Vieno puodo vištiena vakarienei – tai sotus ir kvapnus troškinys, kuriame dera švelni vištiena, gardžios daržovės ir šildantis žolelių aromatas.
Vieno puodo vištiena vakarienei: receptas
Sodraus skonio patiekalas yra puikus pasirinkimas ramiems, komfortiškiems pietums ar vakarienei.
Ingredientai:
- 8 vištienos šlaunelių su kaulu ir oda (apie 850 g)
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 4 rūkytos šoninės juostelės
- 150 g mažų grybų
- 3 morkos, nuluptos ir supjaustytos ~1,5 cm griežinėliais
- 20 g kvietinių miltų
- 1 arb. š. džiovinto čiobrelio
- 500 ml karšto vištienos sultinio
- 1 poras
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros. Vištienos šlauneles iš visų pusių pagardinti druska ir juodaisiais pipirais.
2. Dideliame troškintuve ant vidutinės kaitros įkaitinti aliejų ir kepti vištieną odele žemyn 7-8 min, kol oda gražiai apskrus. Apversti ir kepti dar apie 3 min. Perkelti ant lėkštės.
3. Į tą pačią keptuvę sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, gabaliukais pjaustytą šoninę ir riekelėmis ar ketvirčiais pjaustytus grybus. Kepti ant vidutinės ugnies 4-5 min, kol lengvai apskrus, nuolat maišant. Sudėti gabaliukais pjaustytas morkas ir suberti miltus, gerai išmaišyti.
4. Apibarstyti čiobreliu, tada po truputį supilti sultinį, gerai išmaišyti po kiekvieno įpylimo. Grąžinti vištieną į troškintuvą ir užvirti ant silpnos kaitros. Uždengti dangčiu.
5. Perkelti į orkaitę ir kepti 45 min. Išimti indą ir įmaišyti smulkintus porus.
6. Grąžinti į orkaitę dar 15 min, kol vištiena ir porai taps minkšti, o padažas sutirštės. Patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.