ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Vėl nusipirkote rūgščių mandarinų? Viena paprasta gudrybė leis mėgautis saldžiais vaisiais!
Gyvenimas

Vėl nusipirkote rūgščių mandarinų? Viena paprasta gudrybė leis mėgautis saldžiais vaisiais!

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-09-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Ką daryti jei nusipirkote rūgščius mandarinus?
Ką daryti jei nusipirkote rūgščius mandarinus?

Mandarinus dažniausiai perkame žiemą. Daugumai žmonių tai asocijuojasi su Kalėdomis. Vis dėlto, net ir žiemą perkami mandarinai ne visada yra pakankamai skanūs ir saldūs. Vien pagal mandarinų žievelę nepavyksta nuspėti, ar vaisiai bus rūgštūs, tačiau tikrai neverta nusiminti, jei ir vėl nusipirkote rūgščių mandarinų. Viena paprasta gudrybė padės pagerinti šių vaisių skonį.

Kaip pagerinti mandarinų skonį?

Šis paprastas japonų triukas visiškai pakeis jūsų gyvenimą. Jei norite pagerinti mandarinų skonį, pirmiausia sudėkite juos į dubenį su maždaug 40 laipsnių temperatūros vandeniu. Pamirkykite mandarinus 10 minučių, o tuomet sudėkite į šaltą vandenį. Tai neutralizuoja citrinų rūgštį, kuri yra atsakinga už ne itin malonų rūgštų skonį. Būtinai išbandykite šį triuką!

Įdomūs faktai apie mandarinus

  • Mandarinai yra kilę iš pietryčių Kinijos, o į Europą atkeliavo tik XIX–XX amžių sandūroje.
  • Mandarinai Kinijoje auginami daugiau nei 3000 metų. Europoje jų skonį pirmiausia atrado italai, o vėliau – britai.
  • Populiarūs klementinai yra mandarino ir karčiojo apelsino hibridai. Spėjama, kad jie kilę iš Alžyro. Jų pavadinimas yra kildinimas iš prancūzų misionieriaus (Marie-Clément Rodier) vardo, nes jis, kaip spėjama, sukūrė šią vaisių rūšį. Šiuos vaisius labai lengva nulupti, o jų minkštimas yra be sėklų.
  • Viename mandarine yra tik 15 kalorijų.
  • Šie citrusiniai vaisiai sunoksta ant medžių ar krūmų, kurie gali būti iki 8 metrų aukščio.
  • Chen Pi yra džiovinta mandarino žievelė. Ji labai vertinamas tradicinėje kinų medicinoje. Manoma, kad ji gerina virškinimą ir blužnies darbą, mažina vidurių pūtimą ir teigiamai veikia kraujotakos sistemą.
  • Tangelas yra mandarino ir greipfruto hibridas. Šie vaisiai yra sultingi, išraiškingo skonio ir labai saldūs. Viršuje tangelai turi jiems būdingą skiriamąjį bruožą, dėl kurio jie atrodo kaip kareiviškos rankinės granatos. Šiuos vaisius yra labai paprasta nulupti.
ŽYMOS:mandarinaiRūgštumas

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir stiliaus detalės. Tikiu, kad kiekvienas žmogus turi savitą istoriją, o mada – tai ne tik drabužiai, bet ir saviraiškos būdas.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mėgstate kefyrą? Štai kaip gauti dar daugiau naudos iš šio pieno produkto
Sveikata ir grožis

Mėgstate kefyrą? Štai kaip gauti dar daugiau naudos iš šio pieno produkto

Ar senieji žemdirbystės papročiai vis dar naudojami ūkyje?
Sodas ir daržas

Ar senieji žemdirbystės papročiai vis dar naudojami ūkyje? Atsako ekspertai

Omleto keksiukai su daržovėmis karšto oro gruzdintuvėje
Receptai

Omleto keksiukai su daržovėmis karšto oro gruzdintuvėje

Spindinti oda naudojant ekspertų metodus
Sveikata ir grožis

Spindinti oda naudojant makiažo ekspertės metodą: itin paprastas ritualas

Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais
Receptai

Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?