Veganiški sausainiai su šokolado gabaliukais – pasižymi švelniu traškumu išorėje ir minkštu, drėgnu vidumi, bei puikiai subalansuotu saldumu.
Veganiški sausainiai su šokolado gabaliukais: receptas
Idealiai tinka užkandžiui prie kavos ar arbatos, šie sausainiai džiugins ne tik veganus, bet ir visus saldumynų mėgėjus.
Ingredientai:
- 200 g augalinio margarino (be pieno)
- 125 g rudojo cukraus
- 100 g cukraus
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 250 g kvietinių miltų
- ½ arb. š. kepimo miltelių
- ½ arb. š. sodos
- žiupsnelis druskos
- 200 g veganiškų juodojo šokolado gabalėlių
- 1 valg. š. sojų pieno
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros ir iškloti dvi kepimo skardas kepimo popieriumi.
2. Į didelį dubenį (arba virtuvinio kombaino dubenį) sudėti minkštą augalinį margariną, abu cukrus ir vanilės ekstraktą. 3. Įsijoti miltus, kepimo miltelius, sodą bei žiupsnelį druskos ir plakti viską, kol masė gerai susijungs ir taps beveik vientisa.
4. Suberti šokolado gabalėlius ir įpilti sojų pieno, tuomet dar kartą išmaišyti, kad šokoladas tolygiai pasiskirstytų tešloje.
5. Naudojantis ledų šaukštu formuoti gražius tešlos kauburėlius ant paruoštų kepimo skardų, paliekant pakankamai vietos tarp sausainių, nes kepdami jie išsiplės. Kepti apie 10 min, kol gražiai paruduos.
6. Išimti iš orkaitės ir palikti sausainius atvėsti ant skardų.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.