu jogurto bei majonezo padažu.
Valdorfo salotos: receptas
Subalansuoti skoniai ir tekstūros sukuria malonų pojūtį, kuris puikiai tiks kaip lengvas užkandis ar garnyras prie pagrindinio patiekalo.
Ingredientai:
- 80 g graikinių riešutų
- 3 valg. š. majonezo
- 3 valg. š. graikiško jogurto
- 1 arb. š. Dižono garstyčių
- 2 obuoliai
- ½ citrinos sultys
- 3 saliero stiebai
- 150 g raudonųjų besėklių vynuogių
- 2 „Little Gem“ salotos
- 100 g „Stilton“ sūrio, sutrupinto
- jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
1. Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros paskrudinti graikinius riešutus, kol jie taps tamsesnės spalvos ir skleis malonų kvapą. Palikti atvėsti. Atvėsusius stambiai sukapoti.
2. Tuo metu sumaišyti majonezą, jogurtą ir garstyčias. Paragauti ir, jei reikia, pagardinti druska bei pipirais.
3. Obuolius supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į dubenį su trupučiu citrinos sulčių, kad neparuduotų, gerai išmaišyti.
4. Į dubenį su obuoliais sudėti pjaustytus salierų stiebus ir per pusę perpjautas vynuoges.
5. Kiekvieną salotos gūžę supjaustyti į keturias dalis ir išdėlioti ant didelės lėkštės.
6. Į obuolių mišinį įmaišyti pusę graikinių riešutų ir pusę „Stilton“ sūrio, tada supilti paruoštą padažą ir švelniai išmaišyti.
7. Užpilti obuolių salotas ant salotų lapų ir pabarstyti likusiais graikiniais riešutais ir sūriu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.