Viktorijos tortas su sviestiniu pertepimu – tai klasikinis dviejų biskvitų pyragas su švelniu plikyto kremo sviestiniu kremu ir saldžiu braškių džemo sluoksniu. Lengvai purūs biskvitai tobulai dera su kreminiu įdaru.
Viktorijos tortas su sviestiniu pertepimu: receptas
Tai nepaprastai gardus, nostalgiškas desertas, puikiai tinkantis ypatingoms progoms ar pasimėgavimui prie puodelio arbatos.
Ingredientai:
Biskvitui:
- 200 g sviesto (kambario temperatūros)
- 200 g smulkaus cukraus
- 4 kiaušiniai
- 200 g savaime kylančių miltų (self-raising flour)
- 1 arb .š. kepimo miltelių
- 2 valg. š. pieno
Kremui su plikytu kremu:
- 75 g sviesto (kambario temperatūros)
- 150 g cukraus pudros
- ½ arb. š. vanilės ekstrakto
- 2 valg. š. plikyto kremo miltelių (custard powder)
- 2 valg. š. pieno
Įdarui:
- 4–5 valg. š. braškių džemo
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Dvi 20 cm skersmens apvalias kepimo formas ištepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi.
2. Elektriniu plaktuvu plakti sviestą, cukrų, kiaušinius, miltus, kepimo miltelius ir pieną, kol masė taps vientisa ir lygi. Padalinti tešlą į paruoštas formas ir išlyginti paviršių mentele arba šaukšto nugarėle. Kepti 20-25 min, kol pyragai bus švelniai auksinės spalvos ir elastingi palietus.
3. Išimti iš orkaitės ir palikti formose 10 min atvėsti. Tuomet išimti iš formų ir padėti ant grotelių visiškai atvėsti.
4. Kremui paruošti visus ingredientus sudėti į dubenį ir plakti elektriniu plaktuvu, kol masė taps švelni, puri ir vientisa.
5. Vieną biskvitą dėkite dugnu į viršų ant serviravimo lėkštės, aptepti džemu, tuomet – sviestiniu kremu. Ant viršaus uždėti antrąjį biskvitą. Patiekiant pabarstyti cukraus pudra.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.