Kiekviena mama žino, kaip sunku priversti vaikus valgyti sveiką maistą. Tačiau šis varškės pyragas yra tikras stebuklas – vaikai jį dievina, o jūs galite džiaugtis, kad jie gauna naudingų medžiagų. Receptas paprastas, greitas ir nepaviliamas.
Šis desertas puikiai tinka tiek kasdieniam užkandžiui, tiek šventiniam stalui. Jis paruošiamas iš paprastų ingredientų, kuriuos rasite kiekvienoje virtuvėje. Per mažiau nei valandą turėsite nuostabų pyragą, kuris patenkins net išrankiausius ragautojus.
Kodėl šis pyragas toks ypatingas
Varškė yra vienas naudingiausių pieno produktų vaikams. Joje gausu baltymo, kalcio ir vitamino B12. Šie elementai būtini augančiam organizmui. Vaikai dažnai nenori valgyti varškės tiesiogiai, tačiau pyrage jos net nepastebi.
Šio pyrago tekstūra yra tobula – trapus tešlos sluoksnis apgaubia kremišką varškės įdarą. Saldumas subalansuotas, todėl desertas nėra per saldus. Galite reguliuoti cukraus kiekį pagal savo šeimos skonį.
Pyragas puikiai tinka ir suaugusiems. Jį galima pateikti su kava ar arbata popietiniam užkandžiui. Svečiai visada klausia recepto, nes skonis tikrai išskirtinis ir naminis.

Pasiruošimas kepimui
Prieš pradedant gaminti, paruoškite visus ingredientus. Jie turėtų būti kambario temperatūros – taip tešla išeis vienodesnė. Kiaušinius išimkite iš šaldytuvo bent 30 minučių prieš gaminimą.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių iš anksto. Tai svarbu, nes tešla turi iškart pradėti kepti patekusi į karštą orkaitę. Jei orkaitė nepakankamai įkaitusi, pyragas gali nepasidengti gražia plutele.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Tai palengvins pyrago išėmimą ir užtikrins, kad jis neprilips. Galite naudoti ir silikoninę formą – tada popieriaus nereikės.
Receptas
Tešlai reikės:
- 2 kiaušiniai
- 9 šaukštai cukraus pudros
- 9 šaukštai augalinio aliejaus
- 9 šaukštai pieno
- 12 šaukštų miltų
- 1 paketėlis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- žiupsnelis druskos
Varškės kremui reikės:
- 500-600 g varškės
- cukraus pagal skonį
- šiek tiek grietinės (jei reikia)
- saldintų vaisių pagal norą
Gaminimo eiga:
- Kiaušinius išplakite su druska, kol mišinys pabals ir padvigubės.
- Įpilkite cukraus pudros, vanilinio cukraus, aliejaus ir pieno. Gerai išmaišykite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir supilkite į skystą masę.
- Viską gerai išmaišykite. Tešla turėtų būti šiek tiek storesnė už grietinę.
- Kepimo formą (20×30 cm) išklokite popieriumi ir supilkite pusę tešlos.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių.
- Varškę ištrinkite su cukrumi iki glotnumo. Jei masė per sausa, įdėkite šiek tiek grietinės.
- Į varškės masę galite įmaišyti saldintų vaisių.
- Ištraukite formą iš orkaitės ir ant apkepusio sluoksnio paskirstykite varškės masę.
- Užpilkite likusią tešlą ant varškės ir vėl dėkite į orkaitę.
- Kepkite, kol viršutinė dalis gražiai paskrus.
- Atvėsusį pyragą pabarkite cukraus pudra arba užpilkite tirpintu šokoladu.
Patarimai tobulam rezultatui
Varškę rinkitės šviežią ir riebiausią, kokią rasite. Riebesnė varškė suteiks kremui švelniasn tekstūrą. Jei naudojate liesą varškę, būtinai pridėkite grietinės ar grietinėlės.
Vaisių pasirinkimas priklauso nuo jūsų skonio. Puikiai tinka konservuoti persikai, vyšnios ar miško uogos. Galite naudoti ir šviežius vaisius – braškės ar mėlynės suteiks nuostabų skonį.
Pyragą geriausia pjauti visiškai atvėsusį. Šiltas jis gali trupėti ir kremai gali ištekėti. Jei galite, palikite pyragą pastovėti kelioms valandoms arba net per naktį šaldytuve.

Kaip laikyti ir pateikti
Šis pyragas puikiai išsilaiko šaldytuve iki 3-4 dienų. Uždenkite jį maistine plėvele arba laikykite sandariai uždarytame inde. Prieš patiekiant leiskite jam šiek tiek atšilti iki kambario temperatūros.
Pateikimui galite naudoti įvairius dekoravimo būdus. Cukraus pudra yra klasikinis variantas, tačiau tirpintas šokoladas suteikia prabangesnę išvaizdą. Taip pat galite papuošti šviežiomis uogomis ar mėtų lapeliais.
Vaikai ypač mėgsta šį pyragą su šiltu kakava ar stikline pieno. Suaugusiems jis puikiai dera su juoda kava ar cappuccino. Bet kokiu atveju – porcijos išnyks akimirksniu!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva