ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Vanilinė jogurto panakota su granatais
Desertai

Vanilinė jogurto panakota su granatais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Vanilinė jogurto panakota su granatais – gaivus, lengvas ir elegantiškas desertas su subtiliai derančiais kreminiais ir vaisiniais sluoksniais.

Vanilinė jogurto panakota su granatais
Vanilinė jogurto panakota su granatais

Vanilinė jogurto panakota su granatais: receptas

Tobulas pasirinkimas ypatingoms progoms arba norint palepinti save kažkuo išskirtiniu.

Ingredientai:

  • 7 g želatinos
  • 100 ml riebios grietinėlės
  • 100 ml riebaus pieno
  • 100 g smulkaus cukraus
  • 1 vanilės ankštis (tik sėklos)
  • 300 g graikiško jogurto

Žele sluoksniui:

  • 135 g avietinės želė
  • 300 ml granatų sulčių

Puošimui:

Taip pat skaitykite

Balta mišrainė ir jos istorija. Išbandykite šias baltos mišrainės variacijas
Balta mišrainė ir jos istorija. Išbandykite šias baltos mišrainės variacijas
2025-07-23
Trumpai apkepta jautiena su daržovėmis
Trumpai apkepta jautiena su daržovėmis
2025-08-06
Amareto sausainiai
Amareto sausainiai – ypatingai purūs
2025-07-18
Pyragėliai su šokoladu
Šokoladiniai pyragėliai – ypatingos progos desertas
2025-07-11
  • ½ granato (tik sėklos)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Panakotai želatiną suberti į dubenį su šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti.
2. Į nedidelį puodą supilti grietinėlę, pieną, cukrų ir vanilės sėklas. Kaitinti ant silpnos kaitros, retkarčiais pamaišant, kol cukrus visiškai ištirps. Mišinys neturi užvirti – tiesiog gerai sušilti.
3. Tuo metu į didelį indą sudėti graikišką jogurtą ir šiek tiek pamaišyti, kad jis taptų vientisas. Atidėti į šalį.
4. Kai grietinėlės mišinys bus paruoštas, nuimti nuo kaitros. Sudėti išbrinkusią želatiną į šiltą grietinėlės mišinį ir maišykite kol visiškai ištirps. Palikti atvėsti iki kūno temperatūros (apie 10-15 min).
5. Tuo tarpu paruošti stiklines. Reikės 6 gražių stiklinių, talpinančių apie 200 ml.
6. Kai mišinys atauš – supilti jį į dubenyje esantį jogurtą ir atsargiai viską išplakti, kol masė taps vientisa.
7. Atsargiai paskirstyti mišinį į paruoštas stiklines. Perkelti jas į šaldytuvą ir palikti 1-2 val, kol gerai sustings.
8. Želė sluoksniui avietinę želė suberti į matavimo indą. Užpilti 200 ml vos užvirusio vandens ir maišyti kol želė visiškai ištirps. Įmaišyti granatų sultis, tada palikti mišinį atvėsti iki kambario temperatūros – labai svarbu, kad jis būtų tikrai atvėsęs, kitaip jis gali ištirpdyti panakotą.
9. Kai panakotos sluoksnis sutvirtės – išimti stiklines iš šaldytuvo. Atsargiai supilti ataušusią žele į kiekvieną stiklinę, paskirstant tolygiai. Grąžinti stiklines į šaldytuvą dar maždaug dviem valandoms, kol žele visiškai sustings.
10. Prieš patiekiant papuošti kiekvieną panakotą granato sėklomis.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:GranataijogurtasPanakota

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl katės glaustosi, priežastys gilesnės nei galite pagalvoti.
Įdomu

Kodėl katės glaustosi? Priežastys gilesnės nei galite pagalvoti

Įsisiurbus erkei neskubėkite atlikti šių nerinkamų veiksmų.
Sveikata ir grožis

Įsisiurbus erkei neskubėkite atlikti šių netinkamų veiksmų

Tinginys. Kaip šis desertas atsirado ant mūsų stalo? Išbandykite kitokius tinginio receptus
Desertai

Tinginys – kaip šis desertas atsirado ant mūsų stalo? Išbandykite kitokius tinginio receptus

Kokie sveikiausi batai mūsų pėdoms?
Sveikata ir grožis

Kokie sveikiausi batai mūsų pėdoms? Atsako ortopedai

Naminis avižų pienas
Naudinga

Naminis avižų pienas – paprasčiau nei atrodo

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?