ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Virtuvės šefė pataria: šis vienas prieskonis ir kepti kiaušiniai bus daug skanesni
Gyvenimas

Virtuvės šefė pataria: šis vienas prieskonis ir kepti kiaušiniai bus daug skanesni

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-10-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Keptų kiaušinių skonis priklauso ne nuo sviesto ar aliejaus, o nuo vieno ypatingo prieskonio. Nors kepti kiaušiniai – klasikinis, visiems pažįstamas patiekalas, jų skonį galima nuolat atnaujinti naudojant vis kitus ingredientus ir suteikiant vis naujų atspalvių.

Virtuvės šefė pataria: šis vienas prieskonis padarys keptus kiaušinius ypač skanius
Virtuvės šefė pataria: šis vienas prieskonis padarys keptus kiaušinius ypač skanius

„Express“ leidinys paklausė šefės Rebekos iš „The Practical Kitchen“, koks yra „geriausias būdas“ išgauti ypatingą keptų kiaušinių skonį. Pasak jos, paslaptis paprasta – patiekalą būtina pagardinti paprika, ištirpinta aliejuje dar prieš įmušant kiaušinį į keptuvę.

Šefė aiškina, kad vietoje įprasto būdo – kai kiaušiniai tiesiog įmušami į keptuvę, o po to pabarstomi druska ir pipirais – verta elgtis priešingai. Pirmiausia trumpai pakepinkite druską, pipirus ir papriką ant įkaitinto aliejaus, ir tik tuomet dėkite kiaušinį. Anot Rebekos, trumpas prieskonių pakepinimas pažadina jų skonį ir aromatą, todėl kiaušiniai įgauna visai kitą skonio lygį.

Kaip iškepti tokius kiaušinius

Pirmiausia ant silpnos ugnies įkaitinkite šlakelį aliejaus nelipnioje keptuvėje. Kai aliejus ims lengvai žvilgėti, suberkite druską, pipirus ir papriką. Išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų. Tuomet įmuškite kiaušinį tiesiai į tą vietą, kur susikaupė aliejus su prieskoniais. Ant trynio užberkite žiupsnelį druskos ir dar šiek tiek pipirų.

Taip pat skaitykite

Priežastys, dėl ko pabundate pavargę
Psichologas atsako: 4 priežastys, kodėl pabundate pavargę
2025-07-27
Datulės tnka ne tik desertuose. Pasidalino idėjomis, kur dar galima panaudoti
Datulės tnka ne tik desertuose. Pasidalino idėjomis, kur dar galima panaudoti
2025-07-08
Rutinos nauda: kasdieniai įpročiai gerai psichikos sveikatai
Rutinos nauda: kasdieniai įpročiai gerai psichikos sveikatai
2025-07-24
Universali valymo priemonė jūsų namuose: ekologiškas namų valymas
Universali valymo priemonė jūsų namuose: ekologiškas namų valymas
2025-06-28

Kai baltymas pradės stingti (maždaug po 30 sekundžių), lengvai pajudinkite keptuvę, kad kiaušinis slystų dugnu. Tada šiek tiek pakreipkite keptuvę taip, kad aliejus nubėgtų į vieną pusę ir lengvai apsemtų kiaušinį – taip viršus lengviau apskrus. Galite ir šaukštu užpilti aliejaus ant viršaus.

Tuomet įpilkite šlakelį vandens ir iš karto uždenkite keptuvę dangčiu – vanduo padės lengvai apgarinti viršutinį kiaušinio sluoksnį. Sumažinkite kaitrą iki minimumo ir kepkite 3–5 minutes, vis pasitikrindami, kad kiaušinis nepridega ir neperkeptų. Jei reikia, sumažinkite ugnį dar labiau arba įpilkite dar truputį vandens.

ŽYMOS:Kepti kiaušiniai pusryčiamskiaušinienė

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą bei patarimus, skirtus visiems namų mylėtojams ir puoselėtojams. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir naudinga informacija, kuria galiu pasidalinti su jumis. Tikiu, kad kiekvienas straipsnis gali sudominti ir įkvėpti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kokosų aliejus - kaip pasigaminti?
Naudinga

Kaip pasigaminti kokosų aliejų namuose: išsamūs žingsniai

Kaip išsaugoti bulves iki pavasario: paprastas triukas su kaštonais ir gilėmis
Gyvenimas

Kodėl verta laikyti bulves kartu su gilėmis ir kaštonais: patyrusios daržininkės triukas, kuris tikrai nustebins

Kaip elgtis su toksiškais uošviais: ekspertų patarimai
Gyvenimas

Kaip elgtis su toksiškais uošviais: ekspertų patarimai

Sūrūs sausainiai su parmezano sūriu
Receptai

Sūrūs sausainiai su parmezano sūriu – visų svečių mėgiamiausi

Galingiausi kristalai ir akmenys jūsų Zodiako ženklui
Horoskopai

Galingiausi kristalai ir akmenys jūsų Zodiako ženklui

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?