ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Virti rikotos varškėtukai
Receptai

Virti rikotos varškėtukai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-22
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Virti rikotos varškėtukai
Virti rikotos varškėtukai

Virti rikotos varškėtukai – lengvi, purūs ir vos iš kelių ingredientų paruošiami pusryčiai. Rikota suteikia varškėčiams švelnią tekstūrą ir subtilų kreminį skonį. Norint dar daugiau aromato ir skonio įvairovės, galima įmaišyti citrusinių vaisių žievelės ar šlakelį vanilės ekstrakto.

Virti rikotos varškėtukai: receptas

Šiuos varškėtukus galima patiekti ne tik su marmeladu, bet ir su medumi, trintomis uogomis ar graikišku jogurtu. Jie puikiai tinka pusryčiams, jų paruošimas nereikalauja daug laiko. Tai greitas receptas, puikiai tinkantis tiek lėtam savaitgalio rytui, tiek saldžiai dienos pabaigai.

Ingredientai:

  • 150 g rikotos sūrio
  • 50 g miltų
  • 1 kiaušinis
  • Druskos

    Patiekti:
  • Apelsinų marmelado
  • Sezamų sėklų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Rikotą sudėti į dubenį kartu su miltais.
2. Įmušti kiaušinį, įberti druskos ir viską gerai sumaišyti.
3. Jeigu tešla labai lipni, galima įberti šiek tiek daugiau miltų.
4. Drėgnomis rankomis suformuoti norimo dydžio varškėtukus.
5. Nedideliame puode užvirinti vandens, jį pasūdyti.
6. Sudėti varškėtukus ir virti, kol jie iškils į paviršių.
7.Patiekiant pagardinti apelsinų marmeladu, apibarstyti sezamo sėklomis.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

ŽYMOS:RikotaVarškėtukaiVirimas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą
Naudinga

Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą

2025-06-17
Garuose ruoštas ešerys su padažu
Receptai

Garuose ruoštas ešerys su padažu

2025-06-04
Varškės apkepas. Kaip jis atsirado ir 3 įdomūs receptai
Apkepai

Varškės apkepas. Kaip jis atsirado ir 3 įdomūs receptai

2025-06-13
Marokietiškas vištienos troškinys pietums
Receptai

Marokietiškas vištienos troškinys – receptas vakarienei

2025-06-18

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?