ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Valdorfo salotos – lengviems pietums
Receptai

Valdorfo salotos – lengviems pietums

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Valdorfo salotos
Valdorfo salotos

Valdorfo salotos – šios gaivios ir skanios obuolių salotos puikiai dera su traškiais riešutais, kreminiu sūriu ir subtiliu jogurto bei majonezo padažu.

Valdorfo salotos: receptas

Subalansuoti skoniai ir tekstūros sukuria malonų pojūtį, kuris puikiai tiks kaip lengvas užkandis ar garnyras prie pagrindinio patiekalo.

Ingredientai:

  • 80 g graikinių riešutų
  • 3 valg. š. majonezo
  • 3 valg. š. graikiško jogurto
  • 1 arb. š. Dižono garstyčių
  • 2 obuoliai
  • ½ citrinos sultys
  • 3 saliero stiebai
  • 150 g raudonųjų besėklių vynuogių
  • 2 „Little Gem“ salotos
  • 100 g „Stilton“ sūrio, sutrupinto
  • jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

1. Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros paskrudinti graikinius riešutus, kol jie taps tamsesnės spalvos ir skleis malonų kvapą. Palikti atvėsti. Atvėsusius stambiai sukapoti.
2. Tuo metu sumaišyti majonezą, jogurtą ir garstyčias. Paragauti ir, jei reikia, pagardinti druska bei pipirais.
3. Obuolius supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į dubenį su trupučiu citrinos sulčių, kad neparuduotų, gerai išmaišyti.
4. Į dubenį su obuoliais sudėti pjaustytus salierų stiebus ir per pusę perpjautas vynuoges.
5. Kiekvieną salotos gūžę supjaustyti į keturias dalis ir išdėlioti ant didelės lėkštės.
6. Į obuolių mišinį įmaišyti pusę graikinių riešutų ir pusę „Stilton“ sūrio, tada supilti paruoštą padažą ir švelniai išmaišyti.
7. Užpilti obuolių salotas ant salotų lapų ir pabarstyti likusiais graikiniais riešutais ir sūriu.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:daržovėssalotosSalotos su vynuogėmisValdorfo salotos

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Avižiniai grūdėtos varškės blyneliai
Blynai

Avižiniai grūdėtos varškės blyneliai

2025-06-21
Mini bananų blyneliai
Blynai

Mini bananų blyneliai

2025-06-24
Kukurūzų košė su vištiena ir daržovėmis
Košės

Kukurūzų košė su vištiena ir daržovėmis

2025-06-27
Šiltos bulvių salotos su ridikėliais
Receptai

Šiltos bulvių salotos su ridikėliais

2025-06-05

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?