Kiaušiniai yra universalus produktas, kurį galime ruošti keliais būdais: naudoti žalius, kietai išvirti arba kepti. Tačiau daugeliui kyla klausimas, kaip lengvai nulupti kietai virtus kiaušinius, kad baltymas nepriliptų prie lukšto ir nebūtų išmetama neišnaudota dalis. Ši gudrybė padės kiekvieną kartą išvirti kiaušinius tobulu būdu.
Kaip lengvai nulupti kietai virtus kiaušinius
Norint, kad kiaušiniai lengvai nusiluptų, reikėtų taikyti kelias gudrybes vienu metu. Pirmiausia išvirtus kiaušinius laikykite šaltame vandenyje bent kelias minutes. Tai padės atvėsinti vidų ir sutvirtinti baltymą.
Be to, į verdantį vandenį su kiaušiniais įberkite šaukštelį paprastos sodos. Soda padidina kiaušinių pH, todėl lukštas lengviau atsiskiria nuo baltymo. Kai vanduo užverda, įberkite šaukštelį sodos ir leiskite jai užvirti kartu su kiaušiniais. Po virimo atvėsinkite kiaušinius ir iš karto nulupkite. Rezultatas nustebins – kiaušiniai nusilups akimirksniu!
Paprasti patarimai kiaušinių virimui
Puiki pagalbinė priemonė – nuotraukos ar žymekliai, kurie padės tiksliai nustatyti virimo laiką. Tai ypač naudinga, jei norite, kad kiaušiniai būtų kietai virti, bet neprarastų skonio.
Kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę
Ruošdami kiaušinius kiaušinienei, įmuškite į juos šiek tiek kukurūzų krakmolo. Krakmolas pagerins patiekalo skonį ir sutrumpins kepimo laiką, todėl kiaušinienė bus puri ir gardi.
Tobulai iškeptas keptas kiaušinis
Norint kepti kiaušinį idealiai, jums reikės šiek tiek sviesto, kiaušinio ir druskos. Ištirpinkite pusę šaukštelio sviesto keptuvėje, kai ji bus įkaitusi, įmuškite kiaušinį ir kepkite 4 minutes. Tada pabarstykite šiek tiek druskos – jūsų kiaušinis bus tobulo skonio ir gražios išvaizdos.
Kiaušiniai be aliejaus – puikus sprendimas
„YouTube“ virtuvės šefas siūlo šį metodą: į kiekvieną porcelianinį dubenėlį įmuškite po kiaušinį, sudėkite juos į garų sietą virš puodo su verdančiu vandeniu. Uždenkite dangčiu ir leiskite virti 6 minutes. Po virimo atsargiai išimkite kiaušinius silikonine mentele – jie puikiai tiks salotoms, sumuštiniams ar tiesiog pusryčiams.
Mėgaukitės gardžiais kiaušiniais kiekvieną dieną, naudodami šias paprastas gudrybes.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.