Veganiškas obuolių trupiniuotis – tai šildantis ir kvapnus desertas, kuriame susilieja rūgštūs obuoliai, švelnūs prieskoniai, sultingos razinos ir traškus, riešutais praturtintas viršutinis sluoksnis.
Veganiškas obuolių trupiniuotis: receptas
Tobulas pasirinkimas rudeniškam vakarui ar jaukiam savaitgalio desertui.
Ingredientai:
Įdarui:
- 1 kg obuolių
- ½ citrinos (sultys)
- 1 arb. š. malto cinamono
- 1 arb. š. malto imbiero
- 80 g šviesaus rudojo cukraus
- 2 valg. š. kvietinių miltų
- 70 g razinų
Trupiniams: - 50 g pekaninių karijų
- 100 g kvietinių miltų
- 50 g avižinių dribsnių
- 80 g šviesaus rudojo cukraus
- 80 gveganiško margarino
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros.
2. Obuolius išvalyti, nulupti žievę ir supjaustyti gabaliukais. Juos sudėti į kepimo indą ir įpilti citrinos sulčių, įberti cinamono, imbiero, cukraus, miltų ir 100 ml vandens. Išmaišyti ir kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min.
3. Tuo metu paruošti trupinius. Sudėti visus ingredientus į dubenį. Pirštų galiukais įtrinti margariną į sausą mišinį, kol jis taps panašus į džiūvėsėlius.
4. Išėmus obuolius iš orkaitės įmaišyti razinas ir tuomet tolygiai paskirstyti trupinių sluoksnį ant viršaus. Kepti dar 30 min, kol obuoliai visiškai suminkštės.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.