ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai
Receptai

Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai
Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai

Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai – apskrudę iki aukso spalvos ir patiekiami su mėgstamu padažu, šie kepsneliai nudžiugins tiek augalinės mitybos šalininkus, tiek visavalgius.

Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai: receptas

Tai skanus, traškus ir sotus užkandis, puikiai tinkantis tiek pietų stalui, tiek kaip užkandis vakarėliui ar šeimos vakarui.

Ingredientai:

Kepsneliams:

  • 250 g bulvių
  • 200 g tvirto tofu
  • 2 arb. š. veganiško sultinio miltelių
  • ½ arb. š. paprikos
  • 1 arb. š. svogūnų miltelių
  • 1 arb. š. česnako granulių
  • ¼ arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 3 valg. š. miltų
  • druskos pagal skonį
  • saulėgrąžų arba augalinis aliejus kepimui

    Tešlai:
  • 150 ml avižų pieno
  • 100 g graikiško stiliaus augalinio jogurto
  • 125 g miltų
  • 2 valg. š. barbekiu prieskonių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Kaip pasigaminti traškias bulves tešloje?
Kaip pasigaminti traškias bulves tešloje?
2025-10-07
Trinta morkų sriuba su kokosais
Trinta morkų sriuba su kokosais: aromatingas patiekalas
2025-08-12
Liulia kebabas: šefo receptas, kuris nustebins artimuosius
Jautienos liulia kebabas: šefo receptas, kuris nustebins jūsų artimuosius
2025-06-17
Geriausias vynuogių laikymo būdas: taip jos išliks šviežios net iki 12 mėnesių!
Geriausias vynuogių laikymo būdas: taip jos išliks šviežios net iki 12 mėnesių!
2025-09-04
Gaminimo eiga:

1. Pjaustytas bulves sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virti apie 10 min, kol visiškai suminkštės. Nupilti vandenį ir palikti šiek tiek atvėsti bei apdžiūti.
2. Tuo tarpu tofu uždėkite ant pjaustymo lentos ir stambiu virtuviniu peiliu suspausti bei sutraiškyti, kad primintų stambius džiūvėsėlius.
3. Sutraiškytą tofu suvynioti į švarų virtuvinį rankšluostį ir kiek įmanoma nuspausti skystį. Sudėti į dubenį, įberti sultinio miltelių, paprikos, česnako ir svogūnų miltelių bei juodųjų pipirų. Viską išmaišyti šakute ir pagardinti druska.
4. Bulves sutrinti bulvių trintuve, kol taps visiškai glotnios. Sudėti į dubenį su tofu mišiniu, įberti miltų ir gerai išmaišyti rankomis. Masę padalinti į 12 vienodo dydžio gabaliukų ir suformuoti kepsnelius.
5. Tešlai nedideliame dubenyje išplakti avižų pieną, augalinį jogurtą ir žiupsnelį druskos. Kitame dubenyje sumaišyti kvietinius miltus su barbekiu prieskoniais.
6. Kiekvieną gabalėlį pirmiausia pamirkyti į pieno ir jogurto mišinį, tada apvolioti miltų mišinyje, kad visiškai pasidengtų. Sudėti ant lėkštės.
7. Įkaitinti maždaug 1 cm aliejaus didelėje keptuvėje ant vidutinės-aukštos kaitros. Aliejus bus pakankamai įkaitęs, kai įdėtas duonos kubelį ims čirškėti.
8. Sudėkite pusę kepsnelių į keptuvę ir kepti po 3 min iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos. 9. Perkelti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Patiekti karštus su barbekiu padažu, majonezu arba kečupu.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Tofu kepsneliaiTofu patiekalaiTofu su bulvėmisveganiški patiekalaiVeganiški tofu ir bulvių kepsneliai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Įvardintas artėjančio išsiskyrimo požymis
Gyvenimas

Įvardintas artėjančio išsiskyrimo požymis

neišmeskite graikinių riešutų kevalų
Sodas ir daržas

Niekada neišmeskite graikinių riešutų kevalų: jie padeda sodinukams užaugti sveikiems

Revolut“ uždaro rusų ir baltarusių sąskaitas dėl ES sankcijų
Įdomu

„Revolut“ pradėjo blokuoti rusų ir baltarusių sąskaitas

Šis pastabumo testas atskleis, koks tikrasis jūsų psichologinis amžius. Šaltinis: arthive.com
Gyvenimas

Šis pastabumo testas atskleis, koks tikrasis jūsų psichologinis amžius

Prilipę vabzdžiai ant automobilio: žala, į kurią dažnas vairuotojas numoja ranka
Automobiliai

Prilipę vabzdžiai ant automobilio: žala, į kurią dažnas vairuotojas numoja ranka

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?