ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Vanilinė jogurto panakota su granatais
Desertai

Vanilinė jogurto panakota su granatais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vanilinė jogurto panakota su granatais
Vanilinė jogurto panakota su granatais

Vanilinė jogurto panakota su granatais – gaivus, lengvas ir elegantiškas desertas su subtiliai derančiais kreminiais ir vaisiniais sluoksniais.

Vanilinė jogurto panakota su granatais: receptas

Tobulas pasirinkimas ypatingoms progoms arba norint palepinti save kažkuo išskirtiniu.

Ingredientai:

  • 7 g želatinos
  • 100 ml riebios grietinėlės
  • 100 ml riebaus pieno
  • 100 g smulkaus cukraus
  • 1 vanilės ankštis (tik sėklos)
  • 300 g graikiško jogurto

Žele sluoksniui:

  • 135 g avietinės želė
  • 300 ml granatų sulčių

Puošimui:

Taip pat skaitykite

Omleto sumuštinis su sūriu ir kumpiu
Omleto sumuštinis su sūriu ir kumpiu
2025-06-23
Dieviško skonio grybų padažas. Pagardins bet kokį patiekalą!
Dieviško skonio grybų padažas. Pagardins bet kokį patiekalą!
2025-10-08
Kumpiu ir sūriu įdaryta vištienos krūtinėlė
Kumpiu ir sūriu įdaryta vištienos krūtinėlė
2025-07-14
Žiedinio kopūsto pica - lieknėkite ir mėgaukitės skoniu
Žiedinio kopūsto pica – lieknėkite ir mėgaukitės skoniu
2025-08-18
  • ½ granato (tik sėklos)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Panakotai želatiną suberti į dubenį su šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti.
2. Į nedidelį puodą supilti grietinėlę, pieną, cukrų ir vanilės sėklas. Kaitinti ant silpnos kaitros, retkarčiais pamaišant, kol cukrus visiškai ištirps. Mišinys neturi užvirti – tiesiog gerai sušilti.
3. Tuo metu į didelį indą sudėti graikišką jogurtą ir šiek tiek pamaišyti, kad jis taptų vientisas. Atidėti į šalį.
4. Kai grietinėlės mišinys bus paruoštas, nuimti nuo kaitros. Sudėti išbrinkusią želatiną į šiltą grietinėlės mišinį ir maišykite kol visiškai ištirps. Palikti atvėsti iki kūno temperatūros (apie 10-15 min).
5. Tuo tarpu paruošti stiklines. Reikės 6 gražių stiklinių, talpinančių apie 200 ml.
6. Kai mišinys atauš – supilti jį į dubenyje esantį jogurtą ir atsargiai viską išplakti, kol masė taps vientisa.
7. Atsargiai paskirstyti mišinį į paruoštas stiklines. Perkelti jas į šaldytuvą ir palikti 1-2 val, kol gerai sustings.
8. Želė sluoksniui avietinę želė suberti į matavimo indą. Užpilti 200 ml vos užvirusio vandens ir maišyti kol želė visiškai ištirps. Įmaišyti granatų sultis, tada palikti mišinį atvėsti iki kambario temperatūros – labai svarbu, kad jis būtų tikrai atvėsęs, kitaip jis gali ištirpdyti panakotą.
9. Kai panakotos sluoksnis sutvirtės – išimti stiklines iš šaldytuvo. Atsargiai supilti ataušusią žele į kiekvieną stiklinę, paskirstant tolygiai. Grąžinti stiklines į šaldytuvą dar maždaug dviem valandoms, kol žele visiškai sustings.
10. Prieš patiekiant papuošti kiekvieną panakotą granato sėklomis.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:GranataijogurtasPanakota

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl verta įtraukti kiaulpienes į racioną
Sveikata ir grožis

Kodėl verta įtraukti kiaulpienes į racioną – ir ką svarbu žinoti prieš ragaujant

7 įpročiai, kurių vengia odontologai – išsaugokite sveiką ir baltą šypseną
Sveikata ir grožis

7 įpročiai, kurių vengia odontologai – išsaugokite sveiką ir baltą šypseną

Prabangūs barščiai su antiena ir slyvomis: receptas gurmanams
Receptai

Prabangūs barščiai su antiena ir slyvomis: receptas gurmanams

Kokios 5 mažo kaloringumo daržovės gali padėti greitai numesti svorį: mitybos specialistų rekomendacijos
Sveikata ir grožis

Kokios 5 mažo kaloringumo daržovės gali padėti greitai numesti svorį: mitybos specialistų rekomendacijos

Balta duona: kodėl verta riboti jos vartojimą?
Sveikata ir grožis

Balta duona: kodėl verta riboti jos vartojimą?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?