Veganiškas avinžirnių karis – tai sotus ir kvapnus indiškas patiekalas su avinžirniais, kuris džiugina šildančiais prieskoniais ir švelnia pomidorine tekstūra.
Veganiškas avinžirnių karis: receptas
Lengvai aštrus, aromatingas ir maistingas – tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei.
Ingredientai:
- 1 valg. š. augalinio aliejaus
- 1 svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- ¼ arb. š. druskos
- ½ arb. š. malto kumino
- ¼ arb. š. malto kalendros
- ¼ arb. š. ciberžolės
- ¼ arb. š. maltų raudonųjų čili pipirų
- 1 šviežias pomidoras
- 400 g konservuotų avinžirnių
- 5 cm šviežio imbiero šaknies gabalėlis
- žiupsnelis garam masalos prieskonių
- basmati ryžiai, patiekti
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų giliame puode arba vidutinio dydžio keptuvėje. Kepti smulkiai pjaustytus svogūnus ir trintą česnaką kol svogūnai karamelizuosis.
2. Įberti druskos, kumino, kalendros, ciberžolės ir raudonųjų čili pipirų. Kepti minutę, tada sudėti gabaliukais pjaustytą pomidorą. Kaitinti kol padažas pradės tirštėti.
3. Įpilti 4 šaukštus vandens ir išmaišyti. Suberti avinžirnius. Kelis avinžirnius sutrinti, uždengti ir troškinti 5 min. Sudėti tarkuotą imbierą ir garam masala prieskonius. Kaitinti dar minutę.
4. Patiekti su ryžiais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.