ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Salotos » Valdorfo salotos – lengviems pietums
Receptai

Valdorfo salotos – lengviems pietums

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Valdorfo salotos – šios gaivios ir skanios obuolių salotos puikiai dera su traškiais riešutais, kreminiu sūriu ir subtiliu jogurto bei majonezo padažu.

Valdorfo salotos
Valdorfo salotos

Valdorfo salotos: receptas

Subalansuoti skoniai ir tekstūros sukuria malonų pojūtį, kuris puikiai tiks kaip lengvas užkandis ar garnyras prie pagrindinio patiekalo.

Ingredientai:

  • 80 g graikinių riešutų
  • 3 valg. š. majonezo
  • 3 valg. š. graikiško jogurto
  • 1 arb. š. Dižono garstyčių
  • 2 obuoliai
  • ½ citrinos sultys
  • 3 saliero stiebai
  • 150 g raudonųjų besėklių vynuogių
  • 2 „Little Gem“ salotos
  • 100 g „Stilton“ sūrio, sutrupinto
  • jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

1. Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros paskrudinti graikinius riešutus, kol jie taps tamsesnės spalvos ir skleis malonų kvapą. Palikti atvėsti. Atvėsusius stambiai sukapoti.
2. Tuo metu sumaišyti majonezą, jogurtą ir garstyčias. Paragauti ir, jei reikia, pagardinti druska bei pipirais.
3. Obuolius supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į dubenį su trupučiu citrinos sulčių, kad neparuduotų, gerai išmaišyti.
4. Į dubenį su obuoliais sudėti pjaustytus salierų stiebus ir per pusę perpjautas vynuoges.
5. Kiekvieną salotos gūžę supjaustyti į keturias dalis ir išdėlioti ant didelės lėkštės.
6. Į obuolių mišinį įmaišyti pusę graikinių riešutų ir pusę „Stilton“ sūrio, tada supilti paruoštą padažą ir švelniai išmaišyti.
7. Užpilti obuolių salotas ant salotų lapų ir pabarstyti likusiais graikiniais riešutais ir sūriu.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Taip pat skaitykite

Kiaušinienė bus skanesnė, jei pridėsite 1 įprastą ingredientą
Kiaušinienė bus skanesnė, jei pridėsite 1 įprastą ingredientą
2025-08-06
Trinta žiedinių kopūstų sriuba su kokosų pienu
Trinta žiedinių kopūstų sriuba su kokosų pienu
2025-07-31
Avinžirnių salotos
Salotos su avinžirniais: sveikas ir maistingas pasirinkimas
2025-06-17
Gaivus naminis limonadas – itin paprasta paruošti
Gaivus naminis limonadas – itin paprasta paruošti
2025-07-23

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:daržovėssalotosSalotos su vynuogėmisValdorfo salotos

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Introvertai ir ekstravertai: asmenybės tipai ir jų ypatumai
Gyvenimas

Introvertai ir ekstravertai: asmenybės tipai ir jų ypatumai

Keisčiausi nėštukių maisto deriniai.
Įdomu

Keisčiausi nėštukių maisto deriniai: kai skonis iškreipia realybę!

Itališkas vištienos apkepas
Apkepai

Vištienos apkepas: itališkas skonis jūsų stalui

Šilkmedis
Sveikata ir grožis

Ne visi prisimena šį medį iš savo močiutės sodo: jis labai naudingas

Vaisių sultys ar saldūs gazuoti gėrimai: kuris pasirinkimas sveikesnis
Sveikata ir grožis

Vaisių sultys ar saldūs gazuoti gėrimai: kuris pasirinkimas sveikesnis?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?