ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vieno puodo kiauliena su ryžiais
Mėsos patiekalai

Vieno puodo kiauliena su ryžiais

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vieno puodo kiauliena su ryžiais
Vieno puodo kiauliena su ryžiais

Vieno puodo kiauliena su ryžiais – lengvai aštrus, maistingas ir kupinas skonio, šis patiekalas puikiai tinka šiltiems šeimos pietums ar vakarienei.

Vieno puodo kiauliena su ryžiais: receptas

Tai puikus pasirinkimas ieškantiems sveikesnio, bet ne prasto skonio varianto. Nemėgstantiems rudųjų ryžių, galima naudoti ir įprastus baltuosius, tačiau tuomet gamybos laikas gerokai sutrumpės.

Ingredientai:

  • 2 arb. š. alyvuogių aliejaus
  • 450 g kiaulienos nugarinės filė
  • 1 svogūnas
  • 50 g čiorizo dešros (be odelės)
  • 175 g rudųjų pievagrybių
  • 2 skiltelės česnako
  • ½-1 arb. š. aštrios rūkytos paprikos
  • 125 g rudieji basmati ryžiai
  • 1 l vištienos arba kiaulienos sultinio
  • 3 paprikos (bet kokios spalvos, išvalytos)
  • 100 g šaldytų žirnelių
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje arba karščiui atspariame troškintuve ant stiprios kaitros. Kiaulieną supjaustyti maždaug 1 cm dydžio gabaliukais ir ją pagardinti druska ir pipirais. Sudėti mėsą į keptuvę ir kepti apie 2 min, vis pamaišant.
2. Į keptuvę sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, griežinėliais pjaustytą čorizo dešrą ir ketvirčiais pjaustytus grybus. Kepti dar 5 min arba kol svogūnas suminkštės, o mėsa ir grybai gražiai apskrus, reguliariai maišyti.
3. Įmaišyti trintą česnaką ir maltą rūkytą papriką pagal skonį, kepti dar 2 min, vis pamaišyti.
4. Suberti ryžius, supilti visą sultinį. Užvirti, tada sumažinti kaitrą, uždengti dangčiu ir virti ant vidutinės kaitros apie 15 min. Kartais pamaišyti.
5. Įmaišyti juostelėmis pjaustytas paprikas ir virti dar 15-20 min, kol ryžiai suminkštės. Retkarčiais pamaišyti.
6. Sudėti žirnelius, padidinti kaitrą ir virti neuždengus dar apie 3 min, kol žirneliai suminkštės, o skystis beveik visai susigers. Pagardinti pagal skonį ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Vanilinė jogurto panakota su granatais
Vanilinė jogurto panakota su granatais
2025-08-05
Jogurtinis padažas su agurkais Tzatziki
Jogurtinis padažas su agurkais Tzatziki: lengvas padažas
2025-07-22
Lietiniai blynai. 10 taisyklių kaip iškepti tobulus.
Kaip iškepti gardžius lietinius blynus? Virtuvės šefas dalijasi 10 taisyklių
2025-06-12
Klasikinės Graikiškos salotos
Klasikinės Graikiškos salotos – gaivu ir paprasta
2025-08-05

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kiauliena su ryžiaisKiaulienos patiekalaiVieno puodo patiekalai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Dažnai geriate kombučią? 5 šalutiniai poveikiai, apie kuriuos turite žinoti
Sveikata ir grožis

Dažnai geriate kombučią? 5 šalutiniai poveikiai, apie kuriuos turite žinoti

Oro gruzdintuvė: patarimai kaip iškepti traškų maistą
Naudinga

Oro gruzdintuvė: specialistų patarimai tobulai traškiam maistui

Savaime besisėjantys augalai.
Sodas ir daržas

11 savaime besisėjančių augalų, kurių jums niekada nereikės sodinti iš naujo

Zodiako ženklai. Moterys
Horoskopai

Šių 5 zodiako ženklų moterys tikėtina nebus pačios geriausios žmonos

Menkių kepenėlės
Sveikata ir grožis

Žuvis, kuri padės sustiprinti širdį ir kaulus

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?