ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Visi manęs prašo šio slyvų pyrago recepto: būtinai išbandykite!
Desertai

Visi manęs prašo šio slyvų pyrago recepto: būtinai išbandykite!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Slyvų pyragas – neatsiejama rudens dalis mano šeimai. Šio pyrago skonis tiesiog nepalieka abejingų, o paruošti jį yra labai paprasta. Net jei nemėgstate jogurto skonio, nesibaiminkite: jo šio pyrago neišgirsite. Slyvų pyragas tirpsta burnoje, todėl norėsite jį kepti dar ir dar kartą.

Visi manęs prašo šio slyvų pyrago recepto: būtinai išbandykite!
Visi manęs prašo šio slyvų pyrago recepto: būtinai išbandykite!

Slyvų pyragas: receptas

Ingredientai

  • 500 g slyvų
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 320 g pusiau rupių miltų + maždaug 60 g trupinių masei
  • 135 g granuliuoto cukraus + 30 g trupinių masei
  • Maždaug 50 g sviesto
  • 160 ml rapsų aliejaus
  • 165 ml natūralaus jogurto
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos

Kaip gaminti slyvų pyragą

Paruoškite tešlą

Persijokite miltus su kepimo milteliais į didesnį dubenį. Įberkite šiek tiek druskos ir gerai išmaišykite.

Taip pat skaitykite

Kaip iškepti minkštą ir sultingą vištienos filę: 6 taisyklės, kurias verta žinoti
Kaip iškepti minkštą ir sultingą vištienos filę: 6 taisyklės, kurias verta žinoti
2025-07-10
Konservuoti pomidorai su morkų lapais.
Konservuoti pomidorai su morkų lapais. Vienos skaniausių žiemos atsargų
2025-09-16
Baltojo šokolado pyragas su avietėmis
Baltojo šokolado pyragas su avietėmis
2025-06-04
Gruzdinta vištiena su kopūstų salotomis
Gruzdinta vištiena su kopūstų salotomis
2025-06-04

Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius ir suplakite mikseriu. Plakdami įberkite cukraus.

Į miltų ir kepimo miltelių mišinį įpilkite aliejaus ir išmaišykite. Tada įdėkite jogurto, įberkite vanilinio cukraus ir viską gerai sumaišykite. Galiausiai supilkite kiaušinių mišinį ir dar kartą gerai išmaišykite šluotele.

Paruoškite slyvas ir trupinę masę

Slyvas nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Perpjaukite per pusę ir išdėliokite ant pyrago viršaus.

Likusius miltus sumaišykite su sviestu ir cukrumi, kad gautumėte trupininę masę. Pabarstykite ją ant slyvų, kad pyragas įgautų traškią viršutinę plutelę.

Kepimas

Perkelkite tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir dėkite į iki 160°C įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 40 minučių, kol pyragas gražiai apskrus.

Palikite šiek tiek atvėsti ir galite patiekti. Slyvų pyragas pasiruošęs džiuginti šeimą ir draugus savo nuostabiu skoniu!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:pyragasslyvosSlyvų pyragas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Valgykite tą patį
Sveikata ir grožis

Štai kas nutiks organizmui, jei kasdien valgysite tą patį: būsite šokiruoti

Ar galite valgyti kiaušinius kasdien: mitybos specialistų atsakymas
Sveikata ir grožis

Ar galite valgyti kiaušinius kasdien: mitybos specialistų atsakymas

Itin paprastas vištienos karis
Mėsos patiekalai

Itin paprastas vištienos karis

Kaip tinkamai laistyti cukinijas: dažniausios klaidos
Sodas ir daržas

Kaip tinkamai laistyti cukinijas: dažniausios klaidos

Mielinės bandelės
Naudinga

Mielinės bandelės – tobulai purios

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?